Friday, April 15, 2011

Risau Sangat Sangat Sangattt

huwaaaaaaaaaa lagi 57 hari ai nak naek pelamin TAPI TAPI TAPI berat badan takmo turun2....ayoyo, penat dah ai skipping tiap2 mlm (lemak dah tepu maybe)...badan ai cepat sgt naik, nak2 bila dah duk dgn family skrg ni...time study dulu rajin la jugak diet tp skarang jangan harap la *masakan UMI sangat besh okey* dengan hanya ketinggian lebih kurang 152cm, berat mencecah hampir 60kg, u ols boley imagine tak camne rupa gemop pendek ai ni??? hahahahaha...kang tak pasal2 ai join club "fat brides" kat China ni;

tapi diorang ni chumil kan??? kekekeke~
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

camne la nak kuruskan kalo hobi tu asyik makan je kan???

tengok perut tu, dah berlipat2...huwaaaaaa takot weyh nampak peyut camtu kalo pakai wedding dress nnti *mintak pertolongan corset la jawabnya kan*

see.....CAKE pulak tu!!! dagu yg runcing dah jadi petak...kahkahkah

okey ni la time badan dah stat nak naik...mkn durian byk gile okey....salahkan FAHMY sebab slalu bagi ai makan sedap2...dush dush dush (takmo ngaku salah sendiri tu)

ni pic paling takley tahan....nampak tak lengan ai BESA camne??? hahahahahahaha

korang korang...nak sedut lemak aci tak??? lalalalala~ nampaknya terpaksa jugak terima hakikat yg ai akan kawen dgn badan yg CHUBBY ni...sob sob sob tak guna dah nk nyesal skrg ni kan....lain kali makan la banyak2 lagi nana yer....

33 comments:

amy fahmi said...

pengantin comel lotey la nampaknye nanti. :P


sempat lagi nakk diet tu dear....dlm mase dua bulan ni jgn makan high calorie food tau!

tqahmisdar said...

sempat lg nana.. chaiyok2!
u pergi gim ke.. =)

Asz Miza said...

Nana still comel walaupun berisi sikit..hehe..boleh lagi tu kalau nk diet. Tapi kena tahan la sikit dr godaan masakan umi nana tu dalam masa 57 hari ni ye..(:

u can do it NANA!!go go go

~ NANA ~ said...

waaaa thanks korang sbb bagi semangat!!!

*mmuahhh*

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

kite same2 tembam la..su 157 berat 65..hahhaa

alia said...

nana...awak chubby2 pon still nampak cun la
jgn risau sgt ok

nur fatin amani said...

tu la along...makan byk2 lagi.......hehehehe

afiewithayie said...

boss kita bagi aritu..tips utk 3 ari sbb dia pon nak diet..(bosh lelaki tau)..hehee..

DAY 1
b/f : 1grapefruit, 1 slice toast, 2tspoon peanutbutter & black tea o coffee.
launch : black tea o coffee, 1 slice toast n tuna
dinner : 1 slice chicken, 1 cup long beans, 1 cup ice cream, 1 small apple.

DAY 2
b/f : 1 boiled egg, 1 slice toast, half mid size banana,black tea o coffee
launch : black tea o coffee, cottage cheese, 5 Tuc/Ritz biscuits.
dinner : 2 chicken frankfurters, broccoli, carrots,half mid size banana, 1 cup ice cream.

DAY 3
b/f : black tea o coffee, 1 egg hard boiled, 1 slice toast.
launch : black tea o coffee, 5 Tuc/Ritz biscuits, 1 slice cheddar cheese, 1 small apple.
dinner : tuna, cauliflower, honeydew, ice cream.

Perhatian..air masak wajib minum banyak2..!!

katenye klo amalkan berat kita ley kurang 4.5kg dalam 3 ari..klo sebulan 18kg akan turun tau..

afie xpenah try tp bosh kita berjaya dgn jayanye..

hanya berkongsi..selamat mencuba..caiyok2..

~mspija~ said...

eh..badan u okei ape..jgn la kurus sgt...nnt x shantekk tauu.. i think bdn u tuh ok laa..

elle's laaa~ said...

pic second last nmpak kurus la nana... heee :)
kalo kite pulak, selim melim jer.. susah nk naik .. nak pakai baju sanding cm tak muat jer.. asek kene kecik kan jerr.. huuuu :P

iedaNoor said...

nana kita sama...cuma berat dah turun skit ;) mlm jgn mkn nasi, mee or yg berat2, sup2 ok la..bykkn minum air masak...thn jap smpi abis kenduri lps tu bedal la smula ahahaha, selamat berjaya

Miss Sunshine said...

Nana..

Kita same lah nana..
ketinggian yang sama..
dan berat yang lebih kurang sama...

