Thursday, March 24, 2011

my D.I.Y : tea bag cover

okey entry kali ni nk show off sket hasil kerja ai yg tak seberapa kekekeke...ai juz nak share camne nak DIY tea bag cover...ai buat ni only 300 pcs utk diletakkan dlm goody bag VIP...jom tgk camne nak buat, kacang je ni...hehehe~


camni la hasilnye bile dah siap nanti, saiz dia 7cm x 7cm...theme wedding ai nanti gold tapi ai saje buat 3 kaler yg lebih2 kurang utk tea bag cover ni...nnti masuk goody bag jugak kan??? hihi

first u ols gunting kertas bentuk camni...panjang 15.5 cm, lebar 7 cm

then lipat je camni...mudah kan???

utk lekatkan dia, lipat bahagian kecik tu ke dalam n gamkan...tips: jgn pakai gam tembak or gam cair coz nanti comot, so ai suggest pakai glue stick je...

lepas dh gam, lipatkan bahagian atas ke bawah utk dijadikan penutup **hoho fail nak bagi arahan**

masukkan tea bag and seal/label belakang dia mcm dlm gambar kat atas...tips: kalo nak senang, label tu print je atas sticker paper, so xyah dah nak gam nanti...

mudah je kan??? selamat mencuba (^_^)

11 comments:

♥ Kasut Pink ♥ said...

mudah..mudah.. buat mcm sampul eh nana.. gold paper tu cantik la..

cikFM said...

nampak senang tapi xtau la tangan berbedung ni jadi ke tak nak buat tu nanti.. huhu.. btw, good job dear...:)

mizzunderstood said...

wahhh...menarik idea ni.xpernah terfikir pn =)

asha said...

^_^..nice dan comel tea bag versi nana ni..sukeeeeeeee..

~ NANA ~ said...

kasut pink: mmg sng...yup mcm buat sampul tu je...hehe

cik fm: senang je tu, try la buat nnti :)

mizz: hihik lps ni blh la buat yer :p

asha: tq :)

tqahmisdar said...

nice! =)

Cik Mira said...

cantek!

~ NANA ~ said...

tq ols :)

aye-na said...

very simple yet creative..xpnh lg p knuri dpt reabag ni..thanks=) and also, all the best, congratulations and Selamat Pengantin Baru in advance..

ms.comey said...

cantik la...good idea for vip gifts!hehe

norinaomar said...

dear Nana..u order teabag from cameron ke..kirim org or order online eh?
Norina
chickenwing_08@yahoo.com