Tuesday, June 29, 2010

comment TANPA baca entry

hai hai cak cak...entry kali ni mood *serius* sket....sket je bang, tak byk pon okey heeeee~~~ juz nak tahu ape ek perasaan u ols bile org komen entry u ols tapi dia tak baca pon sebenarnye entry tu??? meaning to say dia juz komen merapu or lari dr topic...erkkk tak paham ek nana cakap ape??? kihkihkih aii bagi contoh la senang...


> CONTOH 1

katakanlah tajuk entry korang bunyi dia macam ni "arghhh nikmatnye tengok org perempuan ni korek lubang" tup tup tup ade yg komen kat bawah tu "astargfirullahalazim...takde keje lain ke nk buat entry lucah cmni?" okey sedangkan org tu nk cerita pasal lubang hidung...ngeeee~~~ nk komen sgt kn tp tak kaji dulu isi2 dlm entry tuh....




> CONTOH 2

katakanlah ade org bercerita dlm entry dia cmni;

boy sakit tenat
tak lame lepas tu boy mati
mia sedih sangat2
mia tak sanggup kehilangan boy
last2 mia bunuh diri terjun bangunan
sbb sedih yg terlampau

then ade la org komen "ape la mia tu, takde akal ke??? org yg mati bunuh diri ni neraka la jawabnye"... ekceli penulis tu nk ceritakan pasal kucing dia yg nama boy & mia yg baru je mati...haaa ni la akibat kalo baca entry org separuh jln je...



> CONTOH 3

penulis tengah syok ni tulis pasal "nasi lemak" yg sangat sedap...tapi bile org tgk pic kat bawah ni

org pon tulis "mak oii besarnye nasi lemak minah ni...brp posen ni?" sedangkan penulis tu nk bagitahu "tadi i search cari gambar nasi lemak tp tibe2 lak pic ni keluar...maybe nk tunjuk lemak2 kat badan tu kot so i pon letak je la dlm entry ni hehehe" haaaaa dlm kes ni pulak org lebih tertarik nk komen pasal pic minah saleh ni sedangkan pic nasi lemak yg sebenar dah diletakkn kat atas...ternyata ORANG2 YANG KOMEN tu lebih menjerumus utk ulaskan perihal "nasi lemak" minah salleh ni rather than nasi lemak yg penulis tu makan...ni la akibatnye bile teruja tgk gambar yg pelik, langsung lupa cerita sebenar yg nak disampaikn...



heeeee~~~ okey la, tu je nana nk share sbb nana tgk kan ade jugak org yg komen tp tak tau jalan cerita or main point yg sebenar...niat nk komen tu da bagus tp kite akn rase lebih dihargai bile org yg kasi komen tu bg pendapat yg tepat dgn kehendak entry yg kite tulis...sometime komen2 org cmtu boleh menimbulkan kemarahan penulis sbb suka suki dia je kan nk kutuk or judge tanpa paham isi entry tersebut...


**ewwww tibe2 aii jadi skema mlm ni hahahaha**



45 comments:

Nabiel said...

hehehehe~
rse2 komen biel cmner yea?lalalala
ade x larik 'tune'? cm kat atas?hehehe

akmal hacks said...

mengapakah?
kenapakah?
asl lu asyik letak pic yg rosakkan retina mata gua nihh???

hudhud said...

I rasa la kan, dorg dh malas nak baca entry panjang lebar. so dorg cmnt part yg dorg baca je haha :P

Mijie said...

haha..betul tu..mijie setuju..ramai kan cam 2.rasanya diaorng bce sepintas lalu je pastu komen..x paham betul2 ape yg penulis nak sampaikan..

hellioz said...

yeah
gwa da ckp dengan jelas dan terang kt n3 gwa !
gyahahahaahaha~
HI5!!

areleaf said...

gua xnak cakap banyak..gua nak komen satu je..

lu send pic tu kat gua..

safiyyahosman said...

ahahahahaha.....remy dgn rosyam buang tebiat..hahahahahaa

MangkOk cHenTa ♂ said...

wakakakaka.......itu la name nye x menjawab soklan...mungkin dia dpt A kalo dlm exam..
=P

cik panadol said...

kadang2 mata diorg boleh trace perkataan-perkataan tertentu je....tanpa baca keseluruhan isi...

pearl apple said...

tu la.. ada yang sngaja singgah je tnpa baca..
-_-"


Jum ke belog saya!
Update terbaru!

lilacfla said...

yang singgah and say hi im here padahal tak baca langsung camna pulak? hehee

apapun taleh paksa org baca entry kita, syukur sajalah. T_T

zati said...

hahaha, ada juga orang macam nie, tak pernah jumpe ouhhh hahahampeh

+akufobia+ said...

skema jawapan.

heart~ said...

@ lilacfla

blogwalking n tinggalkan comment adalah dua benda yg berbeza...if blogwalking without baca entry kite it's ok, yg jadi masalhnye bile ade comment entry kite tu tanpa paham ape yg kite nak sampaikn sehingga comment yg diberi tu menimbulkn fitnah n kemarahan...tu yg nana HIGHLIGHT dlm entry ni...

try baca balik ape yg nana tulis dlm entry ni, mesti lilacfla akan paham ape yg nana nk sampaikan sbnrnye =)

@ku d! sin!e said...

hehehe..
suka enty nie..

