Thursday, June 3, 2010

TIPS : memikat hati isteri

hehehehe ape hal la yu ni nana, tak kawen lagi pn sebok2 nk kasi tips utk pikat hati bini...well aii ni kn perempuan soooo aii paham sgt la hati naluri wanita yg lembut bak sutera, yg rapuh bak ranting kayu, yg cair bak air batu dan yg mudah larut mcm gula2 kapas ngaaaaaaaaaaaaaa~~~ ekceli story ni melalui pembacaan, keadaan sekeliling dan juga pengalaman yg dilihat melalui mata kaca aii (nana kn rabun hehehe)....so nk share la sket petua2 bagi suami yg nk tegur isteri tp dgn kata2 yg TIDAK menyakitkan org rumah anda...jom apply ye wahai suami2 yg soleh...yg blm jadi suami lg n bakal jd suami pn blh baca...hihihihi



SITUASI : anda nmpk isteri anda makin gemok

SUAMI : " sayang....abg suka la tgk syg pakai baju yg ni (sila tunjukkn baju dia yg lame2) sbb nmpk sexy la, geram abg tau!!! sayang sayangggg nak tak every weekend teman abg jogging or main badminton? perut abg mcm dah makin besar je walaupn tak besar sgt"





SITUASI : masakan yg isteri anda masak sgt masin/manis

SUAMI : " abg suke semua yg syg masak tau, sedap2 dan cukup rasa semuanye!!! tapi kn syg, doktor cakap abg takleh mkn benda masin n manis dah lepas ni sbb takot kna kencing manis dan darah tinggi...apa kata kn lps ni kalo syg masak, kurangkn sket garam n gula, takpe la kalo syg rase kurang masin n manis sket pn jnji abg makan kn??? demi kesihatan abg, syg sanggup kn same2 mkn masakan yg tawar sket??? "




SITUASI : mulut isteri anda berbau

SUAMI : "sayang...abg rse mcm nk beli listerine la sbb abg tak confident nk bercakap dgn client bile lps makan...tapi kalo abg ade dkt rumah, nak tak tiap2 kali lps mkn kite same2 gosok gigi dlm toilet...sweet kn syg??? blh abg usik2 syg dlm toilet nnti (buat muka nakal)"




SITUASI : badan isteri anda baunye kurang enak (sbb tak pakai deoderant kot)

SUAMI : " kwn abg ade jual sabun utk hilangkn bau bdn, abg ingt nk try la....jom syg kite habiskn je sabun yg dh ade dlm toilet tu then kite pakai sabun yg blh hilangkn bau badan...takpe la badan takde bau pn, kite try je la nk tak??? smbil2 tu blh tolong bisnes kwn abg tu (padahal beli kat farmasi je)"




SITUASI : isteri anda kalo bercakap tu sebatu org blh denga suara dia

SUAMI : " ish cuba syg tgk perempuan tu, cakap punye la kuat kn??? tak malu ke ha dia tu cakap kuat2 cmtu??? kalo dia tak malu pon tp msti suami dia malu kn syg??? nsb baik la isteri abg yg comel ni cakap lemah lembut je dan perlahan pulak tu (harap2 la dia paham)"




SITUASI : isteri anda malas kemas rumah

SUAMI : "syg nk rumah besar tak??? tapi kalo dah duduk rumah besar n selesa, syg kna la pndai jaga rumah tau...hias cantik2 n rajin2 kemas sbb membazir la kn kalo abg beli rumah baru tp dalam nmpk mcm buruk...abg rase tenang la kalo balik2 rumah je nmpk rumah kite ni bersih...nk manje2 dgn syg pn abg rse syok je"




heeeeeee tu je la kot nk share...if rase blh amalkn, buat la k....if rase tak sesuai, jgn la ikot ye wahai cik abg...kuikuikui....

**peace**

24 comments:

hellioz said...

gwa belom kawen la babe....
camne neyh?
gyahahahahahhaahah~

heart~ said...

kalo lu blm kawen, simpan elok2 entry ni supaya lu blh apply bile da kawen nnti...ngaaaaaaaa~

Helper said...

ahah...like it

"malaysia blogger"

ppiey said...

nak kasi boifren bca lah..hee

husnazainal said...

kalau la ade lelaki yg mulut manis cam ni...alangkah bahagia nye dunia ni...wahaha

Famy said...

lelaki mulut manis bahaya wooo.. >_<

heart~ said...

famy cayang...ni bkn lelaki mulut manis yg digunakn utk pikat mne2 pmpuan tp juz utk jaga hati bini so kna la cakap melalui reverse phycology....

by tu mmg suke kutuk ayg direct kn??? so entry ni nk perli sket kahkahkah

KuBi said...

ciri2 itu sudah ada pada diri ku wakakakakakaka(ketawa bangga tahap asbestos)

~Ann~ said...

ohhh rasa macam makin tersindir lak camtu.. hahahaha.

Bila lelaki bermulut manis, something goes wrong somewhere la tu... ntah2 nak minta izin guna line kedua... wakakakakakk

hahaha... ceh kubi... bwekkk!

L.Lawlett said...

apa kata pasni awak buat post
sal cane bini nak sound hubby dia plak??
any idea??

Parkcheek Chun Li said...

cute....tp kan kalau isteri x phm2?

SyAmSuL AnUaR said...

hahaha...menarik sungguh tips ni..

Saya Suka Cara Kamu Berfikir

ザ-sylver-shooter said...

ye ye o je nih..
kdng2 org pompuan ni kene tembak direct je bru bleh paham , tk rase camtuh??

Anonymous said...

nk suh dia phm tanpa hiraukn prasaan org pmpuan tembak la direct...

org lelaki mmg susah nk jaga hati gurl so apa kata yg suara2 kesat tu jadilah lelaki yg bertimbang rase

Famy said...

reply to nana's comment:
mane ade kutuk direct. haha.. just suke tgk2 n gelak2 je. :P macam la tak tau by suke menyakat. no hard feeling kay? bosan la asek serius je.

gajahwhite said...

sempoi...

jom tengok my latest entry pasal Bahaya Penyembur Wangi Di Dalam Teksi

fitri hussin said...

Memang mengilhamkan. Wajar diberi perhatian oleh para suami.

Norasikin Westernfood said...

Mana boleh mcm ni. Asik kena keluar modal je. Beli listerine, beli baju baru, beli sabun bau badan, dan paling teruk kena beli rumah baru. Ini macam boleh bankrap

Bert said...

terima kasih kerana sudi berkongsi tips ni. Akan saya gunakan di hari perbahagian saya kelak nnt.

heart~ said...

@ norashikin....mcm yg nana ckp kat bawah tu, if rse sesuai, buatlah...tp kalo rse x sesuai nk amalkn, xyah ikot =)

mohdhairihassan said...

kalo untuk gf oke x soklan-soklan camtu..?
kuikuikui~
^_^

fiq.k.b.e.6.2.0.7 said...

kalau nak memikat hati suami macam mana lak?

faizul sadri (seraidistrict) said...

hahaha.. menarik!!!... ckp penuh dgn kesopann dan ketatasusilaan..:D


follow me on twitter & i'll follow you back!
http://twitter.com/seraidistrict

Dr Lee said...

Tips yang menarik.

Jangan lupa singgah sini :
Tips memikat hati isteri