Sunday, April 25, 2010

strawberi + mango yogurt jus...buat sndiri jerr sedap~~~

sejak chatbox kt gb da xde sejak siang td, nana mati kutu xtau nk buat pe....xleh nk melalak kt situ ** eh pernah ke nana melalak??? ** lalalalalala~~~ OK da seminggu nana kt uniten ni dgn menternak lemak n buat tahi mata je...nana dtg uniten ni juz utk siapkn projek, so x byk keje n xde benda sgt nk stdy...pusing ke hulu ke hilir dlm umah ni, kejap2 pegi dapur, kejap2 pegi ruang tamu, kejap2 masuk bilik....huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa boleh bayangkn betapa BOSANnye nana~~~ nk kua pegi jln2, rase mls sgt nk bersiap...lagipon cuaca tgh panas skrg ni, HITAM kulit aii nnti taw ngeeee~~~~ nana pun buka la ice box yg kecik toek (bhs trg ni kikikiki) then nmpk la ade buah strawberi n mempelam...haaaaa dpt satu idea!!! apa kata buat jus yugurt, sedap gak ni tgh tekak kering...jom intai resipi nana....zasssss~~~~



ni dia bhn2 yg diperlukan.....blender, air sejuk, gula, strawberi, mango, and yogurt



masukkn pelam yg telah dipotong, strawberi, yogurt, sedikit gula n air sejuk dlm blender



lps je blend, cmni la rupanya....masukkn dlm gelas kaca (nana duk kt uniten, so xde gelas kaca yg cantik, pakai mug sudaaaa kikikiki ).... letakkn strawberi sebagai hiasan...TRY it!!! sedappppppp~~~~

P/S : bagus tau minum jus buah byk2....nnti kulit jd cantik gebu licin....hihik...lgpun buah2 byk kandungan serat n baik utk kesihatan badan.....korang jugak blh try jus pelam+oren, pelam+epal hijau, nenas+tembikai....sume tu nana da try, mmg masyuk laaa~~~ selamat mencuba!

13 comments:

nuRuLain_zAiNi said...

huhu..mug ke tu? bukan gelas? =P

heart~ said...

mug la sayang...hehe...pic tu amek dr atas, tu yg nmpk mcm gelas kot..hehehe

adikqimie said...

nyam nyam nyam....

~ Ann ~ said...

lupa tinggal komen.. hahaha.. gulu tu ape? ekekekek cam cikgu lak check spelling.. kah kah kah.. oooo ann ari ni memasak jugak.. :P

heart~ said...

eh alamak slh spelling ke??? kikikikiki...gula la cyg oii~~

areleaf said...

gua tgk gula lu macam dah tinggal sikit dalam bekas 2..nnti pegi beli..jgn ckp gua x ingatkan lu..

heart~ said...

hahaha...trima kasih la remy sbb ingtkn gua...actly gula tu housemate gua punye, gua ni kurang sket benda2 manis...kencing manis aii nnti...ewwww~~~

afiq said...

owhh belaja kt uniten yer.. heheh nampak sedap tu!

Famy said...

uish.. berbuih2 jadik air yogurt tu ye? macam sakit perut je kalo minum. :P

Akif Mazlan said...

alahai, beshnya, nak rasa, harkkss,

nk tanya boleh, caner kita nk manfaatkan gengblogger?

heart~ said...

@fahmy : jeles la tu...weks~~ berbuih sbb cmpur dgn yogurt n fresh fruit la cyg

@akif mazlan : kat situ blh up traffic, baca blog2 prg lain, ade forum...mcm2 ade..kikkiki

ked :) said...

wah! nampak sdp tue..heee :D

Miss Eyda said...

macam sedap..nak try la nanti :)