Wednesday, May 26, 2010

perempuan jalang !?!

mmg betol la ape org cakap, bahasa n perilaku kite mencerminkn peribadi diri sendiri....tapi kan, kalo perkataan yg kite cakap tu blh buat org salah tafsir cmne ek??? haaaaa ni la yg nana nk cite pasal pmpuan "jalang" ni...ish ish ish mulut yu sgt celupar nana...mane pmpuan jalang tu??? mane??? mane??? tunjukkan bukti skarang, jgn tahu cakap je...kami nk gamba sebagai bukti!!! sabar ye pakcik n makcik yg tgh baca blog nana ni, nanti nana kasi tahu kat yu ols siapa perempuan tu....arghhh mmg rase nk tampar la pempuan tu kehkehkehkeh (aik tgh marah pn sempat ketawa lagi ke errrrr~) tp nana nk bgtau ni, nana tgh bengang dgn berukband nana ni, da 6 kali upload pic tak dpt2 adoiiii sabar je la, tp salah aii jugak amek yg student edition je sape suruh lalala~~~




adakah ini pmpuan "jalang" tu??? ok TIDAK sama skali!!! minah2 yg meletop dlm pic tu semua layak dijadikan bini, kami masih anak dara ok!!! memperkenalkn dari kiri : minah gorgeous, minah cute, minah hot lips (nana la tu), minah pretty n lastly minah sexy ouchhh~~~ pilih2 yg mane satu berkenan di hati weeee~~ ekceli ni pic kitorang pegi downtown cheras smalam, layan kerenah lydia yg mengidam nk mamam steamboat, tgk kat tangan dia siap tapau lg tuh (kamu ade baby dlm perut ke sayang kekekeke)...

ok time kitorang melepak smbil tunggu ice blended choc+vanilla yg aii oder, tibe2 terdengar satu suara garau duk usik minah gedix yg lalu situ tak jauh dari kitorang duduk (woii slumber badak je kau nana cakap org gedix!!) bile diusik cmtu, pmpuan2 tadi pn buat bodo je la kan tp si jantan 4 org tu lak bengang tak tentu pasal...aii tgk muka mamat2 tu pn menakutkn je ewwww~~ slh sorang dr mamat tu jerit kuat giler, " jalang la pompuan!" mak oiiii siyes terkejut beruk nana denga, rase mcm nak luruh jantung aii ni taw....bkn terkejut dgn prkataan "jalang" tu tp terkejut sbb dia jerit kuat cmtu, ish tak tau malu ke jantan ni??? erkkk kasar ke ek guna perkataan 'jantan' ? okey nana tuka jadi 'lelaki' la hehehehe =P

pmpuan tu tibe2 stop ble dnga lelaki tu cakap cmtu....dlm kepala otak nana ni mcm2 andaian ade, adakah mereka akan tarik rambut??? adakah si gedix akan menampar lelaki itu **panggg amek kau kat pipi**??? adakah si lelaki akn sepak tendang si gedix??? ohhh nana tak mampu nk pk ape2 lg, kitorang yg duk situ sume tercengang n muka masing2 merah yuu...ok kitorang mmg kecut perut time tu!!! tp bile denga dialog mereka yg agak tegang tu, tibe2 nana ketawa...jom2 tgk dialog dorang yg mcm ayam n itik (jd tontonan org masa tu haihhhh~)



gedix : brani ko cakap aku pmpuan jalang kn??? ko tu sape ha?? (muka tegang gile smpai terkeluar urat2)



lelaki : mende gok mung ngarut nih??? (muka tak bersalah)



gedix : kau jgn ingt aku pekak kau sebut "jalang" td!! (si kawan mcm takot2 cuba tenteramkn si gedix)



lelaki : eh mung tu orang bndar tahu mende bahasa ganu??? aku kabo jalang la pmpuan tuh, aku suruh mung jalan (mamat tu tekankan sket kat perkataan ni)...mung yg over ni bakpe???



gedix : (blur) arghhh pegi mampus la kau, buang masa layan org cmni...(si gedix n kawannye pn blah, laju giler gedix tu jln)



hahahahaha nana tibe2 ketawa sorang2 time tu...kwn2 nana pulak yg garu2 kepala tgk nana...nana pn tanye la kat dorang, paham ke tak mamat tu cakap pe?? sume geleng kepala....so nana pn explain la satu2, last2 dorang pn semua ketawa....WTF 1234 betolla mamat n minah gedix tu!! by the way u guys really make my day laaa!!! pssstttt aii kn duduk kat terengganu, so aii paham la dorang cakap pe...jom2 tgk vocab dlm dialog td...zasss~~


mende = ape


gok = la / yang

mung = awak


kabo = cakap


bakpe = kenapa


jalang = jalan


haaaa baru korang paham kan mamat tu cakap pe??? kekekeke....tapi tu la, kadang2 bahasa negeri ni pn boleh buat org salah tafsir kn??? kalo bahasa kelantan lak, pelam tu da jadi "peley" ek?? (opsss aii tak mencarut k nyah) ape2 pun bahasa ni la yg jadikan melayu kat negara kita ni [y]unik, ape kata jom kite blaja semua bahasa negeri nak??? mesti besh kn???? heeeeee~~~ k la, nana tak tau la sape yg sanggup baca smpai habis entry nana ni hahahaha...

ok jom tdo...zzzzZZZZZzzzzz~~~


Justify Full

36 comments:

hellioz said...

gyahahahah~

pompuan jalang2...
gyahahahahahahha~

sengal siyal~
gyahahahahahahha~

gEe said...

haha. oleh sbb sy org terengganu, phm le mksud tu. ish, mesti malu pompuan tu ye. haha.

