Friday, June 4, 2010

jom mengumpat org KELANTAN n JOHOR...ngaaaa~

hehe adakah tajuk entry ni blh timbulkn kemarahan org kelantan n johor??? heeee aii harap takde la yg nk tumbuk tampar aii nnti **ouchhhh habis pipi gebu aii** ekceli smlm borak2 la dgn roomate smbil mamam aiskrim nyum nyummmmm~~ roomate nana ni baru je clash dgn org kelantan sbb bf dia tu da byk kali tdo dgn gurl lain...lately baru dia tahu pasal ni so ape lg, ngamuk sakan la dia kn??? takot aii nyah tgk dia baling2 barang (hanya mmpu ternganga smbil tgk)...then tibe2 dia terdiam, dia tgk nana (suspen betol time tu) last2 dia cakap "knp ramai lelaki kelantan cmtu ha??" jgn marah ye abe-abe kelate, tu dia yg ckp BUKAN nana yg ckp okey ngeeee~~ dia cakap lagi rata2 (maksudnye BUKAN SEMUA) yg dia kenal org kelantan kat uniten ni mmg cmtu la, ramai yg suke pegi clubbing, minum2, having sex, mcm2 lagi la...erkk maybe dia ramai kwn dgn org kelantan kt sni so dorang adalah contoh terdekat dia la kot lalala~~ ape2 pn aii bangga tau nyahh jd sebahagian dr org kelantan sbb ABAH aii org pasir mas (ABAH seorang ayah yg baik, nana syg ABAH mmmuahhh!)....pssstt org cakap minah2 kelantan ni comey2 blako **termasuk la yg sedang menulis ni kot kahkahkah**

pastu tibe2 masuk la sorang lagi housemate ni dlm bilik nana...tibe2 dia lak cakap "lia tak suke org johor" aikkk minah ni pasang telinga ke time kitorang tgkhberborak??? nana tny la knp lia tak suke then dia cakap ramai org johor yg dia kenal panas baran n perangai pelik2....hahahaha tak tau la maksud "pelik" tu cmne kn sbb aii ni mls nk tny byk2, kang org cop minah kepoh lak kn??? tp ade gak terfikir sorang2 dlm hati, pelik sbb suke korek hidung ke?? pelik sbb suke kentut kuat2 ke?? ngeh ngeh ngeh aii ni mmg suke pk mengarut sket....tp kan my laling mucuk masyam org johor la...rase terkena lak bile budak dua org ni ckp pasal kelantan n johor (ke sengaja??) kihkihkih~~

ni pasangan org TERENGGANU n JOHOR...ape la akn jadi kn???? kekeke...tp so far bf aii org johor ni xde la pulak perangai pelik....



ape2 pon bg nana semua tu hanyalah MIND SET or secara KEBETULAN sahaja...duduk la kat laut atau kat gua atau kat ceruk dunia skalipun, yang penting kite pandai JAGA DIRI...tak kesah la jugak awk tu tinggal kat negeri mane pon sbb perangai kite langsung TAKDE KAITAN dgn negeri mane yg kite duduk...


ok da ngantok...nite ols zzzZZZzzz~~~~



28 comments:

liyana aziz said...

betul2!! idup org johor... oopssss, terlebih sudah... hahahha...

zee said...

ingatkan apela tadi. br ingat nak backing johor. hehe :D :D

Nabiel said...

bf owg jhr?hehehe~
biel skg owg jhr!lalalalala~

Hafiz Ismi said...

saya org selangor(tiba2 jek)

~Ann~ said...

orang Sabah lagi baik tau... sangat peramaH gitu.. jangan tukar S nanti menimbulkan spekulasi pada orang yang lalu lalang....

kehkehkeh.. Ok tiada kaitan.. hahaha

Pink Glasses said...

hihi...sy org kltn.. n si dia org johor...
okeh jek kot.. yg penting pandai jg diri la..
tul tuh..xleh nk label ikut negeri pn..

