Monday, April 11, 2011

Nak Make Up Camni~

hai ols~ today ai juz nak share pasal mekap yg ai sgt berkenan utk majlis reception ai nnti...ai TAKMO mekap yg heavy & ubah muka asal ai...so ai nak mekap yg simple2 but nampak BLOOMY & PINKY sket...hihihik


mekap aida gadis melayu ni by awin seindahwajah [LINK]...owhh yer, ai da book dia utk mekapkan ai masa sanding nanti...hehehe...knp ai pilih dia??? SEBAB mostly ai tgk kak awin mekapkan pengantin tak 'over' sgt...


mekap macam bienda ni pon ai SUKE nyah~~ PINK jugak hehehe....yg ni saidatulnisa yg mekapkan....bila tgk pic ni, ai sgt yakin yg wedding theme GOLD sesuai dgn mekap PINK camni...ai NAK !!!

( tapi bienda & aida ada GIGI yg CANTEK...gigi ai pulak tunggang langgang, nak senyum lebar2 pon malu...pakai braces??? aahhhh TIDAK, ai takot kot ada besi dlm mulut ngeeee )



since kulit muka ai dah asli putih gebu *hahaha perasan!!! sila muntah jauh2* so ai TAKOT if org mekapkan ai jadi mcm opera cina...hohoho ai dh ade experience yu masa pegi graduation night dulu (serik maaaa)...maka i nak nasihatkan, u ols tolongla cari tukang mekap yg betol2 pro...


u ols rase mekap mcm aida & bienda ni shesuai tak dgn muka ai??? **tolong katakan YA** kekekeke

26 comments:

LisaLisut said...

yes thn lepas kawan i kawin pakai kak awin.soft natural cantik!

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

cantik beb!!!

amy fahmi said...

awin make up cantik. :)
i da emel die tapi tak berbalas lagi..huhu

Hunny Kitty said...

waaaaaaaaaa jelesss tak merasa air tangan kak awin...cos dia dah full on my w-day date...huhuhuhuhu

nida-razak said...

mekap kak awin cntik...ari tu, awal2 thn lg nida da cuba booking dia, tp tarikh kawin nida tu dia full, even hjung thn..huhu...dia tawarkan team dia, tp nida xnk la klo bukn dia, len org, len tgn kan..huhu...

cheQmOomOo said...

hahahaha y last tu xmo eh :))

♥♥ eija ♥♥ said...

yeaaa ja setuju....
pengantin mesti makeup natural jangan tebal2 hehe...

anies muy hermosa said...

yups...
memang cantik...
anies pernah tanya dia klu nak mekap di penang brapa...???
RM1800...
pening tros dengar...

~ NANA ~ said...

lisa: tu la, mmg soft gitu

oshinz: kan? :)

amy: i book bulan feb hari tu...nsb baik sempat lg :)

hunny: peak time mmg full la org book dia..hehe

nida: tu la, mesti nak kak awin sendiri yg mekapkan kn? :)

cheqmomo: ewww yg last tu scary okey :)

eija: kang tebal2 sgt nmpk pelik lak kn? hehe

anies: hehe mmg tu harga yg dia bg...padahal i kat kemaman je, dkt je dgn KL...kekeke

~mspija~ said...

uish2..cantik2!! berbaloi la kalo bape K pun. eheh

tqahmisdar said...

i pun suke kak awin! =)

veesakura said...

very soft n natural. i soooka!! takde la nampak lain sangat dari muke asal kan? cume enhance jer. soookaa!!

eyanne said...

wah! msti u pn sgt cantik la nnt! :)

Cik Puan Mimi said...

awin mmg cantik. tapi mimi x mampu la nak pakai awin..menangis la mimi..banyak lagi bajet untuk bende lain.huhuhu.sedey btol.tp die mekap cantik

Misi QMK 2011 said...

Yayay! ct juge warisan awin.. sebab time tu awin ader job len*nana la tu* hhaa..so die serahkan kat mea make up artist coz mea mmg jurumekap awin belah kelantan ;)

Tauke Budu said...

of kos sesuia ngn nana..hahaha....bwekkkkk!!!
tak sempat nak thaan muntah...

Hidayati Farhan said...

cantekla nana. hehe. same2 update pasal MUA eh kite neh :)

~ NANA ~ said...

mspija: harap2 nilai K tu berbalo-baloi la nnti...kekeke

tqah: dia mekap cantek kn? :)

veesakura: yup...sbb tu i suka cara dia mekapkn...x nmpk muka fake :)

eyanne: hahahaha tu kna tunggu majlis la baru tahu cantek ke x

mimi: takpe la, maybe rezki mimi dgn org lain...hehe

misi QMK: hihik ye la tu kot :P

tauke budu: haipppp pi main jauh2 nuh...ni blog org kawen...hahaha

hidayati: eh dah tuka nama ke??? kekeke

..L.Y.A.N.A.. said...

yunk, yg mekap benda tuh awin jgk ke? santek gilerrr.. xsaba nk tgu dye makeup u.. :) mesti cun gilaks :)))

aTy _faRed~ said...

muke awak dah memang ade bentuk yang cantik.. putih bersih pulak tu.. kalau make up cantik..mesti bertambah2 sangat cantik..:)
p/s :: less is more...

nur fatin amani said...

yg aida punye make-up atyn rse cun..
tp yg bienda 2 mate die heavy sgt..
x tau laa klau along mcm mne kn..
buatnye x blh nk buke mate lgsung kot..hehe~

~ mizzAmy ~ said...

my fren pun mekap dengan kak awin ni. mmg cantik. berbaloi lah dear u hire dia. ;)

~ NANA ~ said...

lyana: yg bienda tu kn i tulis saidatulnisa yg mekapkn :)

aty: alamak mne ade bentuk cantek *blushing* kekekeke

atin: tp along suka la tang mata bienda tu :P

amy: hopefully camtu la...heeee~

nida-razak said...

huu..tu la..sdey xdpt kak awin..pdahal nida contct dia buln jan ri tu..huhu...xpela...huhu...nana msti gojes nnti.. =)

adiwa said...

hai...awk...ape2 pun tahniah dulu sebab dah nak kahwin....

ok k.awin makeup memang cantik....makeup dia nampak naik bile wedding kat dewan...

wa pun mase sanding dia yang make up..semua kata cantik

Girls Like Me said...

hi Nana, salam kenal, i pun time kahwin ari tu amik awin, fully recommended la :) sgt2 satisfied dgn outcome dia :) geww luck darls!