Tuesday, June 29, 2010

comment TANPA baca entry

hai hai cak cak...entry kali ni mood *serius* sket....sket je bang, tak byk pon okey heeeee~~~ juz nak tahu ape ek perasaan u ols bile org komen entry u ols tapi dia tak baca pon sebenarnye entry tu??? meaning to say dia juz komen merapu or lari dr topic...erkkk tak paham ek nana cakap ape??? kihkihkih aii bagi contoh la senang...


> CONTOH 1

katakanlah tajuk entry korang bunyi dia macam ni "arghhh nikmatnye tengok org perempuan ni korek lubang" tup tup tup ade yg komen kat bawah tu "astargfirullahalazim...takde keje lain ke nk buat entry lucah cmni?" okey sedangkan org tu nk cerita pasal lubang hidung...ngeeee~~~ nk komen sgt kn tp tak kaji dulu isi2 dlm entry tuh....




> CONTOH 2

katakanlah ade org bercerita dlm entry dia cmni;

boy sakit tenat
tak lame lepas tu boy mati
mia sedih sangat2
mia tak sanggup kehilangan boy
last2 mia bunuh diri terjun bangunan
sbb sedih yg terlampau

then ade la org komen "ape la mia tu, takde akal ke??? org yg mati bunuh diri ni neraka la jawabnye"... ekceli penulis tu nk ceritakan pasal kucing dia yg nama boy & mia yg baru je mati...haaa ni la akibat kalo baca entry org separuh jln je...



> CONTOH 3

penulis tengah syok ni tulis pasal "nasi lemak" yg sangat sedap...tapi bile org tgk pic kat bawah ni

org pon tulis "mak oii besarnye nasi lemak minah ni...brp posen ni?" sedangkan penulis tu nk bagitahu "tadi i search cari gambar nasi lemak tp tibe2 lak pic ni keluar...maybe nk tunjuk lemak2 kat badan tu kot so i pon letak je la dlm entry ni hehehe" haaaaa dlm kes ni pulak org lebih tertarik nk komen pasal pic minah saleh ni sedangkan pic nasi lemak yg sebenar dah diletakkn kat atas...ternyata ORANG2 YANG KOMEN tu lebih menjerumus utk ulaskan perihal "nasi lemak" minah salleh ni rather than nasi lemak yg penulis tu makan...ni la akibatnye bile teruja tgk gambar yg pelik, langsung lupa cerita sebenar yg nak disampaikn...



heeeee~~~ okey la, tu je nana nk share sbb nana tgk kan ade jugak org yg komen tp tak tau jalan cerita or main point yg sebenar...niat nk komen tu da bagus tp kite akn rase lebih dihargai bile org yg kasi komen tu bg pendapat yg tepat dgn kehendak entry yg kite tulis...sometime komen2 org cmtu boleh menimbulkan kemarahan penulis sbb suka suki dia je kan nk kutuk or judge tanpa paham isi entry tersebut...


**ewwww tibe2 aii jadi skema mlm ni hahahaha**



main dengan orang gaji

best wooo main dgn org gaji...blh main cak-cak, blh main kejar-kejar, blh main sorok-sorok, blh main masak-masak, blh main dukung-dukung, main je la ape2 pon semua boleh bang~~~ ewww ape nana merapu ni??? otak da beku agaknye ngaaaaa~~~

ok la eckceli nana juz nk share key words ni...asal la ramai sgt duk search 'main dengan orang gaji' haihhh pelik bin ajaib betol la..ape la yg dorang cari agaknye ek??? ske ek layan benda2 tak senonoh gitu??? gerrrr sangap ke ape??? haaa ni mesti aim pic or video yg 'ehem2' kan kan kan??? okey la aii tak mo pikir negatif, ntah2 org search sbb nk buat research kot (research ape kejadah nye la kan???) ngeee~

tgk ni ha...last month saje ade 46...tak nampak ek??? sila click kat pic tu ek kalo nk tgk dgn lebih jelas hehehe....


ni pulak last week...ade 23 hits...ngaaa~~~ tak puas2 ek korang search benda alah ni???



yg this week ni pulak ade la 12 org...ouchh mcm reporter lak aii ni...haaaa lagi satu korang perasan tak ramai gak yg search "jalang", "perempuan jalang", "blog jalang" ??? jom2 kite jadi FBI jap siasat knp benda ni terjadi **bajet jadi ahli forensik jap**


1) kurang kasih sayang

aii syak kn, org2 cmni perlukan belaian dan perhatian la nyah...mesti dorang ni kurang kasih syg kn sbb tu duk cari alternatif lain...ish ish ish wahai para isteri, silalah layan suami anda sekarang **ade kaitan tak lalalala** eh2 suami pn kna layan isteri taw...


