Tuesday, April 5, 2011

Lusyah Okey...hahaha

hai ols~ juz nak share conversation ai dgn adik bongsu ai...ai panggil dia 'boy' bcoz he is the only one boy in my siblings and the last one...opsss sblm tu nk bgtau ni entry 18SX sket hahaha


( boy tolong ai masukkan wedding card dlm envelope sambil tengok2 TV kat meja makan)

BOY: along...tak buley ke kalo kawen esok jugak??? tak sabar la nak tgk along kawen...

NANA: eh2 ingt kawen tu senang ke??? ish budak kecik tau ape...

BOY: nanti along ngan abg fahmy nak tido kat bilik mana??? **eeei bz body betol la budak ni**

NANA: kat guest room la kot...tak pon kadang2 along naik la atas tido dlm bilik pink along tu...knp??? **cetz ai dah mcm borak2 dgn budak besa pulak**

BOY: oooo ingtkan along nak tido sama2 dgn kak ilah skali **hahaha giler ke ape**

NANA: haaaa boy nanti besa jgn nak duk merempit camtu tau (lari topic sket, sambil mulut ai muncung kat arah TV)....duk sronok merempit bawak girlfren kang tercium batu baru tahu (ai dh stat membebel)

BOY: ha cium batu??? org pompuan pon ade batu ke??? *siyes ai tak paham boy maksudkan ape*

NANA: ape kena mengena pmpuan dgn batu ni cyg oiii???

BOY: yela, kan org lelaki je ade dua biji batu...pompuan mana ada...

NANA: hahahahahaha...ehh budak kecik tak boleh tau cakap camtu, kang org lain dengan malu je...dah tu boy paham along cakap "cium batu tu macam cium benda TUUT ke?"

BOY: yer la (sambil angguk kepala)

NANA: maksud along, kang duk merempit jatuh tersembam kena batu kat jalan raya tu...ish dah la cakap benda mengarut camni...

ADIK (no. 8): (tiba2 datang dari bilik) eh benda tu bukan org panggil "telur" ke???

NANA: hahahaha ni sorang lagi...dah dah gi buat keje skolah


Moral Of The Story:
1) jgn bagi budak2 kecik slalu denga org tua cakap psl kawen...budak2 skarang ni advance....kekekeke
2) si kakak kna cakap 'straight to the point' kat adik, takbuley cakap kias2
3) takyah layan sgt budak yg byk tanya camtu....hehe
4) adik lelaki yg ade LAPAN org kakak mmg akan jadi matured camtu kot...hahahaha nasib laaa

13 comments:

lovelyadibah said...

hahaha~..lawak2!!tp bahaya gak nie!

asha said...

hahaha..^_^..aah budak sekarang nih memang advance,nana

Cik Puan Mimi said...

HAHAHAHA.kelaka2

elle's laaa~ said...

HAHAHAHA.... parah parah ...

peaNut said...

hahahahaha...tergelak sorang2 la peanut baca entry ni...lucu!!

cikFM said...

hahhaha.. bahaya la budak2 zaman skang ni.. :P

Isteri @ Ibu Yg Kiub said...

hahaha lawak la nana...sorry akak mencelah..baru hari ni akak terjah blog nana..salam kenal okey...layan..

~ NANA ~ said...

dba: mmg bahaya..hehe

asha: tu la, budak2 skrg mmg cmtu...hehe

mimi: klaka kan? haha

elle: mmg parah...dia suka pasang telinga org tua tgh borak

peanut,cik fm, isteri: tu la...budak2 skrg bkn boley kira..hehe

Misi QMK 2011 said...

Wakakaka! ct pk kan ape la tadi tajuk lusyah..wakakak,.. how's sopan that word! hiihiii..
klakar tol adik :p

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

haha.. batu? i da kerut dahi dah bile bace tadi lelaki ade dua batu. apekah?!!! hadoilah. budak sekarang ni makin bijak.

ciK LyndaWawa igUana said...

hahaa..budak sekarang dah bijak~

AIN said...

HAHAHAHAA
TERGULING-GULING GELAK

~ NANA ~ said...

hehehe...budak2 skrg xley nak kata ape dh :P