Thursday, March 3, 2011

my D.I.Y : Bunga Kertas

hai ols~ ai juz nak tunjuk hasil DIY bunga kertas or bunga paper yg ai buat...tak cantek pon tapi nak show off jugak hahahaha...

tada!!! inilah dia hasilnye...actually ai plan nak letak bunga2 ni kat meja guestbook sebagai hiasan TAPI my mom REJECT!!! dia ckp bunga yg ai buat ni nampak mcm nak letak kat tadika je coz kertas yg ai pakai tu kertas murah...hohoho sebagai anak yg solehah, maka ai ikot je la ckp my mom...nak buang sayang la pulak kan, so ai bagi kat adik ai utk hias dlm kelas dia **ai mmg kakak yg baik**

nak tahu camne ai buat bunga ni??? refer kat link ni okey...ai tgk diorang hias cantek je, tp my mom dah cakap NEHHI NEHHI MINACHI tak boleh nak buat pape la kan???...btw, selamat mencuba...

12 comments:

LyA SaFaR said...

seyes....cntek!!!!kreatifnyer!!!

cheq sue dieyha said...

cantek....lau x cantik wt kertas biasa nape x tukar ngn crepe paper?mst ag cntik...

lovelyadibah said...

OMG!y mama??huuuu~...pasrah!

babe!i ada tag u~..weeeee~...:)stylish award!:)

elle's laaa~ said...

cantek laa nana... kreatif .. nice idea .. heeeee :)

~ NANA ~ said...

lya: cantek ek?? hihik tq

cheq sue: my mom pon ckp benda yg sama, pakai crepe paper...tp bile dah ditegur, rase xde semangat pulak nak buat...hihi

lovelyadibah: thanks...nnti i tgk award tu okey :)

elle: alaaa tp my mon ckp x cantek :(

siti said...

eh lawa la nana

asfz lily said...

kreatifnya kamu.. :)

asha said...

wah nana, nape tak pos kat saya jer.hahaha...ok apa bunga kertas yang nana buat.hehehe...

Cik Mira said...

eh, cantek la! pandai buat pulak tuh. bagus2.
keep it up. mungkin blh try yg pesen lain kot. maybe mama u suka... hehe

gaun putih said...

creative dear. keep it up :)

~ NANA ~ said...

tq :)

Mimin said...

nana cantik!!! byk tu y da siap. awk kasik sy la hoho.