2) suke cuci mata

well, manusia ni kn ade yg notty so suke sgt la kan layan benda2 cmni...syok agaknye ek tgk minah2 indon tu beraksi??? ewwww~~~ layan je la kan hitam ke putih???


3) memang da dasar kuat nafsu

ish ish dgn org gaji pn jadi ek??? agaknye org2 ni da gersang kot...maka dgn melihat pic or video yg tak senonoh akan menaikkn nafsu dorang kot...ngeeeee aii agak2 je =P tp jgn jadi mcm nafsu binatang sudey.....


haaaa sape2 yg search keywords ni, nana taknak hampakan korang...nana dah google pic yg sesuai utk korang tatap...baikkk punye!!! jom layan same2...kikikikiki~~~
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ok tak??? boleh puaskan nafsu korang tak??? hohoho belog aii bkn belog yg lucahhhhh okey...ape??? tak puas dgn pic ni??? ok layan yg bawah ni pulak...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

padan muka korang!!! suke sgt ek layan benda2 mcm gini...tuih tuih tuih~~~ cun kan orang gaji dlm pic ni???



Sunday, June 27, 2010

Resipi Oreo Mc Flurry

grrrr~~~ punye la kempunan nak mkn oreo mc flurry hari ni, mcm ade baby lak dlm perut ni kekekeke...umah aii dgn mekdi ni, 25min baru sampai, OMG!!! sempat kebuluran kalo nk tunggu sampai, da la puasa hari ni...haaaa tibe2 dpt satu idea dlm kepala otak ni, wah2 macam ade pari-pari idea lak dtg...ngeee~~~ jom2 kite buat oreo mc flurry sindiri, lagi puas hati...dijamin HALAL n MASYUKKKK...lagipon hari ni xde mood nk tls entry pnjang2, so nana share resipi ciptaan sendiri ni....zassss~~~


tadaaaaa!!! cmni la rupanye bile dah siap...nyum nyum nyum~~~ sedap kot!!! kitorang makan ni kul 11 mlm sbb tunggu adik bongsu tdo dlu...kuikuikui~~~ bkn nk kedekut tp dia dah semakin menggemok la nyah...hohoho



ni bahan2 yg diperlukan...aiskrim vanilla, biskut oreo, and chocolate rice (semua ni blh dapatkn kat pasaraya)...opsss satu lagi glass kaca =)



mula2 hancurkan dulu biskut oreo ni...then masukkan biskut ni dlm blender skali dgn aiskrim n air batu sket...



masukkan aiskrim yg dah siap blender tadi dlm glass...taburkn sket biskut oreo atas aiskrim....haaaa menarik kn??? hehe...lepas tu taburkan chocolate rise atas aiskrim ni sbb nak kasi ade rase2 coklat sket...



haaa yang ni adik2 nana yg buat...sebok jugak dia nk buat hehe...tp sedap jugak tau makan dgn roti ni...selamat mencuba tau kawan2~



okey nk tdo dlu...gud nite olz...zzzZZZZZzzzzZZZzzzzZZZZzzzz~~~ kroh kroh krohhhh


Friday, June 25, 2010

KELANTAN darul SAMPAH??? OMG!!!

hai laling-laling ku cayang...amacam cuti??? mesti syok kan??? yu ols nk tahu tak, aii tengah2 cuti sem ni buat amal tau, saje nak tambahkan pahala...aii buat tuisyen FREE nyah!!! ajar adik bongsu aii yg hensem ni ha (padahal tak hensem pn, cute je kot hahaha)...yg xleh blah nye, aii nk ajar dia sorang je tapi ade ke patut dia ajak segerombolan geng2 dia join skali...mak datuk! terpaksa la jugak nana mengikhlaskn hati ajar dorang...takpe la, tak rugi pon kan kasi ilmu kat org lain???

ni la pic seorang putera yg sentiasa dikelilingi oleh LAPAN orang puteri2 yg jelita *ngeh ngeh ngeh* tapi dlm pic ni ade 3 org puteri je...