*org kelantan pggil buah pelam >> buah pauh..

~yapseYo~ said...

ngeeeeee..hahaha..klakar abis..

Hafiz Ismi said...

Jembalang?! hehe~

teha said...

baca nie mule rse cm..ish..geram jgak..
tpi bce yg mamat tuh ckp bru tw..
sbb teha nie org kltn,ganu and kltn cm nk dekat2 ckit bahasa dia..
huhuhu..org kg ganu lw msuk kl mmg bhse dorg x bertukar..sbb tuh jd cm tu..

faye said...

bahasa ganu....stylish tolll haha mesti pompuan tu dah pasan ayat tu yang dia blah laju2 tue .kahkah

soclose2213 said...

hihihi macam2..singgah sini sat..follow u

puteri ternoneng said...

hahaha..adei..igt ape la td..
btw,im terengganurians.bhse2 tgnu kalau xtau mmg akn dislh tafsirkan ;))

nice story nana ;p

zee said...

hahahaha. ok, agak lawak

tapi kalau tak silap, orang ganu bukan sebut pompuan = pue (tatau la eja camne)ke? sebab kawan Zee orang ganu selalu sebut "pue" instead of pompuan/perempuan.

adam said...

slalu baca kat blkng baju 'jupe mung di nung' =)

~m!ssy a!n~ said...

haha tgelak kowt bce entry ni..
xmalu tol gedix tuh..haha =D

~Mika Darkness~ said...

mule2 ingatkan topic ni cter sal ape la td. upe2nye... hahahaha!! xDD
lucu!

Bert said...

kehkehkeh..

"jalan" betul

::dAuZsHaNLeY:: said...

misscomunication...
hahaha...

iyllienaz said...

hahaha..tapi ada perempuan yang panggil i betul2 nya perempuan jalang..sedih betul..

Nash said...

haha, bahasa jiwa bangsa...

m0RniNgCoFFee said...

@ zee..
pembetulan sket.. trganu ckap perempuan bkan "pue".. tp "p'uang".. kiteorg kn akan tambah ng kat belakang.. bukan e.. "pue" tuh mybe kelantan kot...

tp citer ni mmg seyes saspen... ++ kelakar...

bdakmlayu17 said...

Cacing : haha...lawak gila post ni kak nana..XD

Call T said...

lawak2 haha...
btw,koty pilih yang tengah tu..available lagi ker huhu

acv6992 said...

nope.. she's not..

MuNsYi SaMa said...

haha..u make my day..=)

KID LEARNS TO FLY™ said...

tu la ssh nak ayat awek ganu..

xleh wat jalang2..hahaha

princeduyong said...

nak lelima skali....jalang jalang tepi lokang reboh teletang dalang lokang...

Sir Marcello said...

hahaha..bahaya gak nie..awek tue mesti cover malu punya...huhu

ASSOYFINGER67 said...

salam..jangan jadi dara seumur hidop dah ler..hehe...gurau jer tau..adik2 nie semua..cun2...klass gile punye..pasti tak jadi mak darekan...

Cik Norfa said...

hihihi....lawak la plak. mujur laki tu tak maksudkan 'jalang' betul. tapi tu la..org laki ni, kalau kita tak layan dia tegur..mula nak kate bukan2 kat kite, prasan cantik la berlagak la..tapi tak sedar diri dia tu mengusik anak dara orang, bukan elok sgt pon. tah dah berapa byk pompuan dia tegur agaknya time tu.

Aiza said...

ishk² ;p

fArrAh nUr AmIrAh said...

hahahahhaaa.... ngok tol la kn??
---> org ganuu...
kuang3





lap u kak nana.. rindu.. :)

Aidi-Safuan said...

hahaha... mung jangang nak jalang2 sangat tau. kalau nak jalang2 gak jangan lupa ajak aku. :P

syahira ariff said...

hahahahaha,lawak la cerita nie,aisehmen,malu nyer kalau jadi permpun t
maunya bunuh diri kt situ skarang jugak.

ohmanusia said...

hahaha... lawak.
susah jg klu banyak betoi logat2...

Lelord said...

muahahahaha...
jalang2 g makang ikang

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

hoho..jalan rupenya..tu la kan...ganu ni banyak "g" kalau ayat yang dorang cakap..kadang kite yang dengar ni pon rase macm pelik je..huhu

shey said...

jong giy jalang , hahaha

rossoneri said...

hahahahahah mesti bengang mamat tu tiba2 ada minah emo

sariah sarimin said...

haha