Chaiyok2 nana.. mesti boleh lah..!

malynd_anggun said...

u, i pun dlm program diet..
i buat diet carbo..da 2 weeks xmkn nasik n seangkatan dgnnye..alhamdulillah..turun jugak cikit2..cikit2, lame2 jadik bukit!ehehe..i plan xnk mkn nasi, roti, mi, smpai ari i kawen! *nekad* eh, bukan naked tau..hahah

come on nana!! u can do it!!

~ NANA ~ said...

mizz sue: wah tak sangka i ade geng...kehkehkeh

alia: hahaha cun apanye

atin: eh2 awak tu pon 2x5 ok...haha

afiewithayie: OMG!!! thanks for the tips ok...really appreciate it...i siap salin atas kertas sbb nk cuba...haha

mspija: da ok ke??? tp dulu i x camni :( skng rse mcm x confident je

elle: yg 2nd last tu masa mula2 nk stat naik dah...sbb tu dagu dh nmpk berlapis...ngeee~

ieda: waaaa tak aci berat dh turun!!! i ni xmo turun2 okey :(

miss sunshine: yeke??? wahhh jumpe geng lagi...kekeke

~ NANA ~ said...

malynd_anggun: huwaaaaaa i hari2 sblm tido dah nekad esok takmo mkn nasi, tapi last2 bangun esok pagi sblm mndi & gosok gigi, mesti trun bawah gi dapur dulu utk cari makanan...haha x senonoh kan :P

Wawa Yusoff said...

takmo risau2, nnt lagi jadi banyak makan.

wedding day nanti, corset kan aje yg mane perlu.. hehehe

by the way, usaha itu penting :)

aNis LeMoN aBu said...

yup2. corsetkan aje.. yang lain, pasrahh. ehh jap. u ada masa almost 2 bulan lagi. sempat. sempat. ;) yg penting jgn malas je ;p

zimie said...

samala nana.dah skipping pun tak turun2 gak.grrrr!! :D

nana,kalau u skip nasik selama 1 bulan CONFIRM berat turun.tapi jangan curik2 makan nasik pulak.hihi.

cheQmOomOo said...

chaiyok nana..gigh la exercise!!

♥ Kasut Pink ♥ said...

Boleh usaha lagi tu nana, dpt turun 3 kg menjelang majlis pon dah kire ok..

Mohd Fahmy said...

nak tips kurus ke? senang je.. kira calorie intake sehari. kalau nak kurus, jgn mkn lebih dari 1500 calorie sehari. sebagai contoh;

breakfast: oat or wholewheat bread + milk + vitamin C dah cukup.. kalau nak mkn berat pon time ni make sure jgn lebih dari 300 calorie.

lunch: nasi separuh + ikan or ayam + plenty of sayur.. calorie intake anggaran 400-500.

minum petang: 2 biji kuih + green tea.. jgn amek lebih, especially benda bergoreng. calorie intake anggaran 100-200.

dinner: nasi separuh + ikan or ayam + plenty of sayur. jgn makan lebih dari pukul 8 mlm. calorie intake 400-500.

Total sehari lebih kurang 1500 calorie. :)

Mohd Fahmy said...

plus: amalan diet seimbang lagi penting daripada berlapar dan biarkan perut kosong. minum air kosong byk2. jgn amalkan tidur lewat. rajin bersenam or buat aktiviti yg keluarkan peluh.

-my 2cents-

asha said...

aiyoooo..nana:)...saya pon tengah menternak lemak dengan jayanya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!risau gak tapi still gak mkn tidak henti2..huhuhu

~ NANA ~ said...

waaaaaa thank u soooo much sbb bg i tips n semangat...sayang korang :)

fahmy: abg.....tenkiyu....mesti abg risau kan kalo bini abg gemok nnti??? hahahahaha....ok2 lps ni kna kuat smngt :P

xazryx said...

jangan malu dengan badan anda .HEHE . :D

eMaH SoMeL said...

sokay nana..cubby pn comei..nk petua turunkan berat dgn cepat x?

ciK LyndaWawa igUana said...

tembam2 pun kiut ape..huhuhu......


sweetnye korang...huhuhujeles i tau....hehehee nak camtu jugak...

a!Na said...

comey ape kalo chubby2 tyme kawen. nnt cdap nk pelok noks. haha. btw, 57 ari smpt sgt kalo nk twun dlm 5 kgs n so. bole punye nana. chaiyok2

Miss Tatie said...

babe, jangan amek minuman berais & bergas. ni paling penting. i pegi gym depa cakap menda ni... pegi marie france pon mende same. so u jangan amek ais & minuman bergas. amalkan pemakaian bengkung tuk lebih ramping =)

HaiLaH said...

u akan jd pengantin yg plg chumil nanti..x pyh nk kuruskan bdn tau..ehhhhheeee!!!!

Hidayati Farhan said...

nana, u comel okeh. dun worry lah. suka tgk muka u. cuteee :)

Syima Syaz said...

eh ok je tu...takmo lah kurus sgt, tak cun

safiyyah osman said...

nana!!!!!!!:)..lama xkomen..slalu bca ja persiapan nana...:)...good luck be:)