Friday, February 11, 2011

yeayyy SUKU dah settle~

ape yg SUKU nye??? kekeke actually baru settle sebesar kuman my wedding preparation...today, means genap lagi 4 months to go for my wedding ceremony!!! OMG time is running soooo fast and ai still rilek goyang kaki sambil minum teh...org lain buat preparation dlm masa setahun tp ai buat preparation dlm masa 4 bulan!!! agagagaga jgn jadi caca merba sudah la nanti~ takpe la, yg penting "AKU KAWEN JUGAK" kekekeke~ juz nak share TIGA perkara yg ai dah settle kan...denga baik2, baru siap TIGA benda tuh, byk lagi nk kena buat...hukhukhuk~


1) PHOTOGRAPHER
ai dh hire photographer...my photographer nanti ialah RIMBUN PHOTOGRAPHY...first time masuk website dorang, ai dah jatuh hati dgn hasil seni dorang...so ai pon cpt2 la mintak quotation n bile rase dah puas hati, tanpa fikir panjang ai trus book dorang walaupon terpaksa bayar kos perjalanan yg agak mahal...yela, dorang kat KL, ai ni pulak kat TERENGGANU so memang padan la harga transportation yg dorang charge...can't wait to work with u guys!!!

2) WEDDING PLANNER
my wedding planner is Precious Moments Collection (PMC)...since ai pernah mention dlm my previous entry yg ai TAK suke pelamin penel, so ai think PMC is the best wedding planner yg blh merealisasikan pelamin idaman ai nanti...ai sgt suke pelamin yg SIMPLE n penuh dgn fresh flower...lantak la org nak ckp tak cantek pon kan, yg penting ai suke...hehehe

3) MAKE UP ARTIST
yg ni siyes ai rase paling ssh nak pilih yg mane...for me takpe melabur lebih sket dlm bab make up ni coz yg penting kite nampak cantik time wedding nanti...almaklumlah, ai ni kan tak berapa nak cantek, so kena la pilih make up artist yg expert *kekekeke* asalnye ai nak hire inspirasi DILA makeup artist, tp dia dh fully book!!! frust menonggeng skejap...soo tanpa melengahkan masa n taknak berebut dgn org lain, ai cepat2 book AWIN dari seindahwajah...fuhh lega dapat!!!



haaaa tu baru TIGA benda...berlambak2 lagi tak settle...hohoho~

1) catering (yg ni hire mak sedara je kot)
2) goodies (satu habuk pon tak pk lagi nak bagi ape)
3) baju nikah & sanding (akir bulan ni baru nak trun KL pegi JAKEL, mak oii nak tempah buat baju lagi taktau la sempat ke tak)
4) guestbook (baru siap print utk kertas2 kat dalam dia, still pening nk decorate cover dia camne **ops binding pon belom lagi**)
5) kasut (ni beli yg dah siap je kot...target charles & keith punye kasut)
6) veil (nak D.I.Y je kot)
7) candy buffet (takpe, skejap je nak beli gula2 tu...kekeke)
8) hantarn (plan nak shopping bln may nanti so boleh beli skali harung je)
9) kek (dah tahu rasanye nak tempah kat mane...yg penting HALAL)

***ape lagi ek yg ai tertinggal??? hohoho~ last minute punye keje mmg serabaiii




10 comments:

farah si monster said...

weh britt.. kak awin tu memang superbb kot..!! kazen farah dah dua org guna khidmat kak awin.. memang lawa ouhh :')

~ NANA ~ said...

yeke??? so tak menyesal la kan if nana bayar mahal2? kekekeke hopefully jadi mcm bidadari la nanti...hahaha *berangan*

CIK CIRA said...

wa..tahniah..tak sabar asenye nak kawin..ngeeee....^_*

farah si monster said...

yepp.. sangat berbaloi2.. nnti kalau ada farah post pikce yg kak awin mekap kazen farah tu kt fb nana :')

R-YuzSha said...

take your time... all the best for ur preparations..

Cik Mira said...

pelan-pelan kayuh ^___^
semoga dipermudahkan.
i jugak turut masih santai-santai lagi. hihi

liyanaziz said...

yana dah makin x sabaq nak kawen tau kak bila akak dok cerita preparation.. hahahahhaha.. tapi lambat lagi, entah sempat ke idak.. =(

ciK LyndaWawa igUana said...

yeay!! jgn lupa jemput saya....hehehhee=]

Wedding & Event Photography said...

waa bgs la preparation awk..detail&teliti..xsabo nk shoot wedding awk..sure meriahh..outdoor kt sana nnti mesti best..bnyk tpt cntk2

~ NANA ~ said...

cik cira: kawen la cpt2...hehe

R-yuzsha: hehe tq :)

cik mira: same2 la kite kayuh yer...hehe

yana: cpt2 la yana kawen...kak nana x sbr nk tengokkk...hehe

lyndawawa: insyaAllah blogger akan dijemput :)

wedding&amp: alamak malu la pulak u dah jumpe my blog ni...kekekeke