Sunday, February 20, 2011

Pomander Boleh Dimakan

nak search pasal unique pomander last2 terjumpe pomander yg boleh makan camni...kekeke...eh, tp macam nice jugak la coz pomander ni berasaskan bahan2 mentah yg boleh dimakan...kalo ai dpt pomander camni kat wedding sape2, sah2 ai mintak banyak **okey mmg muka tak tau malu**


yg ni oren + cengkih + red ribbon...sape2 punye wedding yg theme dia chinese oriental, boleh la buat pomander camni...heheh...unik kan??? tak pernah tgk lagi ade org buat...juz terfikir, boleh tak nk cucuk cili jugak??? ngaaaa~


tengok...yg ni dia siap hias cantik lg dlm pinggan...boleh mkn trus...tapi oren mahal x agak2???


tadaaaa~ yg ni pulak pomander lemon...hahaha rase nak tergelak pon ade bile ai tgk benda alah ni...sape punye idea la kan reka benda2 camni??? hehe


suka idea ni, cantek!!! pomander ni dah boleh jadi mcm door gift kn??? kalo deco lawa2, mesti nampak WOW kan??? coz ai takde nampak org melayu buat lg stakat ni...mcm sarang lebah pon ade ai tgk...haha


haaaaaaaa ni la pomander yg ai cari2...jumpe pon...hihik...was thinking nak buat pomander camni for my besfren yg dtg nanti...


(pic credit to google)

6 comments:

Cik Mira said...

yang last sekali tuh cantek! unik pulak tuh.

kitakesitu said...

adui kelakar la pulak buah cucuk-cucuk cengkih tu.complicated juga nak buat kan.hehe.

pomander butang itu cute! =)

JOM BACA ENTRY TERBARU: Wrist Corsage Cipta Kelainan"

cikFM said...

pomander ball yg butang tu cute n unik..

blh add anything nk cover yg space2 terlopong2 tu<--juz my 2cent.. :)

~ NANA ~ said...

tu la...yg last tu unik kan??? ruang2 kosong tu blh tambah ribbon :)

ida said...

cantiknyaaa... aku baru 1st time dengar word pomander tu.. ahaha..ketinggalan zaman ka aku? lepas baca..terus aku gi google search.. then..ooo..

~ NANA ~ said...

ida: hihik...actually byk u blh design sendiri pomander ni as long as u kretif :)