(err...tp kan..owg johor mayb ada baran n pelik sket kot.. hik hik..)
tp pape pon tetap sygg lah~ weeeeee
;)

NHIDAYAT said...

heee betul tuh semua mind set, elakkan lah cakap macam tuh baiknya, sebab takut nanti , ramai pulak yg terasa (bg yg sensitif lah)

penah jd dekat kawan i, kena marah sebab ada yg semangat negeri sngt..hehe bahaya kan

hee org perak ah comei!

mijie said...

orang tganu baik2 kan..hikhikhik

Adam said...

Mamat kelantan: mung nak tubik nga saing mung ko?

mamat johor : ko nak saing aku ke? jom!

untuk difikirkan dialog diatas. =)

Fazliyana Nazzli said...

congret dear... betul tuh..PERANGAI kita xde kaitan dgn NEGERI!!!

klu kita asik ckp "ala..org negeri tu sumo cth xbaek..jht.." tp kita kna pikir gak " uhm..negeri aku xde ke laki cam tuh?? semua baek ke?"

~kuyam~ said...

btl Nana,i stuju dgn u
bkn bergantung kpd dr negeri mn..tp bergntung pd individu tu sndri :D

haway mutasawwil said...

ambo ore kelate.negri mano2 pun rama jugok laki gitu.akhir zaman kam.kejar nikmat sementara.tapi for sure org2 tuo cakap prempuan pasir mas comey2.comey eh ore pasir mas?

Lun said...

tak tau nepe, org johor ngn klantan slalunya tak ngam

nik rosmawati said...

suami sy org jhr n sy org kelate..hehe..perangai tak de kaitan ngan negeri..ada baik ade jahat

KID LEARNS TO FLY™ said...

abah oghe golden sand ko?hahah..balik kapung nati roger kawe hahaha..bley2 kawe singgoh redland wakakaka

Anonymous said...

gua x ske org KLANTAN N JOHO perangai cm hampeh

BalqisShafiqa said...

salam ziarah.
saya rasa orang Johor okey.
orang kelatan pun okey.

members kelantan wa semua lelaki.
tak ada ciri-ciri keji.

Faizal Fredley said...

abe2 kelate baik la..mcm aku..haha...ada la sorng 2 yg terliar..tp bkn org kelantan jer mcm 2..

duyya said...

huhu normal lorghhh, kelantanese begitu d tempat org, klu tempat die oke je,

aleh said...

Salam melawat...heehe..
sifat sesorang tak kaitan langsung dengan negeri..saya orang johor..tp tak panas baran pon..heehe..biasa orang yg tak pernah hidup kt negeri orang jerk akan ckap..org negeri tu mcm ni..negeri ni mcm ni..haahaaa..

iyllienaz said...

haha..kalau dah jahat, xkesah la dari negeri mana, tetap jahat kan..

buyat(bebola tomato) said...

uish jauh tu kg halaman....
gaduh x time raya??
huhuhuhu

Cik Mary said...

owh..like my dad n my mum..johor + kelantan..hehe

Khairul Azmi said...

betul2..sy org kelantan tpi x bermaksud nak memihak..btl..perangnai kita xde kaitan ngn negeri kelahiran kita...

alin said...

ahahaha....hubby ai dulu penah kate jgn kwn ngn ore klate..sbb dia kate ore klate bersifat perkauman...dia takot kalo ai jln2 ngn kwn klate ai..pehtu dia jumpe kwn senegeri ngn dia..dia akn tglkan ai terkotang kating sengsorang...hak hak..tp ai rs mende tu absurd jek!!! x penah pun berlaku gitu... kalo terjd pun...bknyer ai x reti jg diri kan?hak hak hak..kalo takat pelik....hurmmm...bg ai...seme manusia mmg pelik...or actually..pelik tu kan unik!!! ngehehehe... ai ngaku ai ni pelik...huk huk..

areen the monster said...

salam perkenalan.

i xpena ad eperient plak bkapel ngn owg jhor or klantan.
mybe certain je y macam g2 kot.
ap2 pon. sweet kapel for u and ur bf.

Tina Farhana said...

hye..just dropping by. nice blog here. im' following u ;)

btw, i org terengganu and hubby org johor. same la kite..hehe.

Anonymous said...

persamaan org johor n kelantan ialah kuat semangat kenegerian..