Sunday, February 27, 2011

shopping baju kawen...ngeee~

hai ols~ entry ni juz nak share about my wedding dress...kamis, jumaat & sabtu baru ni ai turun KL with my mom utk discuss about my pelamin sanding & akad nikah...alhamdulillah dah settle, my wedding planner pon boleh buatkn pelamin idaman ai...ai suke nak ingatkan u ols yg pelamin idaman ai tu sgt2 simple coz ai TAK suke pelamin ade panel...hihik pelik tak??? okey takmo membebel panjang, jom story mory pasal baju pengantin pulak...


ai terrrsangat la suke kain chiffon heavy beaded yg mcm pic kat atas tu...pic ni ai snap kat euro moda...pssst ai baru tahu yg euro moda n gulatis tu company yg sama rupanya *kekeke* btw ai ingt nak beli kain ni for my baju akad nikah tp tak jadi sebab harga dia sangatttttt MAHAL!!! u ols nak tahu, harga dia RM600 per meter...yer ai repeat, per METER okey!!! kesian la my mom kalo baju akad nikah mahal cmni...so CANCEL~

tada~ so ni la baju akad nikah ai nnti, french lace beaded...sneak peak je ni, xleh tayang betol2 **haha kedekut** ai pilih lace ni sbb beads dia kaler silver, ai shuke!!! yg ni harga dia RM5**.** je sepasang...jauh lebih murah dari chiffon heavy beaded tadi kan??? ai sgt exited bcoz my mom n my laling yg tolong pilihkan...lace ni ai beli kat euro moda...

haaa ni pulak kain lace utk dress sanding nanti...ai pilih color gold n ade sket manik2 kuning...ai tersangat la teruja masa first time tgk lace ni...utk baju sanding ni, ai borong kat jakel...ai dpt beli sepasang baju sanding dgn harga RM 1***.** setelah penat tawar menawar dgn akak tu...utk ai yg baru bekerja sebulan ni, of coz ai rase harga tu sesangat mahal & tak berbaloi but my mom ckp ambik je la if dah berkenan...ngeeee~

ni pulak bahan2 yg ai beli utk D.I.Y veil...1.5 meter kain net warna putih utk akad nikah, 1.5 meter net warna gold & 1/2 meter chiffon kaler putih...semua ni pon ai beli kat jakel except for pearls tu ai beli kat SSF...

Pengalaman di Euro Moda & Jakel:
1. Pada pandangan mata sepet ai ni, kain kat euro moda jauh lebih cantik and mewah if nak compare dgn jakel. Kain euro moda semua high quality.
2. Harga kat euro moda jauh lebih mahal if nak compare dgn jakel...Euro moda takleh nak bargain mcm kat jakel.
3. Pelayan kat euro moda tu bkn org melayu so sgt ssh nak communicate, and diorang tak peramah...kat jakel punye la best sbb akak tu layan kerenah ai & siap blh gurau2 lagi...cepat je mesra alam...hihi

okey tu je la info nak share dgn B2B...byk lg nk cerita ape yg ai buat 3 hari kat KL tp tunggu next entry pulak k :)

19 comments:

FaRaLySsA said...

http://pencintacontest.blogspot.com/2011/02/korang-kenal-reza-salleh.html

lovelyadibah said...

yay!dh ada bj sanding..gigih u nk DIY!:)t wt review okeyh!:)

iDa said...

dulu pun pernah berangan nak kain chiffon heavy beaded..tapi bila dengar harga jer...mmg terus letak balik kain tu....so kain lace jer yg dipilih n suh mintak tailor jahit manik sikit... =D

cikFM said...

xpe xdpt yg chiffon heavy beaded pon xpe.. yg u pilih tu pon cantik ape..

Anonymous said...

cantik sangat2

~ NANA ~ said...

lovelyadibah: insyaAllah nnti i buat review k..hihik

ida: tu la, frust sket2 tak dpt baju tu..hihik...mcm u ckp la, blh tambah manik n pearl tu sendiri :)

cik fm: cantek ek?? thanks..hihi

anon: tq :)

cheq sue dieyha said...

x sbr nk tgk pic sanding nana,huhuhu....

~ NANA ~ said...

cheq sue: hihik lambat lagi...majlis i nanti simple2 je, don't expect more :)

Cik Mira said...

canteknya kain chiffon heavy beaded tuh. huhu
tak pernah lagi survey kain. terkojut i harga macam tuh. huhu
tapi kalo byk sgt beads, rasa takut pulak nak duduk, gerak2. hahahaha. i dok x diam.
kain cik nana pilih tuh cantek jugak! asalkan pengantin hepi, baju pun akan berseri2 hepi seperti tuannya. hehe
tak sabar nak tgk diy veil tuh...... jgn lupa update

Illi Hzbull said...

i chose euro moda too!
hehe~ dh beli kain nikah juga,
kawennye ntah bile :p

budumasin said...

wow3..tak bagitau pun nak kawin...diam2 pastu dah nak kawin dah..ish4

~ NANA ~ said...

cik mira: alamak takot la pulak if ramai nk tgk DIY veil i nanti...takot tak cantek...hahaha

illi: euro moda high class! hehe

budumasin: takkan nak buat pengumuman kot??? kekeke

eyanne said...

chiffon heavy beaded pic 1st tu sgt cntik!!!
nnt u jahit french lace u tu jd mcm kain chiffon tu msti super cntik la :)

~ NANA ~ said...

eyanne: kalo rajin i akan jahit pearl yg lebih utk buat veil tu kat baju nikah...hihik

miey anna said...

siyess sangat santek baju chiffon tuh..Ommo..sangat2 suke..penah mimpi nak baju camtu..tp x kesampaian..=(

salam kenal dear..=)
http://akemiey.blogspot.com/

ElyaElmo said...

tk silap ex b2b pernah kata...kats emua house ade satu kedai ni..jual kain agak murah..quality lebih kurang mcm dekat jakel ...try laa usha....ehe

Myra said...

hi nana! first time singgah sini..
jumpa kain chiffon heavy beaded yg sgt cantik! hehehe..mcm best je baca ur blog :)

nida-razak said...

nana...kain lace untk sanding u, lebih kurang kain lace untk sanding nida nti, tp nidanya warna aquamarine...tp kain base dia, nida xbeli lg..huhuhu...nana pkai kain ap base dia?chiffon ke?

Nini Mohd said...

oh my...cantik lah kain heavy beaded tu. berkenan giler!!! cantik kalo buat baju akad nikah.
tapi rm600 per meter?
kalo 4 meter dah rm2400. perghhh~
memang berangan jerlah nak pakai baju heavy beaded camtu. -.-'

http://ninimohd.blogspot.com