Tuesday, January 25, 2011

~ my wedding theme ~


ececehhh title tak boleh blah, bunyi mcm da tak sabar2 je nk kawennnn **blushing** almaklumlah umo ai kan dah semakin meningkat so dlm kepala ni sah2 asyik duk fikir nk ade family sendiri je...ai bkn gatal tau u ols, tak baik tuduh ai bkn2 hukhukhuk :(

entry ni juz nk story mory pasal my wedding theme...actly ini hanyalah hangan2 tahik ayam aii je, tapi kalau betol2 dpt buat mesti beshhhhh...UMIIII ABAHHH plz la realisasikan impian anak sulungmu ini...eh2 chop! nak kawen nye bila cik nana oii??? kekeke tu kna tunggu dan lihat, SURPRISE~

ehem ehem nak bagitau ni, my wedding theme is WHITE GOLD and CALLA LILY <----- bajet je ni, entah2 the real wedding lari trus theme camni hakhakhak lantak la, yg penting ni angan-angan mat jenin aii je...tak jadi takpe tapi kalo jadi alhamdulillah...AMIN~



1) Wedding Cake


ai betol2 suke dgn wedding cake ni...simple yet nice & elegance...kena betol dgn tema ai tu kan kan kan? nnti nak tempah exactly camni la tapi nak EMPAT tingkat!!! kahkahkah sape nak sponsor???




perghhhh pisau potong cake ni pon chantekkkkk....tapi mane nak dapatkan benda ni ek???? cuci mata je la jawabnye :'(




2) Table Decoration


tadaaa! ok tak if ai decorate meja mkn tetamu camni? cute je kan? tapi kalo boleh dlm vase tu taknak ade kaler hijau, so ai nak gantikan dgn batu2 putih...ngeh ngeh ngeh kretif jugak kan ai ni :P


haaaa tak pon camni utk meja tetamu...simple n senang nk buat kan kan kan??? tapi ade jugak terfikir nak hias dgn artificial calla lily je, so lps habis majlis blh buat hiasan dlm rumah **bijak bijak**


this decoration i'm really really really really really adore it!!! ai suke sumthing yg nampak simple but nice! walaupon kat mata u ols tak nampak benda ni cantik, tp yang penting ai shukeee bangat ~(^_^)~



3) Goodies


okey ni utk tetamu kesayangan ai pulak....alahai calla lily lagik! lilin ni ai dah jumpe nak beli kat mana tapi nak gantikan ribbon putih tu dgn ribbon kaler gold...horeyyyyyy! but a bit expensive la, kalo jemput 2000 org, tak ke total dia dah RM 9000 !!! mak oiii mati tercekik la ai camni, ni tak include paperbag cupcake gula2 potpuri n benda2 lain lagik...keje part time cuci pinggan kat restoran la jawabnye lalalalala~~~



4) Wedding Dress

nak buat dress camni boleh tak??? hahahaha melampau da ni kan??? mentang2 nk buat theme bunga calla lily, habis baju pengantin pon jd mangsa...kkekeke actually statue ni utk letak atas wedding cake la nyah!




5) Dulang Hantaran

pic yg kat atas ni xde la cantik sgt tp ai dh ade idea nk decorate dulang ai camne nnti...jeng jeng jeng tengok je la jadi ke tak nnti...still nak ade bunga calla lily tp nk banyakkan ribbon gold...hohohoho~



6) Guess Book


AGAIN calla lily...bosan dh ke nyah??? hehehe guess book ni ai rase mcm blh buat sendiri je....juz tambah2 sket kat tepi tu decorate dgn lace warna gold...fuhhh mesti cun **tgh imagine**



tu je la kot utk ai yg kuat berangan ni...ape2 pon my dad pesan, "kenduri nanti jgn membazir sgt sbb itu amalan syaitan, jgn ade rasa riak n jgn ade rase nak lebih2 dari org lain"...akan ai ingt pesan abah tu :)

*psttt tgh curi tulang kat ofis ni...tadi dah terkantoi dgn bos "HEI, BUAT KERJA KE BUAT APE NI?" kahkahkah nasib baik la bos tu my mom sendiri...lalalala~





(all pic credit to google)

20 comments:

miss hav0c said...

nanti spender cala lily gak r nana haha

heart~ said...

hahaha mengong mala ni...nnti bagi nana baju tdo sexy calla lily gak k...kuikuikui~

cheq sue dieyha said...

nice!!!but ag cute lau combine calla lily ngn kaler yg terang cket dr gold.mst ag gempak...

liyanaziz said...

jemput yana!! hehehehehhe.. sokmo putih, suci deh... semoga bahagia ke akhirnya!

Ogy said...

suka dgn bunga calla lily ni...suci je nampak..hehe

ciK LyndaWawa igUana said...

takpe berangan..mana tahu jadi kenyataan..hehehe

Anonymous said...

cheq sue : thanks for ur opinion but i would prefer warna yg light for my wedding...ngeee~

liyana : insyaAllah nanti kak nana jemput yer :)

ogy : kan? suci bersih gitu :P

cik lyndawawa : amin~ kalo jadi kenyataan mmg syokkkkk sgt2 la



*peace*
(nana)

aTy _faRed~ said...

insyaallah.. boLeh direaLisasikan kaLau bersungguh.. :) n i doakan semua yang u wish come true key.. mesti sangat cantik wedding u nanti.. :)

~ NANA ~ said...

aty : thanks...amin~

a!Na said...

nana!..nnt jemput taw..nk tgk theme ngn design sume mcm mane..pastu bole amek berkat pengantin..mane taw turn i plak pas u...kekekeke...ntah2 theme kte nnt sme jugak..=)

anaztasias nora aira said...

chayokkkkkkkkkkkk.pasti boleh :)

miey anna said...

wow....sangat lah menarik..hehe..i hope ur wish come true dear..=)

maicomel said...

menarik sgt...buat jgn xbuat...

LisaLisut said...

calla lily memang best! i suke!!! kalau mahal yg fresh,cari yg artificial je.tp aritu i tgk kat nilai pn artificial sebatang dkt nk berbelas ringgit.mahal gak.huhu.rasenye nk letak calla lily dlm bilik tdur pengantin je.bg npk sweet n romantic.muahahah

AtieAbid said...

wah...bestnya wedding theme dia. takpa, dari angan2 tu la yang bleh jadi kenyataan kan. =)

zimie said...

amboi nana peminat calla lily tegar rupanya.hihi yang lilin tu cute nyeeee! tecik2 je calla lily beliau! i soka!!

iedaurora said...

sweet! im tinking chery blossom flower 4 my wedding.. muga impian kamu jadi kenyataan...

http://iedaurora.blogspot.com/

Misz Nadz said...

cedapnye kek...=)

UYC said...

sweet :D

Syaza Kelyza said...

simple , but nice :)