Saturday, June 20, 2009

she is da queen of my heart~


umi...she is evrythng 4 me...ble tgk dia, ilang sume mslh...ye la, lately ni byk sgt mslh nana...tiap2 hr air mata ni jatuh mcm hujan...ble ingt balik ape yg org 'tu' dh buat kt nana, rse mcm diri ni rendah sgt kt sisi dia...huhu...umi la tmpt segala nana luahkn prasaan...ble pegang tgn dia, baru blh rse stil ada org yg sygkn nana...
dlm hidup ni, kdg2 kite trpksa buat pengorbanan yg besa...kite trpksa lpskn org yg kite syg juz nk tgk dia hepi...
(^_-)

Thursday, May 21, 2009

sYurGa c|ntA~


hr ni x g keje...bkn ponteng tp kna sokong pasukan bowling yg berentap kt megamall kuantan...so td pegi la kuantan dgn my sis,ilah...smpai je megamall kitorg trus je bli tiket wayang SYURGA CINTA...nsb baik ade awl, pukul 12.05pm...so kitorg pn brgegas la masuk dlm tu sbb kitorg smpai kul 12.10pm...






juz nk share la...cite ni mmg best sbb actor dia pn best...HELIZA n AWAL...punye la mantap diorg brlakon...heliza yg 1st time brlakon pn nmpk hidup je dgn watak muslimah yg dia pegang..CIKGU SYUHADA mmg seorg watak yg lemah lembut dan penuh dgn ciri2 wanita solehah...cite ni mula2 buat org ketawa sbb dgn watak yg adik haziq bawak...tp lme2 cite ni jd touching lak...xmo cite pnjang2, baik korg sume tgk sndiri...siyes x rugi (+_+)

hepi ending~

Thursday, May 7, 2009

nk jd engineer ke ??? pening2....

br seda rupe2 nye time stdy lg BEST dr keje...sejak2 training ni, bgn kna awl n tdo pn awl...PENAT sgt2...rase mcm x sbr2 nk blk UNITEN...ngeh3...haaa lg satu sejak duk umah ni berat badan pn NAIK...aiyyo...55kg !!!!!!!
wake up nana...diet la sket...kang xde org nk baru tahu (+_+)
BLOWER

IN DA OFFICE



PENAT2



CRYOGENIC PUMP



HAIYYA~





Sunday, April 19, 2009

farewell~ i'm new trainee =)

yeay dpt hadiah [most attractive attire]




dgn adik fahrin ahmad....ngeh3


dgn dak2 trainee (+_+)




dh msk 3rd week training kt petronas...mcm2 dugaan dh lalui...kna buat keje kt workshop la, msk plant la, bt keje engineer la, mcm2 la...smpai muka dh hangus n naik jerawat =(
btw, mmg best sgt2 training kt situ...all staffs very friendly n dorg x kedekut nk bg ilmu kt budak2 mentah ni...tp yg x tahannye, kt department mechanical tu, saye sorg je gurl...ngeh3...bravo x???




Wednesday, March 4, 2009

wAnitA dAn pOhoN sEmAlu~


Suatu hari, Rasulullah SAW berjalan2 bersama puteri baginda, Saidatina Fatimah. Setibanya mereka berdua di bawah sebatang pohon tamar, Fatimah terpijak pohon semalu, kakinya berdarah lalu mengadu kesakitan. Fatimah mengatakan kepada bapanya apalah gunanya pohon semalu itu berada di situ dgn nada yg sedikit marah. Rasulullah dgn tenang brkata kpd puteri kesayangannya itu bahawa pohon semalu itu amat berkait rapat dgn wanita.

PERTAMA: Pohon semalu akn kucup apabila disentuh. Ini blh diibaratkn bhw wanita perlu mmpunyai perasaan malu pd tmpatnya.

KEDUA: semalu mmpunyai duri yg tajam utk mmpertahankn dirinya. Oleh itu, wanita perlu tahu mmpertahankn diri dan maruah sbg seorg wanita muslimah.

KETIGA: semalu mmpunyai akar tunjang yg sgt kuat dan mencengkan bumi. Ini brmakna wanita solehah hendaklah mmpunyai keterikatan yg sgt kuat dgn Allah

KEEMPAT: semalu akn kucup dgn sendirinya apabila senja menjelang. Oleh itu, para wanita sekalian, kembalilah ke rumahmu apabila waktu semakin senja.

Ambillah pengajaran dari semalu walaupun ia hanya sepohon tumbuhan yg kecil.