haaaa...tapi ajar budak darjah 3 ni memang sgt2 pening...kdg2 nana risau, knp dorang ni 'lain' sgt??? nana dulu masa darjah 3 cepat pickup la jugak **alamak terangkat bakul lak, habis la kalo ade org menyampah lps ni lalalalala~ ** asalnye nana terjumpa kertas ujian boy (adik bongsu aii yg ngade2 ni la), punye la terkejut beruk!!! jom tgk ape yg dia tls dlm kertas jawapan...tgk la ape yg dia jawab....nak ketawa masa mula2 nana tgk hahahaha....takpe la boy, lps ni along ajar boy betol2 yer (ada macam kakak yg baik tak?) *wink*


baju BUDDHA??? hahahahaha sejak bile lak sari ditukar nama jadi baju buddha??? adoiii~~~ maka di sinilah bermulanye sesi tuisyen utk boy and the geng...so nana sediakanla ape2 soalan yg patut...


ya Allah! nana gelak terbahak2 semak budak2 ni buat keje...ni kertas salah sorang kawan boy... kelantan darul sampah??? pahang darul paham??? terengganu darul emas??? OMG!!! lepas ni nana kena bagi byk lagi la latihan kat budak2 ni biar dorang buat smpai muntah...OK rotan dah ade kat sebelah ni ngaaaaaaaa~~~

ekceli boy ni anak bongsu dari 9 orang adik beradik n kebetulan dia sorang je lelaki dlm adik beradik nana, so paham2 je la kakak-kakak dia yg "hot" ni manjakan dia cmne walaupun UMI ABAH agak tegas hahaha...so pesanan utk KAKAK2 dan ABANG2, jangan duk manjekan sangat adik-adik kamu yer...ajar dorang elok2 sampai pandai...dorang kan generasi kite masa depan (^_^)


EDIT : jgn marah nana lak pasal entry ni coz ni budak2 yg tulis...btw abah aii org KELANTAN okey


** PEACE **





Monday, June 21, 2010

justkhai???

ok last update entry hari tu 16 jun...today da 22 jun, so da 6 hari x hapdate ini belog kekekeke almaklumlah aii sedang syok honeymoon ni, mane ade masa nk tulis blog...awl julai ni dah nak balik uniten so lebih baik habiskan masa kat umah ni dgn menternak lemak n buat tahi mata...nnti da buka sem n stat stdy, cnfirm lemak2 yg diternak ni akan terbakar balik hehe...

ok la nk cite ni...tadi kn lepas melantak dua biji durian *nyum nyum* nana pegi la cimb bank utk buat autodebit...nana baru beli insuran yg PRULADY plan dari PRUDENTIAL so kena settlekn autodebit form tu cepat2 (budak2 kalo tak paham abaikn je la nana cakap ape ni haha) ok2 tengah syok isi form ni, tibe2 ade sorang mamat ni dtg kat sblh duk cari2 borang...muda lagi budaknye, tua sket dari nana je kot, ade lusung pipit kat pipi, erkk chumell **alamak kang ade lak yg marah nnti** tibe2 dia tego smbil sengeh2 "justkhai"...aik nana da mula blur ni, asal lak dia sebut justkhai??? nana pn tny dia balik, okey ni dialog kitorang



nana : justkhai blogger tu ke??? kenal ek??? ke u ni justkhai???

lesung pipit : (smbil garu2 kepala) i sebut "justcome" la cik adik, datang mane pulak "justkhai" ni??? justkhai tu sape, bf ke???

nana : (haha nana nk tergelak da ni) tapi ape yg "justcome" nye??? tak paham la

lesung pipit : tu nama your dad tu (dia tunjuk kat borang yg nana tgh isi)




ok nana dah tangkap dia cakap ape, oooo skodeng aii rupanye mamat ni...cetz hampeh punye si lesung pipit ni, dia kutuk nama abah aii rupanye...dush dush dush!!! kasi tumbuk kat pipi...nama abah nana "jasmari" unik kan nama abah??? hehe...so mamat ganu ni tadi terlebih kera aktif lak jadikan "justcome"...

jas = just
mari = come

woit2 agak2 la nk kutuk abah aii pon...grrrrr nana pn trus duduk tunggu nombor giliran...malas aii layan org cmtu nyah...

btw tak lambat lagi kot nk wish "SELAMAT HARI BAPA"

