Saturday, May 8, 2010

tahniah ROHANI YUSOF krn anda IBU MITHALI

ibu mithali ibu yg sejati,

kasih sayangmu kasih yg suci,

pengorbanan mu disanjung tinggi,

hanya namamu di sanubari.



huwaaaaaaaaaaa rase sedih lak hari ibu ni...teringat UMI kt terengganu, nana nk balik umah huk3...ROHANI YUSOF ialah UMI nana yg terrrrrsayang terrrrrrcinta...ble tgk pic UMI tu, caye tak yg UMI dah melahirkan 9 ORANG ANAK??? body maintain yuu, kalah anak dara...sape nk tips langsing silalah contact pn.rohani yer hehe...tahun ni umo UMI dah masuk 50 tahun, ABAH lak dh 56 thn (saje nk selitkn nama ABAH skali, kang kecik hati ABAH kalo baca entry ni xde nama dia hihik) nana anak sulung, blh bayangkn tak nana ade LAPAN org adik lagi kat bawah hahaha ramai kn??? ape2 pn, nana seorg kakak yg baik, lalalala~~~ hamboi2 angkat bakul nampak!!! actly best sgt2 ade adik beradik ramai, nak2 adik nana ramai pmpuan, sorg je lelaki tu pn yg bongsu...hehe msti korang terkezut kn??? thanks UMI sbb lahirkn anak yg ramai, buat keluarga kite meriah sgt sgt sgt and thanks UMI sbb lahirkn anak2 yg cun kahkahkahkah gurau je oke~~~

UMI nana ni seorg yg kelakar, garang (opss~~), and very workaholic, weekend pn sebok UMI nk masuk ofis...kalo tak pegi ofis pn, sibuk UMI pegi semai bunga kat kebun bunga dia tu...nasib baik la ABAH aii ni spoting moting, so tak kesah UMI nk buat ape asalkn tak abaikn tanggungjwb sbg seorang isteri dan ibu...UMI slalu pesan kt anak2, lps subuh jgn tdo sbb nanti rezki x masuk (tp nana ske tdo lps subuh), rajin2 la buat solat duha sbb solat duha membuka pintu rezki kite, rajin2 la baca quran supaya kite tak leka dgn nikmat dunia yg sementara ni, dan jadilah ank yg solehah (huk2 sebak lak rse ble teringat yg ni)...

UMI seorg business women, waktu keje dia sgt flexible...pagi2 sblm pegi keje UMI akn siapkn masak dlu then lps zohor baru dia pegi keje...lagi2 bile ABAH dh pencen skrg ni, lagi la byk UMI habiskan masa duk umah...pegi ofis pn jarang2, boss la katakan ngeh3~~~korang tgk balik pic UMI tu, ramai org cakap muka nana ni muka fotostat UMI hahaha msti nana tua2 nnti mcm UMI kn???



UMI.....pengorbanan umi sgt besar


duit berjuta2 pun nana tak dpt beli pengorbanan UMI tu


nana janji akan jaga UMI sampai akhir hayat UMI


nana sayang sangat kt UMI


hasrat UMI nk tgk nana ade ijazah kejuruteraan hampir tercapai


walaupun pada mulanya nana membantah


tp UMI ckp, ijazah tu nnti sgt berguna utk jd usahawan berjaya mcm UMI


sekarang baru nana nampak kata2 UMI tu dlu


UMI mmg bijak merancang masa depan anak2


UMI da berjaya didik semua anak2 UMI ke menara gading


penat lelah UMI slama ni takkan nana sia-siakan


tiap2 hari adalah hari ibu bagi nana


tapi hari ni sgt special sbb satu dunia smbut


SELAMAT HARI IBU BUAT UMI KU SAYANG


nana doakan UMI sentiasa dimurahkn rezki


dipanjangkn umur, diberikan kesihatan


dan bahagia di dunia akhirat AMIN~~





masa tulis entry ni, tibe2 nana teringat pengalaman hari ibu last year...nana kt uniten masa tu, tp tiap2 kali hari ibu tepat je kul 12, msti nana cpt2 call UMI sbb nk jadi anak yg 1st wish utk UMI...anak2 UMI kn ramai, so semua berebut2 nk jadi org pertama wish hahaha...usah kata hari ibu, birthday UMI pn cmtu...tp last year nana kecewa sbb nana call je, bunyi tet tet...line busy sah ade adik nana yg dapat dulu!!!!!!!! ok nana pn call la for the 2nd time, fuhhh lega dpt! nana dgn exitednye cakap "UMI, hepi mUthers' day" UMI pn gelak terbahak2...UMI cakap kalo ye pn nk wish, slow2 la jgn duk gelabah ayam sgt smpai mOthers pn blh jd mUthers....cehhh nk speaking la kunun aii ni last2 dapat malu yu~~~ kikikiki

ok la, kpd sesiapa yg masih dikurniakan ibu, jagalah ibu anda selagi hayatnya ada...SYURGA ITU TERLETAK DI BAWAH TAPAK KAKI IBU....hormatilah dan sayangilah ibu anda kerana tanpa ibu, siapalah kita di dunia ni...jgn sesekali menderhakai dan membenci ibu yg telah mengandungkn anda selama 9 bulan...kucuplah tangan dan dahi ibu anda dan berikanlah ibu anda layanan yg baik...kepada wanita yg belum berkahwin, ingtlah bahawa anda juga akn menjadi seorang ibu suatu hati nnti insya'Allah~~~

~ SELAMAT HARI IBU ~

5 comments:

Chaoi said...

selamat hari ibu untuk ibu kamui........

hakimfaridzul said...

selamat hari ibu!!!

KID LEARNS TO FLY™ said...

selamat hari ibu brit..

~ Ann ~ said...

Kak nana, nak wat tambahan.. Bukan setakat ingat yang 9 bulan tu, silalah ingat yang menjaga dan membesarkan kita selama hayat kita hidup di dunia ini kan kan kan. Walau kita sekarang da jauh dari mereka, ingatlah time kita sakit, time kita susah, time kita sedih, siapa yang ada kalau bukan mereka kan. Setakat Yang gembira-gembira jer tu tak ya cerita la. Sedang sang Semut pun pandai mengenang apa lagi kita Manusia berakal ini. hu hu.

Tanpa mama dan papa siapalah kita ini..

haha. Adeeeh Terpanjang lak komen, TER pula kunon lagi tu.. boleh buat entri da ni kak nana.. hahaha >_<

(p/s - ann masih tinggal n tdo sama ngan mama sometimes, haha...hrmmmm, Ok ann memang manja & tadi TERtipu,bukan sometimes tp most of the time,hahaha.. so wat kan.. she's my heaven, sila jeles semua rakyat jelata)


Ooooo... Fuyoooooooooooo ramai adik kak nana, campur Ann da jadi 10orang da ni. Ishhh ishhh

Kiddo. said...

selamat hari ibu to ur mom. :)