Thursday, March 17, 2011

my D.I.Y : Ribbon Pomander

hai ols~ hari ni nak show off lagi hasil kerja ai **tak habis2 nak berlagak kan** takde la, actually ai exited sgt nak share dgn semua org especially B2B hasil D.I.Y ai...jom tgk ribbon pomander yg ai dah berjaya buat...actually ade dua jenis pomander yg ai buat:


ni la dia hasil kerja ai...OK ke KO??? hihihik my adik2 cakap dah mcm tanglong cina warna dia...ye la, theme wedding ai nanti gold+red so ai mix je la warna ribbon2 tu...variasi sket kan???

ni closed up pomander yg ai buat...yup semua berasaskan ribbon n sangatttt penat okey buat benda ni....FYI, utk siapkan SATU pomander ni, ai kena pakai DUA gulung ribbon taw....punye la banyakkk...one more thing, ai hanya dpt buat SATU pomander SATU malam shj...huhuhu~

ni pulak ai pakai ribbon+manik kristal....yg ni cepat n senang buat coz tampal2 je TAPI kos utk yg ni mahal...saiz pon kecik je coz manik2 tu tak timbul sgt....so yg jenis ni ai buat DUA biji ni je...hihik~

camni la bentuk dia kalo tgk dekat2...ai lagi suke yg fully ribbon tu kot drpd yg ni...
mula2 ingt nak buat pakai button je, tapi x jumpe lak button yg cantek2~


tadaaaa~ ni la hasil pomander yg dah siap....sampai mengelupas kulit jari ai buat benda ni tau....sob sob sobs~


haaaa jom teka pomander ni ai buat khas utk siapa??? (^_^)

9 comments:

cheq sue dieyha said...

nk tnya cket blh x?nana wt ribbon ni untuk ape ek??hehehe...

veesakura said...

lawa2!! i sooka!!

eyanne said...

rajinnya... :)

~ NANA ~ said...

cheq sue: utk bagi kat tetamu remaja....kekekeke

veesakura: tq

eyanne: dah xtau nak watpe mlm2...hihik

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

had ribbon tu cantik tp nmpk mcm rumit.. mn nana blaja buat nih?

asha said...

wah, cayalah nana.:)..saya pon tetamu remaja.nak satu.heheheheh

♥♥ eija ♥♥ said...

waaa pandai laa dia buat hehe...
suka jugak laaaa

~ NANA ~ said...

kasut pink: actually i reka2 jer...kekeke...ribbon tu ai ikat & cucuk dgn dawai je

asha: kalo nak kna dtg la wedding i nnti...ngeee~

eija: tq :)

Cikgu Shida said...

pomander2 ni utk bagi kat remaja eh?fuh..banyak tu nak kene buat..malas nak diy..sume beli ja..haha..nana ni mmg rajinla..