Sunday, June 27, 2010

Resipi Oreo Mc Flurry

grrrr~~~ punye la kempunan nak mkn oreo mc flurry hari ni, mcm ade baby lak dlm perut ni kekekeke...umah aii dgn mekdi ni, 25min baru sampai, OMG!!! sempat kebuluran kalo nk tunggu sampai, da la puasa hari ni...haaaa tibe2 dpt satu idea dlm kepala otak ni, wah2 macam ade pari-pari idea lak dtg...ngeee~~~ jom2 kite buat oreo mc flurry sindiri, lagi puas hati...dijamin HALAL n MASYUKKKK...lagipon hari ni xde mood nk tls entry pnjang2, so nana share resipi ciptaan sendiri ni....zassss~~~


tadaaaaa!!! cmni la rupanye bile dah siap...nyum nyum nyum~~~ sedap kot!!! kitorang makan ni kul 11 mlm sbb tunggu adik bongsu tdo dlu...kuikuikui~~~ bkn nk kedekut tp dia dah semakin menggemok la nyah...hohoho



ni bahan2 yg diperlukan...aiskrim vanilla, biskut oreo, and chocolate rice (semua ni blh dapatkn kat pasaraya)...opsss satu lagi glass kaca =)



mula2 hancurkan dulu biskut oreo ni...then masukkan biskut ni dlm blender skali dgn aiskrim n air batu sket...



masukkan aiskrim yg dah siap blender tadi dlm glass...taburkn sket biskut oreo atas aiskrim....haaaa menarik kn??? hehe...lepas tu taburkan chocolate rise atas aiskrim ni sbb nak kasi ade rase2 coklat sket...



haaa yang ni adik2 nana yg buat...sebok jugak dia nk buat hehe...tp sedap jugak tau makan dgn roti ni...selamat mencuba tau kawan2~



okey nk tdo dlu...gud nite olz...zzzZZZZZzzzzZZZzzzzZZZZzzzz~~~ kroh kroh krohhhh


22 comments:

.o r k e d. said...

wahhhh... best2. na try la

gabanMorka said...

resepi bujang!

SYAMIMI said...

err, mcm sdp je

miss nana said...

sedap.shuke shuke. nak try ah

xazryx said...

wah .best la bende ni .mcflurry buatan sndr .xyah nk pegi mcd .da la mahal .hoho.

~Ann~ said...

kat mcd pun memang guna style ni jer sbnrnya. guna aiskrim vanila n oreo hancur, then blend sekali. siap mcflurry harga rm4.++ tu.. haha. rugi korang.

areleaf said...

lu selalu buat gua rase nak geget skrin laptop gua..haishh..

Khairul Azmi said...

huhu...bgus2 bleh cuba la lps ni...
nana ni da bleh jdi chef la kot(saje membodek)

paan sabri said...

wah.. bleh bukak mcd pasni..ade mcflury..

suzzsuzie said...

buat sendiri pun nampak tempting..takleh cari makan la mcD lepas ni...dah pandai buat sendiri jangan makan hari2 pulak

KiN said...

klu suke mcflury yg strawbery punye just letak strawbery je la ek???mmm...fav yg strawbery punye....

Wan Perlis said...

waaa sedap2

Mohd Fadil said...

sedap ker..? boleh tolong pos ke opis aku tak..? :D

kechixx said...

sodapnya...nati nak try jugak(:

Azwan Ismail said...

sedapnye wehh...kelaparan jelas trasa di kala puasa ini...huahuahua

:)

liyana aziz said...

sis, sungguh menyelerakan.... nak jugak!!!!! tgh pose ni, keco kot??? =)

zool said...

pergh..
selesa ...
nak sikit

˙·•♥ QaSeH ♥•·˙ said...

huhu..sedapnye..
leh ganti kek besday ni..
hikhikhik...

Fara Dee Dilah said...

ngee..bleh bg hubby i rs..ade gak idea nk wat ape pencuci mulut t..hihi

heart~ said...

hehehe....selamat mencuba la yer =)

hudhud said...

oh tidak. lapar sudah hehhe

Zulfahmi said...

Sedap plak tengok ais krim tgh hari camnie...bole try nie,bnyak sket dpt mkn