Monday, January 31, 2011

candy buffet OR cake buffet OR fruit buffet OR kerepek buffet

haiyya manyak pening la, wedding lagi 4 months tapi satu habuk pon tak prepare lagi...huwaaaaa sijil kawen pon ntah kat mane hilang, kena amek balik la jawabnye *huk huk huk* tapi dari segi survey ai dah byk prepare...kekekeke~ skarang ni mcm2 style dah org buat time wedding, so ai nak share la bab-bab "BUFFET" ni....layan~~



1) CANDY BUFFET

haaaaa yang ni memang tgh fofular lah skarang ni...asalnye dulu kat negara barat je buat cmni, now org melayu pon dah tiru (tak kesah la kan asalkn benda ni tak berdosa hihihi)...btw ai pon berangan nk buat candy buffet for my wedding nanti tapi nak banyakkn letak marshmallow...cuba teka knp ai nak bykkn marshmallow??? jeng jeng jeng sebenarnya ai nak letak CHOCOLATE FOUNTAIN kat table tu so dorang boleh cicah marshmallow dgn coklat tu...haaa lagi satu boleh la nak tambah biskut batang/biskut lidi jugak...nyum2~



2) CAKE BUFFET

ni mcm baru lagi idea ni tp macam BEST jer!!! sebut pasal cake buffet ni satu je la, cost dia of coz la sgt mahal kan??? boleh jadi berganda dari candy buffet nnti....lagipon kalau buat majlis kat rumah, cake ni terdedah mcm tak best jugak kan??? kekekeke **berangan je la jawabnye**



3) FRUIT BUFFET

fruit buffet ni mcm practical sesangat kan kalau buat dalam wedding org melayu??? tekak org melayu ni lagi suka buah2 kot dari cake or candy yg more to budak2 punye...terfikir jugak nak buat camni time wedding ai nnti tapi nak tambah dressing salad n susu cair...hehehe bagus tak idea ai? (^_^)



4) KEREPEK oh KEREPEK

hambik kau! ape susah2 pening kepala? kerepek pon boleh buat buffet la...murah n mudah nak dapat kat mane2...kerepek ni kalau letak dlm balang mcm utk candy buffet tu pon sah CUN n MENARIK! satu kelainan yg org blh try ni :)



***pssst : takot jugak nak letak balang kaca time wedding nanti...kang budak2 buat pecah, huwaaaaa musnah buffet anganku nanti~


(all pic credit to google)



14 comments:

lovelyadibah said...

hoho..kerepek buffet!!tapi kan xlemau k t nana??huuu~

iDa said...

pernah jugak tengok kenduri buat candy buffet ni tp xsmp kul 2 dah abes dah sbb da budak2 ambik n bwk balik umh(umh dia kat dlm taman tu jugak) n datang lagi ambik tp kali ni bwk beg pulak...mcm2....hehehe

kitakesitu said...

yeah,suka idea candy buffet ni.tapi betulla macam ida cakap,sure kejap je abis.berapa banyak letak,banyak tula abis.tapi enjoy tengok diorang makan. =)

~ NANA ~ said...

lovelyadibah : xtau la lemau ke x...kena wrap dulu la kot...hehe

ida : haha lawaknye budak tu...tp tu la kan, bukan boleh kira budak2 ni

kitakesitu : if my wedding nnti ade candy buffet, i nak upah sorang jaga depan tu...kalo budak2 nak, org tu yg tlg letakka...hahaha jahat x? :P

nORmAL said...

Salam....

Hai dah nak bernikah ke... semoga berkekalan...
tentang buffet to saya setuju klo letak kerepek hehhe.. tapi jgn letak balang kaca la.. cari balang plastic yang nampak mcm balang kaca pasti ada dijual.. semoga berjaya,...

fahrin ahmad said...

aku sajes mu tuka namo blog ni jd


nana jalan cari makan hahahaha


senget molep font..sakit palo hahha

~ NANA ~ said...

normal : a'ah la kan...balang plastik yg ala-ala balang kaca pon ade jual kan? nak cari la nnti...ngee~

fahrin : cetz fahrin ahmad la sgt kn? awok ni mijah, jalan2 cari makan utg org yg gemoppp je

fitria said...

wah bgs2 la idea u nih... i pon takut gak pk kalau letak balang kaca nnt pecah org berebut2 kan.. nk2 budak2.. kene pk balang yg lain tp cantik la..

~ NANA ~ said...

fitria : tu la i takot sgt kalo budak2 buat kecoh nnti...nampaknye kena upah someone la yg jaga kat situ nnti..hihik

Miss Tatie said...

mase e-day i aritu buat gak mende ni, tapi at last jd breakfast buffet. hahaha. tapi mende ni kene ade orang perhatikan. leceh sikit. sebab budak2 datang menyerang...

etty said...

nana, i vote kerepek!!!!

ElyaElmo said...

dear..klo kerepek buffet pun bolehh...tapi kene pastikan bekas tu kedap udara laaa...
candy buffet pun ok...menarikkk gakk...
all about budget laa dearr... :D

Azmi said...

ok ni nnananana...yang dulu ke??
lama dia menyepi..huhu...

Adibah Atiq said...

Sis..cmne nk order Kerepek tu? Sya nk per kg