Tuesday, June 8, 2010

FADHILAT BERCIUM.... WAJIB DIBACA.... ISLAM SESUNGGUHNYA MEMANG INDAH& CANTIK.....

hurm ekceli benda ni kawan nana baru forward kat nana...maybe ade yg dah lame tahu benda ni dan mungkin juga baru tahu mcm nana ni...tak salah kn kalo nk sebarkn ilmu??? heeee~~ apa kata lepas ni suami isteri rajin2 lah bercium yer...AMARAN : yang belum kawin tu jgn nak gatal2 okey, sabar ye tunggu dah sah jd laki bini nnti baru blh apply lalalala~~~


Fadhilat Bercium???

Ahli perubatan mendapati bahwa berciuman baik untuk kesihatan.....
Bercium itu bukan hanya membuat seseorang merasa senang, tapi juga efektif melawan banyak penyakit. Apa saja keuntungan berciuman bagi kesihatan?

* Berciuman dalam waktu lama boleh membantu sistem sirkulasi kita. Ketika berciuman, detak jantung makin cepat hingga 110 degupan jantung per minit.

* Setelah berciuman, paru-paru bekerja lebih keras. Kira-kira 60 tarikan nafas per minit, dibandingkan dalam nafas normal, hanya 20 kali tarikan nafas per minit. ini baik untuk mencegah sakit paru-paru.

* Beberapa doktor gigi percaya, bahawa berciuman merupakan tindakan pencegahan gigi berlubang. Berciuman menstimulasi air liur yang boleh menghancurkan asam yang menutupi gigi.

* Berciuman yang berlangsung lebih dari 3 minit membantu kita melawan stress. Berciuman dalam waktu lama boleh menghancurkan hormon stress.



lagi... kelebihan berciuman .....huhuhu!

1. Pasangan yang memberi ciuman perpisahan setiap pagi kepada pasangan hidupnya rata-rata memiliki waktu 5 tahun lebih lama dari yang tidak melakukan rutin ini.

2. Berciuman baik untuk mendorong kepercayaan diri. Membuat seseorang merasa dihargai dan memberi ketenangan diri.

3. Berciuman membakar kalori, 2-3 kalori per minit dan menggandakan tingkat metabolis. Ada yang mengatakan, bahwa dengan berciuman bergairah tiga kali per hari (setidaknya 20 detik per ciuman) boleh membantu menghilangkan berat badan.

4. Berciuman dikenal sebagai penghilang stress. Berciuman penuh ghairah boleh menghilangkan ketegangan, mengurangi energi negatif, dan memproduksi rasa sihat, menurunkan hormon stress.

5. Berciuman menggunakan setidaknya 30 otot wajah dan mencegah pipi kendur. Otot pipi yang menegang karena ciuman yang bergairah mampu membantu kulit lebih halus dan meningkatkan peredaran darah.

6. Berciuman baik untuk jantung, menurunkan tekanan darah dan kolesterol.

7. Mereka yang sering berciuman jarang mendapat masalah perut.

8. Selama berciuman, antibiotik diproduksi tubuh dikeluarkan melalui air liur. Air liur juga dipercayai sebagai anestetik yang membantu mengurangi sakit.



so ape tunggu lagi??? cepat la cium pasangan anda ngeeeee~~ pastikan yg HALAL okey, yg HARAM lagi tu sila tahan nafsu anda!!!




Friday, June 4, 2010

jom mengumpat org KELANTAN n JOHOR...ngaaaa~

hehe adakah tajuk entry ni blh timbulkn kemarahan org kelantan n johor??? heeee aii harap takde la yg nk tumbuk tampar aii nnti **ouchhhh habis pipi gebu aii** ekceli smlm borak2 la dgn roomate smbil mamam aiskrim nyum nyummmmm~~ roomate nana ni baru je clash dgn org kelantan sbb bf dia tu da byk kali tdo dgn gurl lain...lately baru dia tahu pasal ni so ape lg, ngamuk sakan la dia kn??? takot aii nyah tgk dia baling2 barang (hanya mmpu ternganga smbil tgk)...then tibe2 dia terdiam, dia tgk nana (suspen betol time tu) last2 dia cakap "knp ramai lelaki kelantan cmtu ha??" jgn marah ye abe-abe kelate, tu dia yg ckp BUKAN nana yg ckp okey ngeeee~~ dia cakap lagi rata2 (maksudnye BUKAN SEMUA) yg dia kenal org kelantan kat uniten ni mmg cmtu la, ramai yg suke pegi clubbing, minum2, having sex, mcm2 lagi la...erkk maybe dia ramai kwn dgn org kelantan kt sni so dorang adalah contoh terdekat dia la kot lalala~~ ape2 pn aii bangga tau nyahh jd sebahagian dr org kelantan sbb ABAH aii org pasir mas (ABAH seorang ayah yg baik, nana syg ABAH mmmuahhh!)....pssstt org cakap minah2 kelantan ni comey2 blako **termasuk la yg sedang menulis ni kot kahkahkah**

