Monday, April 4, 2011

Hand Corsage...Is It Practical???

hai ols~ haaa if u ols tgk hand corsage/rozek ni, mesti u ols cakap cantek kan??? yup ai admit that it is sooo beautiful but is it practical in malay wedding??? sblm kite disscuss lebih lanjut lagi (ceh ayat), jom usha2 gamba dulu...zasssss layan~~~

merah itu berani

ouchhh sweet peach

so gojes rite???

baby blue or tiffany color ni??? haha confuse jap~


okey dah puas layan gamba2 tadi??? actually ai pernah tgk the real wedding yg ai attend, semua bridesmaid dia pakai bunga kat tangan camtu...sorry to say, TAPI macam ada yg tak kena di mata ai...sebabnya:

1) bila sebut wedding org melayu, of coz la baju yg dipakai semua lengan panjang kan??? so bunga yg dipakai kat tangan tu langsung tak menyerlah & ade yg tersembunyi dlm lengan baju...omputih lain, diorang pakai baju nampak ketiak *kekekeke*

2) ai tgk mcm nak pegi prom nite je pakai camtu....hihik sorry again

3) org pakai corsage/bunga rozek/buttonaiere ni biasanya kat baju coz nak bagi isyarat "AKU LAH TUAN RUMAH" or "AKULAH RAPAT DGN PENGANTIN"....tapi bila letak kat pergelangan tangan, makcik-makcik ingat tu getah rambut okey *siyes tak tipu*

4) bunga tu kadang2 'over' sgt....terlalu besar & berjuntai2 sampai masuk dalam lauk bile nak amek makanan *tak pasal-pasal baju cantek bau daging*


hehehe it's only my 2cent & juz wanna share my experience...still depends on u whether to make it or not...if ade niat nak buat jugak, maybe boleh buat size yg sedang-sedang & make sure benda tu ada atas lengan baju ur bridesmaid....peace (^_^)

10 comments:

Irine Nadia MaRceLLo said...

skang ni kan, mmg trend orang pakai n buat corsage/bunga rozek kat tgn la.huhu.nampak cantekkkk sgt2..tp kalau pakai bju lgn pnjg, dah cam tgelam la plak.tp sumpah cantek kan ^^

~ NANA ~ said...

irine: tu la, SANGAT cantek & unik kan??? asalnye i plan nak buat camtu tp tak jadi la lps ada pengalaman camtu...lagipon my bridesmaid takmo pakai kat tgn, susah katanya....kikikiki

cheQmOomOo said...

minat gk, ade g weding aritu..family pengntin pki..nmpk bes :D tp xde la sarat..as u said, kt pki bju lengan pnjg..kira saving da tu :))

alia said...

cantek

tapi tu la, betul jugak cakap awak tu nana

hehe

Anonymous said...

dear,
sgt cantik ok..
dulu pernah terfikir nak buat macam tu tapi parents pulak x setuju

~ NANA ~ said...

cheqmoomoo: tu la, sgt menarik kn? :P

alia: mmg cantek :)

anon: haha parents owez right :P

cheQmOomOo said...

yep :)

veesakura said...

santek la.tomei plak tu. tapi camner nak bagi nampak ek? dah kene tutup dek lengan baju.huhuhuhu

ciK LyndaWawa igUana said...

eh..cantiklah!!=]

nida-razak said...

cantikk...tp tu la..klo bju mcm omputih tu bole la...klo kita malay wed ni, mna nk nmpak..huhu