Wednesday, February 16, 2011

Surah Yasin as Door Gift...Ape Pendapat U Ols?

Hai ols~ actually kan surah yasin ni one of my lists utk door gift...asalnye my mom dah setuju then tibe2 smalam dia cakap "Umi tibe2 terfikir, kite tak berdosa ke kalau surah yasin yg kite bagi tu nanti org letak merata2 coz dorang bkn tahu ape isi dlm goody bag tu...ntah2 ade yg letak kat punggung time makan or kat kaki time duduk?" huwaaaa kalo bkn surah yasin, ai nak ganti dgn ape??? because dlm goody bag ai nanti dh ade DUA jenis makanan n SATU lagi nak bg bukan makanan mcm surah yasin ni la...my family sangatttt tak suka bagi benda2 mengarut coz org akan buang or campak merata2 je nanti...selain surah yasin, ape lagi yg berfaedah ek??? **buntu**


ai sgt suka cover surah yasin ni...hand made tau, org tu jahit sendiri


yg ni pulak personalized doa & zikir...suke idea ni!!! tp a bit expensive lor~

yg ni pon same, personalized yaasin...yg ni harga dia sgt2 affordable~~




(all pic credit to google)


14 comments:

Mrs. Right said...

GUD IDEA DEAR..:)

JOM JOIN CONTEST NI PLAK...

http://farahmukhlisa.blogspot.com/2011/02/first-ga-from-divas-shoppe.html

kitakesitu said...

yeah suka juga yang personalized yaasin cover.nampak exclusive =)kalau utk majlis khatam quran @ nikah (jumlah tetamu kecik), better yassin. tapi kalau resepsi,jarang orang bagi yang ada ayat quran. sebab diorg mayb tak alert dengan apa yang kita bubuh dlm beg tu. myb boleh bagi coklat.aih makanan lagi la pulak ek.nyum2. =p

cikFM said...

cikFM pon mmg ade dlm list nk bg surah yasin.. tp maybe bukan fully yasin la.. maybe yg ade campo2 ckit doa2 or terjemahan sebab kalau x silap yg fully yasin tu ibarat mcam quran kene ade air sembayang baru leh pegang(correct me if im wrong) sebab mcm penah dgr ade ustazah ckp macam tu.. kalau yg ade campo2 tulisan rumi tu xkire mcm quran..skang ni cikFM tgh dlm proses nak carik orang yg lebih arif dlm bidang ni.. maybe ustaz/ustazah sebab nak tanye psl isu nih since my tunang pon cakap same cam ur mom.. nnt bile cikFM dah dapat info cikFM share yerk..

asha said...

salam nana,
hem,pa kata awak bagi tasbih@ keychain...hehe..
n surah yasin tu leh bagi if da khatmal al-quran.macam yang kitakesitu cakapkan.

Cik Puan Mimi said...

hai nana!
or hai sape2 nk cari surah yassin as a goodies bag.sini ade emel.klau nk tempah try la emel.

bg mimi.risau mcm umi nana cakap la.karang diorang letak merata kita plak susah nk gtau satu2 dalam tu ade yassin. tp klau untuk majlis akad nikah better la kot.

Al Falah Publication.
- If im not mistaken price rm3.00 for pocket yasin. and minimum order is 200-300pcs. boleh call Hj Abdullah to order: 019-2155616. Buku yasin consist of almathurat, kumpulan doa-doa, and surah yasin.

asmahnani@yahoo.com
-vendor dari terengganu. min order 100pcs, harga rm2.50 satu. size kecil molek, btol2 muat masuk poket. inside ada surah yasin.

zahir_353@yahoo.com.my
- vendor dari putrajaya. min order 100pcs, harga rm2.50 satu. servis very2 fast. cepat reply. cepat deliver product.

darul nukman, wisma yakin
-price range rm4.50 kalau tak silap. bigger size, in white color. and nampak esklusif.

http://warna-i.blogspot.com/2009/11/yassin-as-door-gifts.html
and another one, famous among blogger. price range rm4.50 kalau tak silap. i dah lama tanya and dah lupa...huhu.. yang ni cantik, siap ada sarung for the yasin. go for it if you can extend your budget.

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

Untuk khatam Quran mmg i bg surah yassin. tu xde mslh sbb akan bg lepas setel majlis, mase makcik2 tu nak balik. Untuk Nikah pon nak bg surah yasin jugak. mungkin bg mase selesai majlis kot..

~ NANA ~ said...

mrs right: yup good idea kn? :P

kitakesitu: betol jugak ckp u tu since i pon x pk lagi nk bagi ape time akad nikah...so boleh bg time akad nikah nnti...yeayyy

cik fm: nnti if da dpt solution, buat entry psl ni ok :)

asha: tasbih or keychain ok tp i nak barang yg tinggi coz paper bag besa...hihik

mimi: wahhh byknye mimi kasi info...tq mimi

kasut pink: tu la baru terfikir ade alternatif lain lg :)

Wawa Zolkepli said...

wah...
lawa lar.
n gud idea nak jadikan sbg door gift.
wawa rase dowg takkan letak merata2 kot door gift tuh..
cume kene bg ikot occasion lar..
very nice!!!

liyanaziz said...

sangat setuju bila bagi benda2 yang x perlu tu nanti at the end org akan bersepahkan jugak, sayang je.. =)
kalau zikir dan doa2 pun ok jugak.. either one la kan.. =)

Daleela said...

dear... dependslah siapa awak punye tetamu. Macam akak ramai juga tetamu akak bukan islam. Jadi awak kena fikir juga siapa tetamu awak tu..

~ NANA ~ said...

wawa: skrg ni mcm trend pulak org bg surah yasin...hehe

liyana: tu la...kak nana mmg takmo bagi benda2 mengarut coz nanti org buang or simpan dlm kotak je...lebaih baik bg mknan byk2, org blh mkn...heeee~

daleela: my mom pon ade mention camtu...dia ckp kwn2 dia ade cina india...takkan nak bg yasin kot...huhu...takpe la, maybe i bagi time akad nikah je kot :)

Syima Syaz said...

hye...ape kata bagi surah yassin masa nikah.biasanya time nikah ni kita jemput jiran tetangga dgn orang surau kan...

Miss LyA SaFaR said...

nana!!!lm x jenguk blog nana...lya pon bagi yassin juga..tp ms khatam qur'an..coz risaw mcm umi nana...heheh

riyna oh riyna said...

hai..
sorry nak nyampuk..

to cik puan mimi: tq 4 that info..

to cik nana: kat sini pon ade surah yaasin http://www.creativelydesigned.com.my/ or u can visit their FB http://www.facebook.com/creativelydesigned..

lagi satu kat: http://luvlythots.blogspot.com/search/label/Surah%20Yassin
tapi tak tau laa if dorang still doing that bis or tak.. :)