Thursday, April 14, 2011

MALAM: Projek Rahsia~

hai ols~ shhhh ai ade secret project ni...nak join??? meh2 tapi syaratnya hanya tengah malam okey *pk lusyah la tu*...lalalalala~

ekceli kan, ai duk berkenan sgt bila ade b2b yg hias2 or DIY brown paper bag utk wedding diorang nnti...so, ai pon gedik2 la kan nak buat jugak TAPI mesti rahsiakan from my beloved mom...ALASANNYA kerana dulu ai dh pernah tunjuk paperbag ni kat my mom tp katanya mcm plastik goreng pisang hahahahaha...

since ai nak jugak buat, so terpaksa la pakai duit sendiri kan (tak pernah lagi ai laburkan satu sen pon utk wedding ai, trok betol kan)...ok2 luckily paper bag ni sgt murah, ai beli RM4 shj utk 100pcs but small size la...jimat jugak duit ai!!! hahaha dasar hajah bakhil...ewww dah la cerita panjang2, bosan je kan???


ni hasilnya bila siap....tak comey pon tapi puas hati sbb berjaya jugak siapkan senyap2 without my mom tahu....ngeeee~ lari tema sket, ai saje pilih PINK sbb ai kan pencinta PINK **fuhhh puas hati ai dpt jugak buat kaler merah jambu ni** ni kalo my mom dpt find out, mamtik la ai....larikkkkkkkk

ni antara labels/tag yg ai tampal kat paperbag tu....semua tu ai PRINT SENDIRI atas kertas A4 yuuuu....pssttt ai print benda alah tu kat office (nasib baik tu company my mom) yea yea i noe i'm a lucky person *again*...hehe terok betol my mom ade pekerja macam ai ni kan???

ai letak glass coaster dlm paperbag tu...ngam2 je tau...nak bagi kat siapa??? ouchhh itu ai belom pk lagi (^_*)

32 comments:

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

suke2...semuanya suke...semuanya cantik..yuhuuu

aNis LeMoN aBu said...

ahaha. shhh.. ok2. i simpan rahsia u ni ye. *wink ;)

♥♥ eija ♥♥ said...

hehe...
baik-baik wat sembunyi-sembunyi nie hehe...

jangann bagi mak nana terkezut pulak hehe..

cantik...

e k i n ♥ y u s r i said...

cantik2...hehehe

Cik Puan Mimi said...

syuuuuu..nanti mem besau bisinggg..
nana nye paper beg murah glerr!! ade tapak x?

cikFM said...

comel kan brown paper ni. i pun suke tp xtau nk letak ape lg.. huhu.. oh dear u r sooo lucky.. :)

~ NANA ~ said...

mizz sue: cantek kah? tq :P

anis lemon: simpan elok2 tau rahsia ni...kikikiki

eija: haha takot jugak if dia find out...tp benda dh siap, mesti dia xley nk kata apa la...hahaha

ekin: tq :)

mimi: mmg murah giler tp yg nana beli ni size kecik je, takde tapak pon...ngam2 utk isi sebiji coaster tu...hihihi

cikFM: thank you *muah*

"cikkin" said...

hihhi..tahniah berjaya wat misi rahsia ni..hehe..my mom pon ckp kertas tu macam kertas goreng pisang..wuuwwu..tp bile da deko jadi cantiK & jimat kan!! =)

LisaLisut said...

i suke idea ni.nice.mana nk cari glass coaster tu nana?

ZiL said...

Rajinnya nana... cantik.. rajin nana DIY semua benda... nana kahwin kat mana nanti?

~ mizzAmy ~ said...

haaa... pandai ekh dia nak sorok2 dari mak? hehehe.. btw, good luck dear.

asha said...

:)..cantek la nana

Cik Mira said...

nih kira chori chori chupke chupke la nih ek? hehe
nana, apa saiz paper bag tuh?

eMaH SoMeL said...

nana..look nice, simple and save cost..gud idea..bole bgi dekat suma tetamu..kt mana nana beli paper beg 2?

Adawiyah A.Halim said...

wah,,,,nana start dh projek dia..hehehe

~ NANA ~ said...

cikkin: tu la, mmg kertas goreng pisang pon...kekekeke

lisa: i beli online kat oleole manis

zil: i kawen kat umah je, kat kemaman...jemput dtg yer nnti :)

amy: hahaha terpaksa main sorok2 la :P

asha: tq :)

cik mira: hahaha terpaksa...saiz lebih kurang 12X18 cm kot...kecik sgt2, ngam2 je utk letak sebiji coaster tu :)

emah: i beli kat pasaraya je ni...hehe tp paperbag ni kecik sgt, mcm x sesuai utk bg kat semua tetamu...hihi tu utk coaster yg i beli 100pcs je

adawiyah: tu la, ade je projek nk buat...haha

nida-razak said...

wa...kreatifnya...i loike..

alia said...

good idea dear! takpe saya rasa ur mom suka kot bila dah tengok hasilnya camni

eidA said...

projek tengah malam tu..ish..bersengkang mata..hee..btw everything looks just perfect. xnampak mcm kertas goreng pisang pown...;)

lind said...

hahaha kita sama la nana. my mom pon bantah sekerasnya i nak guna white/brown paper utk doorgift. tambah plak kaler putih lagik dia marah tak kasi. padahal benda tu la paling murahh banding ngan paper beg lain kat kedai tu. skang tgh carik jalan jugak ni.

Asz Miza said...

nana kalo pakai yg kaler putih nye pun cantek jugak..tp nk cari ssh sikit laa...jelesnya nana xkeluar duit sangat...mine sume duit savings sendiri..wuwuwu..

~mspija~ said...

statement yg paling sy fokus pd n3 ini adelah --> x labur sesen pun dlm wedding sndiri.,,mak aihhh,untungnyeee badan! hahahah

Miss Sunshine said...

nice n jimat... i like!

aTy _faRed~ said...

cantik sangat..!!!! pakai brown paper ni memang tersangat lar jimat tau..:) tapi kene handle with care kan.. sebab mudah koyak.. hahaha..rahsia.. abes nak bagi nanti macamane...?? :p

~ NANA ~ said...

nida: tq :)

alia: hopefully cmtu la :)

eida: thnx for the compliment :)

lind: hahaha tu la...maybe bagi diorang nmpk mcm murah sgt kot...kekeke

miza: tak jumpe yg putih :( alhamdulillah family nak support semua...hihi

pija: hahaha boley pulak kn u focus ayat tu je ek??? syukur rezeki i la tu :P

miss sunshine: yup mmg jimat :) i buat ni 100pcs je coz coaster tu i beli 100pcs je

aty: nanti nak siap2 letak trus dlm paperbag yg ade dgn barang2 lain...kekekeke

anym dan dunia said...

alaa . suma cntik2 maa :)

ciK LyndaWawa igUana said...

rajinnya sis...nanti saya nak rajin cam nana jugakla....hehehehetp takut takde mase je...

Hana said...

so sweet la u.i like d.i.y.lebih murah..lebih jimat.nnti nk bt jgk lah..hehe

Nurul said...

Hi nana, nice to meet u..tq sudi lawat2 blog i;)
Nway, idea u ni jimat and puas hati kalau buat sendiri. Nway,I pon buat paper bag sendiri.

..L.Y.A.N.A.. said...

dear,bli paper beg brown tuh kt mne?

s.i.t.i said...

waaa..semue shantek2..boleyh lar wt tempat at u naty bile ai na kawen..hihi

artzleen said...

beli brown paper bag tu kat mane? tgh mencari jugak ni. RM4 for 100pcs. sangat murah tu.