Tuesday, May 25, 2010

TUTORIAL : pakai shawl (part 2)

ish ish ish nana buat keje yg memenatkan lg...well, aii kn model sambilan yg tidak dibayar gaji...skali lg nana posing mcm org syok sndiri dpn laptop semata2 nk share ilmu dgn kaum HAWA...kaum ADAM pn blh join kalo berminat kekekeke....penat okey duk sengeh2 mcm kerang busuk tgk muka sndiri!!! huhu~~ baru perasan aii da kurus sket (trun 1kg je kot)...

ok2 entry ni kire smbungan tutorial yg ni [LINK]....jom usha style2 yg ade, kot2 la korang blh apply nk pakai pegi jengjalan kn...

STYLE 1 :

haaaa ni org panggil shawl paddlepop (eh ke lollypop?), merih n ceria kn warna dia??? hehe...nana ske sgt pakai style yg cmni coz nmpk stylo gitu, nak2 model yg pakai tu mmg da stylo kn??? hahaha...ok2 ble da siap, yg blkg tu akn jadi bulat, x jadi 3 segi mcm yg dlm tutorial sblm ni....jom nana ajar step by step cmne nk bergaya pakai shawl cmni....zasss~~~

senang je, mcm biase la jadikn sblh pendek sblh pnjang (tbe2 teringat pantun zaman skolah dlu, PENDEK PANJANG, TERGOLEK T*******G) hahaha harap2 la takde org yg tahu pantun ni, habis aii nnti...ok2 pinkan je bawah dagu k...

alaaa standard pkai shawl la kn, tarik yg bahagian pnjang tu atas kepala n bawakkn ke depan....pinkn atas kepala tu supaya xnk kasi shawl tu jatuh nnti....almaklumlah, ni shawl kain yg licin kan but i like!!! heeee~~

adoiii ketat giler senyuman aii...ewww aii baru lepas buat botox, tu yg xleh nk senyum lebar2....yg bahagian pnjang td simpulkan dgn bahagian dpn yg terjuntai, ok hampir siap!!! then kemaskn bahagian tepi tu dgn pinkan kat baju so xde la nmpk leher kn??? 'ekor' yg sblh tu bawakkn ke blkng n sblh lg biarkn je kt dpn....ok siap pn...jom pegi dating!!! vrom vrom vrommmmm~~

STYLE 2 :

fiwittttt~~ ni ala2 gadis ayu gitu ** well, aii kn mmg semulajadi ayu, jgn nk jeles ok** ngeeeeee~~ this fashion also very confortable for me, nak2 shawl yg nana pakai tu kain cotton...pssstt shawl ni baru je beli smlm, kat shawl ni tls "LOVE hot lips" hehehe sexy gitu shawl ni!!!

utk pakai style cmtu, kna jadikan bahagian yg satu lg betol2 pendek sbb nk longgarkan kat bahagian dpn nnti...jgn byk ckp, ikot je la!!! wow garangnye cikgu ni lalalala~~~

tarik bhgian yg pnjang tu ats kepala then pinkan je la mcm biasa...adoii rse nk terkehel da tgn asyik pusing2 je, kepala pn rse da nk trcabut tau nyah!!

ambik bucu yg bahagian pnjng td n bawakkan ke arah yg bertentangan...ahhh korang tgk pic kat atas tu la, da berpusing2 kepala otak nana ni nk susun ayat yg terbaekk hihihik....lastly, pilih kerongsang yg cntik2 n besa sket, pinkn je kat atas telinga korang (jgn smpai telinga tu berdarah da la)

STYLE 3 :

ni lak style ala2 arab inspirasi dari my fren, hajar yg dia pakai time graduation nite hari tu...waaaa siyes rase nk nangis ble pakai style cmni....punye la susah!!! jom tgk cmne cara lilitan shawl ni...

firstly pndekkn sebelah bahagian mcm dlm pic tu...ngeh ngeh ngeh payah gle nk explain....nana suggest pakai shawl yg kain dia lembut sket supaya sng nk bentuk n tak serabut =)

pinkan kat bahagian blkng kepala...erkk asal la mulut nana tu??? bajet cun ke ape tuih tuih tuih~~

waaaaaaaaaaa ni ssh ni nk bgtau cmne hukhukhuk....ok2 yg bahagian pendek td korang lilit2 kat sanggul rambut...gagagaga ni memerlukan bantuan org ni nk buat cmni....so suruh la kwn korang tlg k kekekeke...

then bahagian shawl yg pnjang bawakkn ke arah yg bertentangan mcm model tu buat...mak oiii tergeliat tangan nana buat benda alah ni...nk tnjuk kat korang punye pasal...cpt ucap terima kasih...lalalala~~~

bile da smpai kat dpn, naikkan atas kepala (ade org ketawa baca ayat ni, siap tny lagi smpai kat dpn tu ape hahahaha)...lantak korang la phm ke tak, tgk je la pic aii yg cute tu ngeeeee~~~ penat wooooo!

ok2 ni last...penat kerah otak ni supaya dpt pk ayat yg mudah org paham....lps da bawak atas kepala, akn ade terjuntai tu kn??? so pinkan bucu yg hujung tu kat telinga...tgk gmba plzzz!!! ok done!!! slmt mencuba~~

20 comments:

ahmad endo said...

nice...wiwit...hehehe

Kelyza said...

chanteknye pakai shawl :D

NARDtheNERD said...

huiyo.
terbelit belit. hehe.
nice nice. =)

ullyana zaidy said...

waa..cntik kak :)
leyh try ni

Famy said...

nana giler shawl.. da beli beratus2 dari online. tapi bile dating tak pakai pon.. wekkk! :P

L.O.V.E hUnTeR said...

teringin nk try tp xberbakat le melilit ni..huhu slalu jd pelik je aku pakai...wuwuwu

qellissa said...

cantek, tp bab nak belit2 tu yg mls..=)

NQ said...

nana, i pown bru je beli shawls yg hot lips tuh. cume background kaler putih..hehe

~yapseYo~ said...

nice..sweet sgt nana pkai shawls..

Aidi-Safuan said...

pendek panjang tergolek t*******g??? aper tuh? xpaham la. :(

~cik tiram~ said...

cantek...nak try la.hihik...:)

NU.YA.RA said...

yg last sekali tu nmpk susah la..tapi nk try gak r...thnks

ciK LyndaWawa igUana said...

nice2...leh wat pasni....

Media Cyber said...

insaf!... insaf diriku .....

Dakjaat said...

fuyooo!

aremierulez/Amirul said...

wow. tudung stylish. nice.

~m!ssy a!n~ said...

suke yg frst style..
nmpk cute (◕◡◕)

cracked bunny said...

comel =)

Ct_hAjAr said...

cam susah jer nak pakai tudung tu..tka reti la..

Ibu Piya said...

ni shawl cotton ke..comel