Wednesday, April 20, 2011

my D.I.Y : Pillow Box

hai ols~ hari ni mood ai nak share hasil project DIY ai iaitu PILLOW BOX (alaaa kotak yg ala-ala mcm bantal tu)...comel tak pillow box yg aii buat??? wekkks~

oh ye, first u ols save & print dulu pic kat atas tu okey...

lps dah print, ai fotostat je atas kertas A4 yg keras coz aii juz nak dia jadi warna hitam je...then potong je mcm pic kat atas tu (^_^) then u ols lipat je ikot garisan yg dah disediakan...mudah sangat2...

since ai ni malas nak gunting & gam ribbon, so ai pon beli la salotape yg halus ni sebagai ganti ribbon...senang ke ai kan???? kekekekeke

haaa ni pillow box first batch yg ai buat....pink gitu, lari tema sket...hahaha takpe la, masuk paperbag jugak nanti...dalam ni ai juz letak handkerchief & tag tu ofcoz mcm biasa ai print n tampal sendiri...hehehehe selamat mencuba...

*sharing is loving*

37 comments:

asha said...

wah, rajin nyer nana.:).

Cik Mira said...

rajin rajin rajin!!!
bila la pulak cik rajin nak mai kat penang nih.... huhu
cik nana nih sangat rajin la. comel plak tuh.. hehe

veesakura said...

NANA: tak tau i dah cakap bape kali dah. u memang rajinnnn! hehehehe

miss puteri said...

meh buat kat i jugak!ngee.. cantik ok!!

cheQmOomOo said...

ghajin btol..mcm teringin plk nk wat :)

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

aduhh..rajin betul nana ni kan..tolong su buatkan jgakkan lah..boleh..

iDa said...

wahhh...cantikkk n simple je nak buat nye....u mmg rajin la nana.....i suka la...

♥ Kasut Pink ♥ said...

cantik nana.. nana isi ape dlm pillow box tu ek?

LisaLisut said...

rajin gila u ni nana oi!!! satu je i mls bab diy ni.. kos nk beli kadbod keras ke kertas keras ke apa mmg la lecehhhhh nk bayor.ngahaha.

plus i ni slowwww skit if tak di ajar depan2.haha tgk gmbr je i tak jadi. i wonder mcm mana dh photostat ats kertas n bole ade line?n mcm mana u fotostat ats kertas yg bentuk2 mcm tu? ke main fotostat je?ngahaha. see, soalan bengong yg i tye.herghh

~ NANA ~ said...

asha: hehe tq

cik mira: dtg kemaman la i boley tlg buatkan...kekeke

vee: i tak reti duk diam...hahaha

put: boley boley...hihi

cheqmomo: try la...mmg sng je :)

sue: boley aje..hehe

ida: hehe tq...try la buat ok...mmg mudah :)

kasut pink: i letak handkerchief :)

lisa: hehe dear...i fotostat je pakai kertas A4 then u gunting je ikot gambar tu...utk nak lipat box tu, follow je garisan yg dh ade tu...try u print selai kertas tu & u buat...sure u akan rase best! hehe

teha said...

memang cantik!

lind said...

menarikk nihh.. idea yg beshh. bleh letak benda yg sangat rahsia utk tetamu hehe

tqahmisdar said...

cute! =D

~ NANA ~ said...

teha: tq :)

lind: tu la, so tetamu xtau isi ape kat dlm...hihi

tqah: tq :P

Asz Miza said...

Nana cantik la pillow box tu!!Nak try jugak la..bole tak? hehehe..

~ NANA ~ said...

asz miza: boley aje...hehe

nur fatin amani said...

omey omey...shukeeeee

teha said...

along bab2 kawen mmg rajin... hahahha !

Miss Sunshine said...

nana... rajinnye... buatkan jugak, boleh tak? hehe =)

eMaH SoMeL said...

suka3..cenang kan dari box yg emah buat 2..nk try la pasni..hehe..Tq nana =)

~ NANA ~ said...

atin: tq

amak: haha mmg dah

miss sunshine: hehe moleh2 :)

emah: tu la, box mcm emah tu i ade jugak try buat tp leceh & lambat...hihi...try la yg ni, sng je :)

zimie said...

omg serius best ini DIY.perlu cuba buat!!! maceh nana 4 sharing. ;)

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

pergh.. gila rajin kot. takpe takpe asalkan u puas hati kan. sekarang da batch ke berapa? =)

fahrin ahmad said...

pergh tggl sebulan lg mu jd anok dara wakakakakaka..sdh la mung nana haha

miey anna said...

alaaa..rajennye kamu cik nana comel...sile rajen2 lagi k..hehe ^_^

~ NANA ~ said...

zimie: sharing is loving :) try la k :)

oshinz: skrg dah siap...hihihi

fahrin a.k.a mijah: hahaha mung beng gok nok jeles...doh mung tu sapa bilo nk jadi anak teruna??? cepat2 gok kawen... hahahaha

miey: hihihi bila bosan camtu la jadinya :P

Cikgu Shida said...

cantik2..kalau isi sabun,muat x saiz ni?ke kena besarkan sikit?tapi,kos banyak jugak ni..kertas kalau nak 200,bape hinggit dah..haha..kedekut kn sy??

nida-razak said...

nana!! nida da blik...hehe...nsib nana xbnyk entry, xda tetinggal bnyk, hehe...cute la pillow box ni...nk wat jugak la nnti...hehe..thanx for sharing.. =)

mizzura said...

huwaaaa...kreatif jugak eh..tak pernah terpikir pun esp. yang guna selotape...senang..

|Lasagne Sedap di The Teapot Deli|

Ms. Fiena said...

rajin nye yuhhhhhhhhhhhh

~ NANA ~ said...

cikgu shida: sabun muat sgt2...hihi...if nk try, apa kata u print dlu template tu then lipat...tgk hasilnye camne nnti :) btw kertas keras tu if beli kat mydia 25pcs only RM2...if nk 200pcs, baru RM16 habis :)

nida: sharing is loving kan?? hihi slmt mencuba k :)

mizzura: hihi...tu la, nsb baik ade idea nk pakai salotape

ms fiena: hihi tq :P

HaiLaH said...

wahhh..sgt kreatif..rajin la u nih..chaiyok!!!!

**kami~nak~tawen** said...

waaa..terbaek la na sudi share..anis try wat..sng j kan..anis nk wat utk ltk dlm paper bag pihak rmbgan lelaki...

n0rraslida alias said...

aduuuiiii...mmg cun lh dik nonnnn....huhu...nana...akk bertmbh semangat tgk b2b yg da very2 kreatif!!!! ;))

nurjiba said...

hye nana.. nak tanye tag tu print atas kertas jenis pe? coz nak wat paper bag n tag tu ikut u nye idea.. hehehe ;)

nurjiba said...

n lagi 1, kertas u buat pillow box tu beli kat ne murah?

~ NANA ~ said...

nurjiba: semua tu i pakai kertas A4 je dear...beli kat maydin, cari kertas yg x nipis sgt & x tebal sgt...cari yg sedang2 je :)