Wednesday, April 6, 2011

my D.I.Y : boutonniere (bunga rozek)

hai ols~ entry kali ni nak share pasal bunga rozek....ekceli macam2 nama org panggil benda alah ni, boutonniere boleh, corsage pon boleh...bunga rozek yg ai buat ni sgt simple n ai rase semua org pandai buat....hihik...ai buat dua jenis, satu utk family ai & satu jenis lagi utk diberikan kat family lelaki

1) FOR MY FAMILY

haaaa yg ni utk family ai....simple2 je ai buat...asalnye nak beli yg ready made je, tapi bile ai tgk byk sgt ribbon & bunga yg lebih, so ai rasa better D.I.Y je benda tu....yuhuuu tanganku tak berapa nak kretip hihihihik...


pin tu ai gamkan je kat belakang...senang je buat bunga rozek ni, u ols ikatkan je semua ribbon ni pakai dawai & lastly taruk la bunga kat atas dia...


okey dah siap & ready utk diagihkan kepada bridesmaid a.k.a my siblings...adik-adik ai ni byk songeh & suka mengomen itu ini, harap2 la diorang hepi dgn hasil keje kakak dia ni...sob sob sob~


2) FOR HIS FAMILY
ekceli bunga rozek ni ai bagi utk menyenangkan we all recognize family sebelah lelaki...bukan ape, sbb doorgift utk family pengantin lelaki nanti special n tempat makan diorang pon special...so ai think the best way taknak terlepas pandang nnti, kasi diorang bunga rozek ni (yg dtg lebih kurang 50 org, bukan ai pernah knl pon dgn diorang sblm ni)...


ni la hasilnye bile dah siap...sgt simple kan??? kalo buat besar2, kang same pulak dgn family pengantin pompuan (diskriminasi sket hahaha)...


fuhhhh~ siap 50 pcs utk diberikan kepada family pengantin sebelah lelaki...best tak dpt bakal menantu mcm ai ni??? kekekeke~


ni la hasilnye....satu utk lelaki, satu utk pompuan (^_^)

19 comments:

♥ Kasut Pink ♥ said...

wah, baguslah nana siap buatkan utk belah lelaki bagai. Gigih nana ni..

~mspija~ said...

wah siap ade rozet tok groom side skali.. cayalah!!!

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

untung betul ade tangan kreatif ni. kite tangan kejung oh.

Zil said...

Cantiknya.. rajin Nana DIY...

veesakura said...

eh, kreatif jugak nana eh? tak terpikir plak nak bg rozek utk laki. btol jugak tu kan? hm... ok, dah abes pk. mls nak diy. nana yang BAIKK..tolong! hehehehehe :D

e k i n ♥ y u s r i said...

chayok2 ea

elle's laaa~ said...

uiyoooo... rajin nye kamu nana... kalo den, malas nye la haiiii.. lagipon kite ni bukan kretip beno...

tqahmisdar said...

tomel..hehe
nana, nanti dropkan alamat Nana ye.. nak pos sumthing.. =)

Misi QMK 2011 said...

~besh2, belah i dah ciap rozek..made from kedai..wakaka..belah die on the way..xsempat nk diy :p plus xkretip :D

malynd_anggun said...

nice!! nk buat juge la nnti..heheeh...

"cikkin" said...

bestnye jd org kretip..kalo si tgn x bedung ni..hanya mmpu tengok & tunjuk je..adehh~

choclairissa @ intan said...

rajinnye die~~ baguslaaa

~ NANA ~ said...

MALAM2 TAKDE KEJE, TU YG ADE JE I NAK D.I.Y...HIHIHIK

eMaH SoMeL said...

waa..rajin la u d.i.y..kreatif la 2..plus u ada bnyak idea menarik..nak buat jgk la..hehe =P

rina said...

salam nana!
pndila nana buat diy ni..

rina nak tumpang tny la..

tau x camne nak bljr diy untuk manik2 berlian yg ditmpal di tudung ariani tu, baju2...

mane nak dapat berlian tu, n main tampal camtu je ke..

time kasih eh ehhehe

~ NANA ~ said...

emah: hehe if minat, semua boley jadi insyaAllah :)

rina: dear, lain kali plz tinggaln link, senang i nak jejak u...

btw utk baju sanding & tudung sanding i ade tampal jugak berlian camtu...juz cari kat kedai pengantin je, byk jual kat situ...

nak tampal senang je, mula2 u tick dlu tempat mne yg u nak tampal then iron je diamond tu...make sure iron tu x terlalu panas, kang x pasal2 hangit baju...hehe...oh ye, ade certain diamond dia jual mcm ade plastik atas dia tu so u jgn risau kalo takot baju hangit...ngeee~

lind said...

rajinnya.. senang buat kalo org kretif ni :)

alia said...

rajinnye awak buat..
bagus la :)

Asz Miza said...

wahh..cantek tuu..rajin nye nak buat..miza beli je kot sebab xde extra-extra ribbon sume..teheee..(: