Sunday, April 25, 2010

strawberi + mango yogurt jus...buat sndiri jerr sedap~~~

sejak chatbox kt gb da xde sejak siang td, nana mati kutu xtau nk buat pe....xleh nk melalak kt situ ** eh pernah ke nana melalak??? ** lalalalalala~~~ OK da seminggu nana kt uniten ni dgn menternak lemak n buat tahi mata je...nana dtg uniten ni juz utk siapkn projek, so x byk keje n xde benda sgt nk stdy...pusing ke hulu ke hilir dlm umah ni, kejap2 pegi dapur, kejap2 pegi ruang tamu, kejap2 masuk bilik....huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa boleh bayangkn betapa BOSANnye nana~~~ nk kua pegi jln2, rase mls sgt nk bersiap...lagipon cuaca tgh panas skrg ni, HITAM kulit aii nnti taw ngeeee~~~~ nana pun buka la ice box yg kecik toek (bhs trg ni kikikiki) then nmpk la ade buah strawberi n mempelam...haaaaa dpt satu idea!!! apa kata buat jus yugurt, sedap gak ni tgh tekak kering...jom intai resipi nana....zasssss~~~~



ni dia bhn2 yg diperlukan.....blender, air sejuk, gula, strawberi, mango, and yogurt



masukkn pelam yg telah dipotong, strawberi, yogurt, sedikit gula n air sejuk dlm blender



lps je blend, cmni la rupanya....masukkn dlm gelas kaca (nana duk kt uniten, so xde gelas kaca yg cantik, pakai mug sudaaaa kikikiki ).... letakkn strawberi sebagai hiasan...TRY it!!! sedappppppp~~~~

P/S : bagus tau minum jus buah byk2....nnti kulit jd cantik gebu licin....hihik...lgpun buah2 byk kandungan serat n baik utk kesihatan badan.....korang jugak blh try jus pelam+oren, pelam+epal hijau, nenas+tembikai....sume tu nana da try, mmg masyuk laaa~~~ selamat mencuba!

Thursday, April 22, 2010

TAG | khas buat KAK KUJIE - nk tgk rumah/bilik nana kn??? hehe...jom layan~

tadaaaa~ kali ni nana akn show off bilik nana atas permintaa kak jie...hehe...bilik nana xde lawa pon tp secara jujurnye nana mmg sgt2 la pembersih n pantang tgk sepah ni, serabut kepala aii taw *pengakuan yg blh buat org penyampah* ahh lantak la...nana sgt2 obses dgn bentuk LOVE n kaler PINK dats why la bilik nk kaler pink, cadar pn nk kaler pink, haaaa kalu u all nk tahu toilet dlm bilik nana ni pn tiles/jubin kaler pink tau kikikiki (nasib baik la umi melayan je kerenah anak2 dia)...


OK kasi tunjuk bilik yg kat RUMAH dulu...zasssss~



ni la tempat nana beradu kalo kt umah...nmpk tenang n best je kn kalo nk tdo??? sape2 tido kt katil ni confirm nk tdo lg kikikiki~ (tengah berangn tdo dgn sape kt sblh hahahaha opss~ terlebih sudaaa) tgk, kat cadar pn ade love2, terasa mcm sleeping beauty gitu....



ni la cara nana hias bilik...simple je tp cukup buat hati nana tenang n lena nk titon...hehehehe nana sgt2 pntang kalo org alihkn kedudukn barang2 dlm bilik ni, meaning to say kalo kedudukan pasu bunga tu senget sket je nana da jd serabut *cerewet kn* hohohohoho~



OK skrg jom layan apartment nana kt UNITEN...zassssss~


haaa...ni la bilik nana kt UNITEN...masih kekalkn PINK n LOVE...ohhh tidak mungkin ku dpt tdo tnpa melihat warna pink...ske tdo dgn bantal yg byk...hahahahaha tp pic ni xleh amek dr jarak jauh la coz ruang bilik ni sgt terhad...huhuhu


ni pulak ruang tamu, kt sini la nana n haousemate (3 org) slalu bergosip...sblh dia tu pulak (x brp nk nmpk sgt) tu la dapur kitorg, nampak sket je peti ais tu...bersih kn umah kitorg??? kikikiki~



jeng jeng jeng....ni pulak rak kasut nana.....sbb nana duk 2 bln je lg kt uniten ni, so nana bawak sket je kasut utk sem ni...kalo x, almari sblh pn nana bantai hahahahaha~





Psssss : kak jie, sekian saje utk pertunjukan bilik nana (malu aii~)...kikikiki