Ikemal said...

haha. xbrani nak komen

zool said...

he hehehe.. biasalah tu..
sebenarnya tu teknik nak dapat backlink..
kadang-kadang buat gak camtu..
tapi entri ni i baca sampai habis tau..

tapi tak selera la kalau nasi lemak besau camtu.. huhuhuhuhu

liyana aziz said...

kak nana, yana nak post komen ni tapi nak cakap no komen... *erk* =) <------ ada kena mengena x??? out of topic!

lilacfla said...

OMG haha sayapun termasuk lam kategori eh. :P

ok i get it babe. make sense eh. blogwalking and commenting, aah 2 menda beza. x terfikir. :D haha thanks.

maybe orang camtu express reader, (bersangka baik) :P hee dia amik point yg rasa penting, lepas tu tertinggal yg bebetul penting. cam exam lak bunyiknya. :P (selalu buat nih lam exam, study kilat) eh eh lari tajuk

Azwan Ismail said...

sangat betul...slalunye terjadi bila tajuk entry yg sangat hot/controversial gitu...:)
tgk tajuk pastu trus lompat skit ke entry pastu lompat ke komen...

^^

Aiza Syahida said...

betul lah nana.sgt bersetuju..penah gak kena camtu..benggang jerk..

haway mutasawwil said...

betul2.kdg2 mls baca trus je komen.sorry2

affan said...

setuju sangat. :)
sebab tu dah ramai blogger post
entry yang pendek2. :D

miss nana said...

sedih sbb kita penat2 tulis entri tuh tp org x baca pun.dah la ltk komen slah.mnimbulkn angin taufan.wuuu~~ T.T

Jemput jenguk sini
Tips Menjadi Gangster

buyat(bebola tomato) said...

saya pun nak lari dari entri la..
boleh x?

Ery Farieha said...

hahaha
x suke org begini!!
bile bce komen die rase nak sepak2
wakakakak

yullyhani said...

entry yg wt sye angguk kpale sambil ketawa
best2.hahaa.

jack said...

terase cik abg kt sini nih...malu2 kambeng sket..ekeke

sweetsal said...

waa..entri kamu memang bagus..cayalah..

jane said...

ramai buat camtu sbnrnya....tapi aku yakin org masuk blog aku baca entry aku sampai hbis...

kite blh kesan org bc hbis n tak habis ;))

Nerzhul said...

kadang-kadang dah bace tak tau nak komen ape.

Eciz said...

perli la tu~


LALALALALALALALALA~

Anonymous said...

haha lawak entry ni

tp SANGATTTT setuju!

thumbs up =)

Un Phat Lee said...

conclusion:read thoroughly b4 u comment that entry B)

Nazz@Purple said...

ye la mase blogwalking..bace skip2 je..terus tinggal kan komen..tu yg kadang..komen tembak tak kene..heheheh

she_mah said...

sy setuju..
penah kene komen mcm ni..
ghairah sangat nak mengomen kot.huhu

miss lolly a.k.a luvfareda said...

l0lly kadang2 bace separuh jalan gak.

Bhahahahahaaaa.

tu pom kalu ianya bosan le hehee

carr said...

agree2..

KuBi said...

nana ni makin comel la!!! larikkkkkkkk!!(komen lari tajuk ni)

Eciz said...

kak, entry akak ni mengingatkan kite pd sorang budak tu.



dia komen entry kite. masa tu kite up kan gambar pemain badminton malaysia, HAFIZ. dan dato lee chong wei.



setiap gambar kite letak nama, siap bold, besar lagi kak. kat bawah gambar tu la kan.



tetiba budak tu komen, EEEE HENSEMNYA RASYID SIDEK. EH, KE MISBUN EK?


KAHKAHKAH! kak. kite tak tahan, kite balas komen, KAHKAHKAH nampak sgt tak baca entry.



dia balas, dia baca la. tp still tanak ngaku dia silap tu. KAHKAH!

~Ann~ said...

singgah.























































:)

iqbalsyarie said...

wahahahah...sgt bahaya woo komen tanpa baca...lg2 di blog saya...haha
Latest post:Bagaimana Mr.Bean diislamikkan?

Rina (◕‿◕)✿ said...

hehe, btol2. salu je jd cmtu. tapi xpela. malas layan

rina akan komen if rina baca n rase nk komen je

kalu x, rina tggl jejak je kt shoutbox

plus kalau komen tu ssh nau nak bkak, rina x komen la :)

izwan7 said...

hi nana. memang betul sangat annoying commenter camtu. tayah bagi komen lg bagus.

tapi lawakla nasik lemak tu. ade ke nak bagi contoh lemak yg terlalu banyak. kalau dah sampai mcm tu skali bukan effect dari mkn nasik lemak, tu effect minum lemak.. ;p

blog juga said...

dah ada niat begitu, kemudian cuba alih perhatian supaya maksudnya lain sendangkan tiada siapa yang benar-benar mengetahui melainkan tuhan yang maha mengetahui yang tahu segala-galanya. kemudian, ada juga saje je tulis dengan maksud yang lain (berkias) tetapi tidak difahami oleh orang yang membaca, lalu salah faham dan tuduh menuduh.

bukankah kita suka menulis dengan gaya yang lain dari orang lain supaya nampak menarik, nampak gempak, tapi akhirnya fahaman manusia yang tidak "se" fahaman akan menafsir dengan tafsiran macam. ko kata aku begitu, aku kata ko juga begitu... hmmm.. nampak macam sama je.

ops... aku komen tak masuk tajuk da....
maaf terlajak tulis, tapi aku tak nak "delete"