Thursday, March 10, 2011

tak grand pon okey~

hai ols~ haiyya ai rase fening,tension & nervous pulak skarang ni....bertalu2 ai dpt emel & msg kat FB from my old frens yg mostly tulis camni:
"nana, ur wedding nanti mesti grand kan"
"x sbr nak tengok nana kawen, mesti grand kan"
"nana anak sulung, mesti meriah kan majlis"
"wah semua dari KL, mesti mahal n superb kan"

omaigod!!! ai rase nak nangis pon ade, takot pon ade, risau pon ade bile kawan2 cakap camtu...too much expectations from them....memang boleh katakan 100% ai import from KL tapiii semua tu adalah mengikut kehendak n idea ai sendiri...and of coz la my wedding dream nanti SIMPLE but MEMORABLE...okey ni bukti wedding ai nanti simple je:

1) LOCATION
firstly ai nak buat kat dewan coz harga dewan kat kemaman ni lagi murah if nak compare u ols sewa khemah arab tu tau...range harga RM300 to RM 1200 je utk 8 jam sewa, sangat murah kan??? BUT again, my parents tak setuju sbb diorang cakap susah nak solat,nak rest & guest takleh nak tengok bilik pengantin....maka hanya buat di RUMAH je la....walaubagaimana pon *ceh mcm nak tulis karangan pulak* of coz la di dewan nampak lagi grand dari rumah kan??? coz umah ai KECHIK je~ if buat kat HOTEL, memang jauh panggang dari api la *kekekeke*

2) PELAMIN
yeah siapa yg follow my blog dari awal mesti u ols tahu kan ai TAK suke pelamin panel yg bentuk petak tu...so pelamin ai nanti actually ai yg design sendiri & SUDAH pon bagi kat my wedding planner....ai suke if pelamin orbit/oval macam ELYANA tu & niat mmg nak buat camtu asalnye TETAPI wedding planner ai cakap boleh nak buat dengan syarat majlis tu kat dewan....WP cakap dlm umah sangattt tak sesuai pelamin camtu....so, ai pon design yg simple je tapi 100% pakai fresh flower....ai design lebih kurang camni :


yes plz admit that the dais is sooooo simple right??? but it is what i want, SIMPLE but look NICE...but yet, different people will definitely have their own taste....so cukup tak bukti yg majlis ai nanti biase2 je??? :P

3) KEK
kek ai pulak nanti standard je mcm pengantin lain...ai pilih fondant kek tiga tingkat juz decorate with fresh red roses....bukan 5 or 7 tingkat okey....hihihihik mengada2 la pulak kan kalo buat kat umah tapi nak tinggi mcm KLCC???

4) PERSALINAN
utk akad nikah & sanding both ai BELI n DESIGN sendiri....macam biase la, of coz ai design yg SIMPLE je....ade yg cakap kat ai, "harga kain tu mahal tapi knp design biase2 je?" jawapan ai senang je "nana memang impikan majlis yg simple tapi exclusive mcm org putih kawen" erkkk ade bunyi gedik di situ.... kehkehkeh takboleh blah ayat ai kan???


******************************
ai rase entry ni penuh dgn perkataan SIMPLE...so means my wedding nanti SIMPLE2 je....ai takot sgt if org pk grand...yg ai paling takot dengar ialah "pakej kawen tu amek wedding planner yg mahal tapi pelamin camtu je ke?" itu yg ai paling takut n gerun kalo melepasi lubang telinga ai ini....hohoho~ ape-ape pon ai sangat mengharapkan majlis tu disambut MERIAH dgn SUASANA, CUACA, dan HARI yg BAIK....paling penting KEBERKATAN majlis tu sendiri...

14 comments:

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

same goes to me, ai pon suke yg simple but memorable.. Lagi melekat di hati kot..

malynd_anggun said...

jgn frustrated dgn other people punye andaian...focus je dgn pe yg u nak buat..yg penting mjlis ni mjlis u...suke ati u la nk cmana kn??? go go gurl!! suke pelamin idaman u..mcm nk tiru 4 mjlis bertandang i nti..bole x?? hahah..

Nabiel said...

biase la tuh nana~
kdg2 nmpk mcm grand,tpi orang tk tau kos nye mcm mne~
bt jek mne yg mmpu dn ape yg kta dh plan~
frget bout wht people ckp..hehehe~
that day is belong for both of u~
bknnye orang lain kn?=)

asha said...

keep on dengan cara nana yang simple k.itu kan wedding nana.saya doakan majlis nana diberkati and majlis saya jugak^_^

lovelyadibah said...

alolo~..ciannyer dier..sabar okeyh sayang!yg penting majlis kita berjalan lancar okeyh!:)

tqahmisdar said...

i suka.. simple.. hehe =D

dOdOt_ShyG said...

nk tmpg komen.. sila la sggah ke blog ai.
bru berjinak2 dlm dunia blog.. heee..
tQ.. maaf ye tmpg komen kat sini..
plz support me.. thanks..

Q said...

teruja nk tgk hasil idea nnt..menarik dan simple..:)

Cik Puan Mimi said...

nana.mimi pon ada gak terfikir macam tu tau.
mulut2 orang ni sedap mengata je.pelamin x cantik la.door gift ntah pape la.
tp dah nak buat camane? mulut orang bukan boleh tutup.

nana.kte set camni je. ni wedding kte.so sume nye idea kte. design kte. and most important is BAJET kte. orang lain nak kate hape pon.

kte balas camni "HADE HAKU KESAHHH??"

(tiba2 emo.hehehe)

Miss Tatie said...

nana... i suke entry u kali ni! i pon mengalami nasib yang sama. kadang2 orang punye andaian ni sume wat kite takut kan? tapi xpe nana. ni majlis kita! kita buat yang terbaik. pedulikan cakap orang. memang rasa terkilan but confident mesti ada!

liyanaziz said...

pelamin macam tu cantik dan simple, suka gak.. hahahahahha.. mungkin panel sekarang tengah in kan.. so banyak sangat yang pakai panel..

K.I.N.A said...

simplicity is teh best!

~ NANA ~ said...

thanks all for the support!

i believe that "LESS is MORE"

(^_^)

aNis LeMoN aBu said...

Nana, gambar ur dream dais tu i pernah tengok. haha. eventho simple, tapi standard hotel, oke =)

orang nak expect ape, it's up to them. kalau xsampai, sape suro expect lelebey, kan. haha =)

yang penting, hati u (& poket u! ;D) senang~