Friday, April 22, 2011

perihal cadar kahwin

hai ols~ huwaaaaa tak sangka cadar pengantin pon boley jadi isu....hihi....ekceli kan, bilik pengantin nanti i akan pakai guest room coz bilik tu kat tingkat bawah & paling depan...since tu adalah bilik tetamu, so my mom letakkan katil SUPER king dalam tu...haaa bila sebut super king, teramat lah susah nak cari cadarnya...kalo jual pon, byk kat KL je...

haaaa ni la cadar ribbon embroidered yg i beli kat alamanda, kononnye nak dijadikan cadar pengantin...hahaha...time tu ada less 70% so i beli cadar ni hanya dengan harga RM399 (kalau tak, jgn harap nk beli dgn duit sendiri)....alkisahnya, bila i bawak balik umah n tunjuk kat my mom, dia pulak tak berkenan...haiyya mummy, penat anakmu ini beli tau...my mom cakap tu bkn cadar pengantin, tu cadar utk pakai harian boley la **erk** mula2 mcm nak merajuk, tapi tak jadilah sebab nk bodek umi something time tu...hahaha

maka my mom pon belikan la cadar baru utk i kat jakel hari tu...hukhuk cian umi, tak sampai hati sebenarnya nak susahkan umi...mmmuahhh sayang umi sangat2!!!

sneak peek cadar pilihan hati my mom...kaler GOLD yu~~~ hihihi...takpe la, asalkn umi suka, so i pon akan suka (^_^)

28 comments:

elle's laaa~ said...

pengorbanan seorang ibu kan .. :)

Asz Miza said...

hehehe..miza g beli cadar dgn mak..so xde la nnt dia tak berkenan ke ape ke..

hayati hashim said...

slalu camtu kan.. kita nk yg sesimple mungkin n kbyakkan mak, bila dinamakan pengantin, harus kilat kilat, satin satin, ropol ropol segala kan.. tp taste ur umi, boleh tahan wat. cantik jek..

miss puteri said...

hehe.. i pun beli cadar time promo jgk.. hee.. sebab majlis bukan kat umah so, bilik pengantin belum dipk kan lagi mukebentuknya camne. tapi memg cantik cadar ur mum pilih..hee

miey anna said...

waa..bagi me macam da cantek je cadar yang u pilih..simple juz nice kan..me pon berangan nak beli yang simple2 jek..huhu..tapi takpe..da mom gtau camtu..nasihat ibu kene ikot..hehe.. ^_^

nida-razak said...

hehe..ur mummy nk yg terbaik untk u la nana... =) xpe..cadar pilihan u tu ley pkai after wedding day tu...cantik...ske sgt.. =)

cheQmOomOo said...

parents mesti nk y 'nmpk pengantin'..

Hunny Kitty said...

cadar pengantin mesti nak kene color shining2 bling2 sebagainyer....mcm yg my mom belikan untuk i..leh buta mata kotttt

zimie said...

nana.mak2 kan memang suke kaler cekelat2 gold2 ni kan.hihi ehh tapi memang berkenan yang 1st tu.santekk ;)

~ NANA ~ said...

to all: tu la, taste org muda & org tua lain...tapi cadar pilihan hati my mom ni cantek sbnrnye...nnti i tunjuk lps kawen nnti...hihihihi

~ mizzAmy ~ said...

super king? super besar ok. that's normal nana. mmg akan ada pergaduhan bab2 taste nie. mak-mak nyer taste paham2 lah.

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

SU PUNYA WARNA PINK..YAHOOO

Nurul said...

cantik juga warna gold tu.. hehe biasa la, mak kita nak ynag terbaik :)

Cik Puan Mimi said...

nana~ kte nye cadar x nak fikir boleh x? hehehhe

mizzura said...

adoiii..nak kena pikir cadar jugak ek..huhuhu...

tapi okelah nana...kiranya ummi dah sponsor tu kira cantik dah tu :-)

|Lasagne Sedap di The Teapot Deli|

~ NANA ~ said...

mizzamy: yup super king sbb guestroom...hihi

mizz sue: alaaa saje nk buat i jeles la tu kan? :(

nurul: tu la, mak mak mmg camtu...padahal kite ni xnk sshkn dia

mimi: haippp mne boley gitu...bilik tu sgt penting tau...kekekekeke

~ NANA ~ said...

mizzura: tu la, bersyukur la tu umi nk sponsor..hihihi

nur fatin amani said...

cadar pilihan umi cantekkkk

Q said...

I pon cdr pengntin ada 4 dah..huhu tak tau ler nk buh yg mn nnt..haha

teha said...

dua-dua sangat cantik sebenarnya...hehe

veesakura said...

nana, dua2 cun. tapi memang yg ur mom pilih tu lagi nampak classy. i likee!! hehe. go n hugs ur mom now sbb bagi u cadar yg meletops nih! :)

~ NANA ~ said...

atin: sgt cantekkk :)

Q: mak oii byknye...nak satu! hehe

teha: tp betol la cakap umi, first cadar tu x mcm cadar kawen...hihihi

vee: tu la...i rase taste my mom ni classy sket...hahahaha...tp mmg cantek cadar my mom pilih tu if dah bentangkan semua atas katil...ekceli tak berkilat mana pon, maybe flash kot yg nmpk dia berkilat sket...hehe

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

agaknya cadar pengantin memang kena nampak ekslusif kot. ha takpe la kan, nanti boleh pakai cadar yang mula-mula beli tu kat bilik u sendiri.

~ NANA ~ said...

oshinz: mmg tak dapat la nak pakai dalam bilik i coz tu cadar saiz SUPER king...hihihihi...bilik i usah kata katil size king, tapi katil saiz queen je :P

ciK LyndaWawa igUana said...

cantik!!!!=]

miss lolly a.k.a luvfareda said...

nak kawen jugakkkkkkkkkkk bile tgk cadar2 tuh Bhahahaha

Anonymous said...

dua2 ommey la nana..hikhik

~ NANA ~ said...

cik lynda: tq dear :)

lolly: cepat2 kawen...denga cite dgn ehem2 skrg ni...kekekekeke

anon: thanks :)