Sunday, April 25, 2010

strawberi + mango yogurt jus...buat sndiri jerr sedap~~~

sejak chatbox kt gb da xde sejak siang td, nana mati kutu xtau nk buat pe....xleh nk melalak kt situ ** eh pernah ke nana melalak??? ** lalalalalala~~~ OK da seminggu nana kt uniten ni dgn menternak lemak n buat tahi mata je...nana dtg uniten ni juz utk siapkn projek, so x byk keje n xde benda sgt nk stdy...pusing ke hulu ke hilir dlm umah ni, kejap2 pegi dapur, kejap2 pegi ruang tamu, kejap2 masuk bilik....huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa boleh bayangkn betapa BOSANnye nana~~~ nk kua pegi jln2, rase mls sgt nk bersiap...lagipon cuaca tgh panas skrg ni, HITAM kulit aii nnti taw ngeeee~~~~ nana pun buka la ice box yg kecik toek (bhs trg ni kikikiki) then nmpk la ade buah strawberi n mempelam...haaaaa dpt satu idea!!! apa kata buat jus yugurt, sedap gak ni tgh tekak kering...jom intai resipi nana....zasssss~~~~



ni dia bhn2 yg diperlukan.....blender, air sejuk, gula, strawberi, mango, and yogurt



masukkn pelam yg telah dipotong, strawberi, yogurt, sedikit gula n air sejuk dlm blender



lps je blend, cmni la rupanya....masukkn dlm gelas kaca (nana duk kt uniten, so xde gelas kaca yg cantik, pakai mug sudaaaa kikikiki ).... letakkn strawberi sebagai hiasan...TRY it!!! sedappppppp~~~~

P/S : bagus tau minum jus buah byk2....nnti kulit jd cantik gebu licin....hihik...lgpun buah2 byk kandungan serat n baik utk kesihatan badan.....korang jugak blh try jus pelam+oren, pelam+epal hijau, nenas+tembikai....sume tu nana da try, mmg masyuk laaa~~~ selamat mencuba!

Thursday, April 22, 2010

TAG | khas buat KAK KUJIE - nk tgk rumah/bilik nana kn??? hehe...jom layan~

tadaaaa~ kali ni nana akn show off bilik nana atas permintaa kak jie...hehe...bilik nana xde lawa pon tp secara jujurnye nana mmg sgt2 la pembersih n pantang tgk sepah ni, serabut kepala aii taw *pengakuan yg blh buat org penyampah* ahh lantak la...nana sgt2 obses dgn bentuk LOVE n kaler PINK dats why la bilik nk kaler pink, cadar pn nk kaler pink, haaaa kalu u all nk tahu toilet dlm bilik nana ni pn tiles/jubin kaler pink tau kikikiki (nasib baik la umi melayan je kerenah anak2 dia)...


OK kasi tunjuk bilik yg kat RUMAH dulu...zasssss~



ni la tempat nana beradu kalo kt umah...nmpk tenang n best je kn kalo nk tdo??? sape2 tido kt katil ni confirm nk tdo lg kikikiki~ (tengah berangn tdo dgn sape kt sblh hahahaha opss~ terlebih sudaaa) tgk, kat cadar pn ade love2, terasa mcm sleeping beauty gitu....



ni la cara nana hias bilik...simple je tp cukup buat hati nana tenang n lena nk titon...hehehehe nana sgt2 pntang kalo org alihkn kedudukn barang2 dlm bilik ni, meaning to say kalo kedudukan pasu bunga tu senget sket je nana da jd serabut *cerewet kn* hohohohoho~



ABAIKAN dua org makhluk yg jakun tu! perasan x lampu tdo tu pn kaler pink??? hihihik...langsir pn PINK jugak~~~




OK skrg jom layan apartment nana kt UNITEN...zassssss~


haaa...ni la bilik nana kt UNITEN...masih kekalkn PINK n LOVE...ohhh tidak mungkin ku dpt tdo tnpa melihat warna pink...ske tdo dgn bantal yg byk...hahahahaha tp pic ni xleh amek dr jarak jauh la coz ruang bilik ni sgt terhad...huhuhu


ni pulak ruang tamu, kt sini la nana n haousemate (3 org) slalu bergosip...sblh dia tu pulak (x brp nk nmpk sgt) tu la dapur kitorg, nampak sket je peti ais tu...bersih kn umah kitorg??? kikikiki~



jeng jeng jeng....ni pulak rak kasut nana.....sbb nana duk 2 bln je lg kt uniten ni, so nana bawak sket je kasut utk sem ni...kalo x, almari sblh pn nana bantai hahahahaha~