pastu tibe2 masuk la sorang lagi housemate ni dlm bilik nana...tibe2 dia lak cakap "lia tak suke org johor" aikkk minah ni pasang telinga ke time kitorang tgkhberborak??? nana tny la knp lia tak suke then dia cakap ramai org johor yg dia kenal panas baran n perangai pelik2....hahahaha tak tau la maksud "pelik" tu cmne kn sbb aii ni mls nk tny byk2, kang org cop minah kepoh lak kn??? tp ade gak terfikir sorang2 dlm hati, pelik sbb suke korek hidung ke?? pelik sbb suke kentut kuat2 ke?? ngeh ngeh ngeh aii ni mmg suke pk mengarut sket....tp kan my laling mucuk masyam org johor la...rase terkena lak bile budak dua org ni ckp pasal kelantan n johor (ke sengaja??) kihkihkih~~

ni pasangan org TERENGGANU n JOHOR...ape la akn jadi kn???? kekeke...tp so far bf aii org johor ni xde la pulak perangai pelik....



ape2 pon bg nana semua tu hanyalah MIND SET or secara KEBETULAN sahaja...duduk la kat laut atau kat gua atau kat ceruk dunia skalipun, yang penting kite pandai JAGA DIRI...tak kesah la jugak awk tu tinggal kat negeri mane pon sbb perangai kite langsung TAKDE KAITAN dgn negeri mane yg kite duduk...


ok da ngantok...nite ols zzzZZZzzz~~~~



Thursday, June 3, 2010

TIPS : memikat hati isteri

hehehehe ape hal la yu ni nana, tak kawen lagi pn sebok2 nk kasi tips utk pikat hati bini...well aii ni kn perempuan soooo aii paham sgt la hati naluri wanita yg lembut bak sutera, yg rapuh bak ranting kayu, yg cair bak air batu dan yg mudah larut mcm gula2 kapas ngaaaaaaaaaaaaaa~~~ ekceli story ni melalui pembacaan, keadaan sekeliling dan juga pengalaman yg dilihat melalui mata kaca aii (nana kn rabun hehehe)....so nk share la sket petua2 bagi suami yg nk tegur isteri tp dgn kata2 yg TIDAK menyakitkan org rumah anda...jom apply ye wahai suami2 yg soleh...yg blm jadi suami lg n bakal jd suami pn blh baca...hihihihi



SITUASI : anda nmpk isteri anda makin gemok

SUAMI : " sayang....abg suka la tgk syg pakai baju yg ni (sila tunjukkn baju dia yg lame2) sbb nmpk sexy la, geram abg tau!!! sayang sayangggg nak tak every weekend teman abg jogging or main badminton? perut abg mcm dah makin besar je walaupn tak besar sgt"





SITUASI : masakan yg isteri anda masak sgt masin/manis

SUAMI : " abg suke semua yg syg masak tau, sedap2 dan cukup rasa semuanye!!! tapi kn syg, doktor cakap abg takleh mkn benda masin n manis dah lepas ni sbb takot kna kencing manis dan darah tinggi...apa kata kn lps ni kalo syg masak, kurangkn sket garam n gula, takpe la kalo syg rase kurang masin n manis sket pn jnji abg makan kn??? demi kesihatan abg, syg sanggup kn same2 mkn masakan yg tawar sket??? "




SITUASI : mulut isteri anda berbau

SUAMI : "sayang...abg rse mcm nk beli listerine la sbb abg tak confident nk bercakap dgn client bile lps makan...tapi kalo abg ade dkt rumah, nak tak tiap2 kali lps mkn kite same2 gosok gigi dlm toilet...sweet kn syg??? blh abg usik2 syg dlm toilet nnti (buat muka nakal)"




