Sunday, May 9, 2010

career expo @ KLCC

fuhhhh rase longgar tulang2 lutut kat kaki aii ni, lenguh sesangat, langsung x dapat duduk dlm komuter td....siang td nana g KLCC sbb nk usha2 career fair, kot2 la ade peluang keje kn walaupn aii ni tak hbs setadi lg hihik...nana pegi dgn roomate td, naik komuter dr serdang trun dkt KL central then naik lak rapidKL pegi KLCC...dh EMPAT TAHUN rupanye nana tak naik pengangkutan awam yg ni sejak bawak kreta pegi uniten (blagak la tu kunun)....tp hari ni rse malas sgt2 nk drive sbb confirm jln sesak! **cover padahal xtau jln nk pegi KLCC hahahah** balik2 rumah je trus pancit, kaki aii yg gebu ni melecet hukhukhuk...lain kali pakai kasut 5 inci lagi ye nana, padan muka hang~~~

ok juz nk share pasal career expo yg JobsDB.com anjurkan ni.....9 MAY 2010 last day tau, baik korang pegi cepat2...kt sini bkn utk student je tau, yg da keje pn blh dtg sbb saaaaaaaaaaaaaaaaaangat byk job vacancies....sape2 rase nk jd boss or nk naik pangkat, blh la pegi sini yer.....most of the company yg buka booth tu kasi goodie bag, pen, pamplet, mcm2 la, and yg paling best nana dpt red rose sbb menang kategori awek hot! (hahaha gurau je la, fresh rose tu nana dpt sbb dpt jwb sln ape ntah, lupe da ngeeee~~ minum air semut byk sgt kot td)...1st sape2 yg dtg wajib register dgn JobsDB, alaaaaa jgn risau sesak la coz dorg provide sgt byk laptop, nana pejam celik da blh siapkn isi online form tu dlm masa 10min lalalalala~~~bnda tu penting sbb dia akn kasi bar code nnti utk scan kt mne2 job/company yg kite nk apply....JGN LUPE BAWAK RESUME skali, tp td nana x bawak pn...hihik hantar pakai emel sudeyy~ kan zaman da canggih skrg, lagipon aii mls la nk mmbazirkn tenaga n duit pegi print resume tu ** ewww kedekut yu**

ni list antara booth yg nana jenguk (tp dlm byk2 ni, SCOMI je ade utk mechanical eng) :
  • SCOMI
  • PRUDENTIAL (amoi ni promote suh nana jd agen insuran kikiki)
  • MACY
  • CANON
  • MAZDA
  • HONDA
  • 88DB (ni utk sape2 yg nk iklankn shop online,etc sgt2 bagus)
  • MEDIA PRIMA
  • SUN
  • HSBC BANK
actly byk lg tp nana x hapal la satu2...otak aii x berfungsi sgt mlm ni utk ingt sume nama2 booth...so ape lagi, jgn ketinggalan utk jenguk2 n usha2 di setiap booth~~


p/s: hati2 kalo naik komuter, td ade kes curi hp....mangsa tu dpn nana pulak tu...da kecut perut aii taw td...huhu

6 comments:

Nabiel said...

nana~
xtgkp gmbo abg2 yg intebiu ke?hahaha~=P
erk..
psl hp tuh..nseb baek kamo xkne kan?
so..slalu2 la naek kmtr yea~hahaha=P

heart~ said...

xde abg2 hensem la....tp ade sorang abg scomi ni hensem, nama dia fahmy hahaha

Marzuki ALias said...

Salam dik.Sy baru join biz ads4bucks.Mudah je,jadi ahli,promote web dan dapat komisen.Modal sekali sahaja,income berkali-kali.Kalau minat bagitau yer

Marzuki ALias said...

silap taip add web..klik ye

Wawa~* said...

wah2.. gud lak, hrp2 ade la yg panggil nnti ke, hehe... takut gak naik komuter ni kalo pikir bab2 seluk saku ni... penah jd kat 3 org member yg dok sama dlm komuter ni, smua hp ilang.. camana tah, huhu..

Anonymous said...

jangan lupe datang career expo jobsdb 2011 ni.ajk kawan2