Psssss : kak jie, sekian saje utk pertunjukan bilik nana (malu aii~)...kikikiki

Wednesday, April 21, 2010

nafas/mulut BERBAU??? eeeiiiii~

ehem2~ td nana pegi alamanda dgn aja, mala n diya....nana n aja pon pegi la satu kedai yg jual barang2 mekap ni....sales girl tu punye la cun melecun, putih gebu, nana tgk pn rse nk cium2 je oiitt melebih2 la pula * nana bkn les ok * dia pn dtg la kat kitorang smbil senyum2 perghhh mmg tergoda la dgn senyuman tu...haaaaa dia pon buka la mulut utk menerangkn psl produk2 yg dia jual tuh...YA ALLAH!!! rase nk pengsan bau mulut dia, harapkn muka je lawa tp mulut bau mcm org 10 hari x gosok gigi, baru lepas mkn budu agaknye....ape punye pmpuan cmni??? x reti jaga kebersihan ke??? x reti berus gigi ke??? x reti nk kumur mulut ke lps mkn??? listerine kan ade **tetibe lak emo** so mlm ni nana juz nk share punca2 mulut berbau n cara2 nk cegahnye~~~



PUNCA2 :



- masalah gigi seperti kerosakan gigi, penyakit gusi, ulser atau gigi palsu yang kotor

- Jangkitan saluran respirasi - Tekak, resdung atau masalah paru-paru

- memakan makanan tertentu seperti bawang putih dan durian

- Kekurangan air liur boleh mempercepatkan pembiakan bakteria






CARA2 PENCEGAHAN :



- elakkan merokok dan meminum alkohol

- Perbanyakkan meminum air putih bagi menghasilkan air liur

- Memberus gigi anda selepas setiap kali makan dengan menggunakan ubat gigi berfluorida untuk menanggalkan sisa makanan dan plak

- Menggunakan cecair pencuci mulut bagi memastikan mulut anda sentiasa rasa bersih dan nafas anda segar setiap masa

- Gunakan alat khas untuk membersihkan lidah

Tuesday, April 20, 2010

Rindu Rumah =(

haih~ baru je sampai uniten da rse rindu sgt2 nk blk umah...waaaaa rase berat hati sgt tinggalkan umah td...tinggalkn umi, abah, adik2, bilik yg pink huk3~ smlm masa kemas barang dlm bilik, terjumpe la diari n pic2 lame...rase lawak pulak ble tgk muka time kecik2 dlu, BURUK! hahaha...actly xtau nk cite ape, tu yg melalut je nih...huhu

ni la pic tu...teka yg mne 1 nana? hahaha



ok lps tu pulak memulakn sesi mengemas barang2~ blur sgt2 nk bawak blk baju ape coz 2 bln je kt uniten nnti...pk punye pk, last2 habis keluarkn 1/4 baju dr almari...ngeh3~ tgk la keadaan bilik sebelum n selepas...zasss~~~

sebelum

selepas


ok tibe la waktu pagi utk pulangggg ke KL...hohoho bkn best sgt pn KL, duk kemamang lg best!!! blh mkn kropok lekor n satar tiap2 hari...pg td sblm balik sempat lg nana masak pisang sira...da tgk pisang tu byk sgt kt dapur, so ape lg!!! MASAK la jwbnye...

ni la rupa pisang sira nana...hehe


da smpai uniten td ingt nk g alamanda cari barang tp tbe2 rse letih lak nk drive...so x jd la pegi, baik golek2 je atas katil ni...tp BANTAL xde!!!! lupe nk bawak td =( lps isyak nnti plan nk g lepak dgn adik kt old town.....da sebulan lebih x jmpe adik, rse rindu lak....sejak da besa panjang ni, susah sgt nk jumpe masing2~ blaja la katakan..huhu


ni la adik2 ku (frm left : fetty, ilah, nana)


nampaknye setakat ni dulu nana mengarut...hehe...alaaaa ni kire cite nana sblm smpai uniten n sehingga smpai uniten la...layan jer~ hahaha...btw mmg sgt2 rindu kt rumah =(

Tuesday, April 13, 2010

makan malam yg hebat (^_^)

fuhh...6 bln x updates blog...ni satu tempoh yg sgt2 lame...KNP??? haaaaa...sbb nye nana sgt2 la bz dgn final year project n last2 smpai terlupa password blog sndiri...kihkihkih...jenuh gak duk try mcm2 password td, nsb baik la percubaan berjaya...yeayyyy!!!



juz nk share kt sni graduation night kitorg...walaupun dh lapuk, sbb da seminggu berlalu...tp xpe la, juz utk tatapan geng2 dlm blog ni =) ni la antara kenangan plg best kitog setelah penat lelah stdy di UNITEN selama 5 tahun...yup mmg mlm x yg dpt dilupakn...


adibah nor sebagai pengacara mlm tu mmg best sgt2!!! dgn band tilu yg hebat n band2 underground yg lain...superb~ opsss x lupe gak kt magic show yg bikin kami geli hati...ngeh3~


jeng...jeng...jeng...ni la antara pic mlm tu ~(^_^)~



~ tilu ~


dancing time~


wif jie yg comey


sya yg mcm anak mat salleh


dgn budak2 ee


kawan2 ku cayang~


sgt2 hepi dpt kwn dgn korg =)



thnx b sbb sanggup teman ayg mlm tu even esk keje...luv u much much more =)


teka siapa miss uniten?? hehe

yg ni cnfirm sume org knl kn? (^_^)