SITUASI : badan isteri anda baunye kurang enak (sbb tak pakai deoderant kot)

SUAMI : " kwn abg ade jual sabun utk hilangkn bau bdn, abg ingt nk try la....jom syg kite habiskn je sabun yg dh ade dlm toilet tu then kite pakai sabun yg blh hilangkn bau badan...takpe la badan takde bau pn, kite try je la nk tak??? smbil2 tu blh tolong bisnes kwn abg tu (padahal beli kat farmasi je)"




SITUASI : isteri anda kalo bercakap tu sebatu org blh denga suara dia

SUAMI : " ish cuba syg tgk perempuan tu, cakap punye la kuat kn??? tak malu ke ha dia tu cakap kuat2 cmtu??? kalo dia tak malu pon tp msti suami dia malu kn syg??? nsb baik la isteri abg yg comel ni cakap lemah lembut je dan perlahan pulak tu (harap2 la dia paham)"




SITUASI : isteri anda malas kemas rumah

SUAMI : "syg nk rumah besar tak??? tapi kalo dah duduk rumah besar n selesa, syg kna la pndai jaga rumah tau...hias cantik2 n rajin2 kemas sbb membazir la kn kalo abg beli rumah baru tp dalam nmpk mcm buruk...abg rase tenang la kalo balik2 rumah je nmpk rumah kite ni bersih...nk manje2 dgn syg pn abg rse syok je"




heeeeeee tu je la kot nk share...if rase blh amalkn, buat la k....if rase tak sesuai, jgn la ikot ye wahai cik abg...kuikuikui....

**peace**

Tuesday, June 1, 2010

TIPS : hilangkan jerawat degil di muka

kisah benar ni kawan2, tolong la percaya yer...dulu kn masa umo i 18thn (mula2 jejakkn kaki kat university) tiba2 jerawat batu naik kat muka...huwaaaaaaaaa hanya Allah je la yg tahu cmne perasaan i time tu...tension, geram, malu, kurang keyakinan, sume la ade!!! bukan sebarang jerawat sbb siap nanah hijau lg n seluruh muka lak tu....org cakap sbb hormon, ye ke??? (aii ni gatal sgt ke sampai hormon blh berubah lalala~~) ok entry ni juz nk share cmne i blh ilangkn semua jerawat tu...muka i skrg ni xde la halus mulus mcm kulit baby tu tp licin la jugak kekekekeke **opss terperasan lak** i bersyukur okey walaupun amek masa hampir setahun nk baik....mcm2 produk n facial treatment i try, last2 amalkn cara ni baru baik...jom usha ape yg nana buat nk kasi jerawat batu nanah tu ilang tanpa tinggalkn parut...



langkah 1 : cuci muka dgn pencuci yg ada kandungan Triclosan (i pilih OXY ACNE WASH)



langkah 2 : pakai toner (yg ni i pakai enfuselle, slh satu product shaklee)

langkah 3 : tuam jerawat tu dgn air suam yg bercampur garam (esk insya'Allah nanah tu keluar sndiri)

langkah 4 : sapu jerawat dgn krim jerawat yg ada kndungan benzoyl peroxide (ni i pakai OXY10)


langkah 5 : sblm tdo make sure cuci muka bersih2 then pakai night cream yg tak berminyak (i pakai OLAY night cream)

langkah 6 : bgn tdo ulang langkah 1 smpai 4...pagi2 pakai cream yg nilai spf dia tinggi n jgn pakai sunblock yg melekit or berminyak (i pilih OLAY total effect)

langkah 7 : makan supplement tambahan mcm vitamin C n vitamin E (i pilih shaklee) n minuman kesihatan (i pilih kinohimitsu uv bright n inner shine prune)





langkah 8 : jgn banyakkn mekap kat muka sbb chemical dlm kosmetik blh buat jerawat jd makin truk...so sabar la skjap sementara jerawat tu nk baik k


kalo korang (sape2 yg ade jerawat batu la) follow steps tu semua, insya'Allah jerawat yg degil tu akan hilang...TAPI, SEMUA PRODUCT TU HANYA CONTOH YG I PAKAI, TAK KESAH LA PRODUCT APA PON ASALKN SESUAI DGN KULIT U OLS OKEY...selamat mencuba =)

p/s : JANGAN sesekali picit jerawat dgn jari!!! tolong la tahan sket nafsu tu heeee~~~

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://e.exps.me