Tuesday, March 22, 2011

my D.I.Y : Veil (Part One)

hai ols~ hari tu kan ai ade mention yg ai sedang mengDIY veil....hihik so nak tunjuk sket kat u ols hasilnye....actually ai dah siapkan 100% tapi pic kat bawah ni yg 50% siap...mane buley kasi tunjuk semua....tak surprise la nanti kan??? hihik

testing-testing~ ni yg separuh siap punye.... hahaha lawa ke tak lawa??? baik cakap dgn jujur **paksaan ni**

ni closed up patching yg ai buat...siang ai keje so ai siapkan veil ni 3 malam sahaja....hasilnye puas hati la jugak...kehkehkeh~ btw ai sedang mengDIY lagi satu veil **hepi hepi**

haaaa jom jawab soalan kat bawah ni;


masa bilakah nana akan pakai veil ni?
A) akad nikah
B) sanding
C) potong kek
D) bertendang *eh bertandang*


kekekekeke selamat menjawab :P


EDIT : sape-sape nak tahu camne ai buat patches tu, boleh refer kat [link] tu okey...

19 comments:

elle's laaa~ said...

pandai nye u buat :))
buat kan utk i 1 moleh ? hehhe.

amy fahmi said...

akad nikah kot. hehe.. cantik veil tu.. :)

tqahmisdar said...

i suke kalau pkai mase potong kek.. ala2 fairy tale gtu.. hehe

FaRaLySsA said...

sory for asking....cmne u buat cm melekat kat ats kepala tu??...i mean u letak cekak rambut ke cmne?...pliz...i need ur guide....email me k...tQ

email : farahmukhlisa@gmail.com

~ NANA ~ said...

elle: boleh2...hihik

amy: tetttt salah! hihik

tqahmisdar: mcm betol je...kekeke

fara: i pakai sepit rambut je...btw i dah emel u :)

asha said...

salam nana
1st nak jawab dulu,ni mesti pakai mase potong kek kan...kan.hehe
2nd, sy nak pujiiiiiiiii....cantekkk...

na said...

Hi..
Cantik, n unik! 3D tu

BTW, u pakai material apa ya? kain net ya? mana nk cari, n berapa harga kain tu ya?

tq

~ NANA ~ said...

asha: hihik thanks for the compliment :)

na: tq :) na ni xde link ke??? ngee~ for patching tu i combine 3 materials (chiffon,satin,net)...

cost dia:
1) kain net 1.5m : RM30
2) kain chiffon 1/2m : RM15
3) kain satin 1/2m : RM8
4) pearl : RM 7

TOTAL: RM 60.00

Cik Mira said...

SANGAT CANTEK! i loike banyak2.. ^____^
nih mesti utk pakai masa potong kek. hehe

eyanne said...

pakai time potong kek kn3???

e k i n ♥ y u s r i said...

buatlah DIY full...
nak blaja jugak...
cantik..

~ NANA ~ said...

cik mira: tq :)

eyanne: rahsia dulu...kekeke

ekin: sory, i langsung x terfikir nak amek gamba time jahit tu...hukhuk...pic yg 100% siap i tunjuk lepas wedding nanti k...btw u blh refer kat link yg i bagi tu utk buat bunga2 tu...slmt mencuba :)

K.I.N.A said...

menarik sgt nana..unik..cantik..jawapan: masa nikah?hehe

eidA said...

waa..kentalnya nana..siang keje..mlm DIY yer..
eida mlm2 dah penat da..mls nk wat apa2..huu..

cantik veil tu...emm..pakai masa potong kek yer..cantik...=)

ciK LyndaWawa igUana said...

wah..mesti berpuas hati dengan hasilkerja sendiri kan..tak sabar nak tengok majlis tu..=]

Irine Nadia MaRceLLo said...

jawapannya sng je,
pakai veil time

A,B,C, & D :):):) sure2 cantek :)


p/s : terkantoi lak slalu masuk blog ni :) hehhe. suke baca blog ni sbb dpt banyak info tntng wedding :) keep it up dear :)

~ NANA ~ said...

kina: tq :) jawapannye kena tunggu bulan jun nanti...hihik

eida: i semangat gile nak buat keje2 kawen...haha

cik lynda: mmg puas hati walaupon x seberapa...hihik

irine: tettt jawapan irine semua slh...kahkah...it's ok la irine, i pon slalu je stalk ur blog yg glemer tu...heee~

Cik Puan Mimi said...

pakai time memasak untuk suami ble dah kawen (tetiba kan) hahahha.
nana!! cantik gler laahhh..adoi..pinjam boleh? nana kawen lmbt cikit dr mimi kawen..so mimi pakai dlu la..kikiki

Nurul Farhanah~ said...

wah comelnya..mmg nak buat veil sndiri la pasni