Friday, April 8, 2011

tentang baju bridesmaid *banyak songeh*

hai ols~ huwaaaa penat betol ai lately ni dgn wedding preparation (padahal tak prepare mane pon hihihi) hari ni meh nak membebel sket pasal kain pasang yg ai pilihkan utk my bridesmaid a.k.a my siblings...


ni kain yg my mom belikan tapi ai yg pilihkan....12 pasang semuanya my mom beli kat nagoya textile....nak dijadikan story nyer, my adik-adik ni TAK BERKENAN coz katanya mcm kain langsir corak kotak-kotak tu hahahaha **kuwang ahsam betol la, penat along & umi gendong kain berat ni tau**

niat ai pilih kain cotton petak2 & plain chiffon tu coz ai nak bagi nampak lain dari yg lain...if plain satin mcm dah boring coz ramai sgt yg buat...LACE??? oh, a big NO NO for kain lace, opkos ai takmo diorang nampak lagi 'aummm' dari ai....mana boleh kalahkan pengantin hahaha....wahai adik-adikku sekalian, REDHA je la dgn pilihan kakak mu itu okey.....peace :P


mak oiii merah mak ngah gitu *silau silau, pinjam sunglass jap* ....ni baju utk pengapit ai...ai lantik my fren kat uniten dulu as my pengapit....tq AJA coz sudi jadi pengapit nana *terharu okey* ai import dia dari johor yuu~



tadaaaa~ memperkenalkan adik-adik ai yg akan jadi bridesmaid....oh jangan tanya knp saiz badan kami berbeza-beza....kami mendapat nutrisi yg berbeza barangkali hahahaha (ai paling ketot kot dalam adik beradik) YES, ai ade 7 orang adik pompuan & sorang adik bongsu lelaki (yg ni sorg dikecualikan jadi dayang-dayang)...maka total adik beradik adalah SEMBILAN org ngehngehngeh~

alaaa tiba2 rase sedih tgk pic ni coz terkenangkan arwah nenek yg baru meninggal dunia...tak sempat arwah nak tengok cucu sulung dia ni naik pelamin :(
[Al-Fatihah]

22 comments:

tqahmisdar said...

nana! untung u ramai adik perempuan.. i taktaw nak cekau mana.. ramai hulubalang je.. =)

lind said...

bestnya ramai adik badik pompuannn! huwa me so jeles sbb tade adik bradik pompan langsungg. takyah pilih org luar jadi bridemaids kann

♥ Kasut Pink ♥ said...

senangkan bridesmaid adik2 sendirik. at least jimat belikn baju utk bridesmaid.. hehe..

Al Fatihah buat arwah..

elle's laaa~ said...

ramai nye adik popuan u... bestttttt !!!!

veesakura said...

bestnyer nana!! ramai dayang2 u. mcm i ni, i sorang jer pompuan. hulubalang pon de 2 jer. maka i ngn bridesmaid jer la. hehehe

Miss Sunshine said...

Ramainya adik perempuan.. senang nak mintak tolong kan?

LisaLisut said...

ramainya adik2 perempuan u! best gile.semua bole tolong wedding preps.sng jd bridesmaid.takyah susah cr kawan2. huhu. i pengapit takde.bridesmaid lg la takde.huhu

miey anna said...

wahhh..bestnye ade ramai adik badik kan..me ade 3 jek..ade hero 3 lagik..terpaksa import lain..^_^

alia said...

saya tengok cantik je baju tu hehe
wahhh memang meriah la kan ramai adik perempuan..bestnye

aTy _faRed~ said...

waaah...meriah nyer ade 7 beradik sumer pempuan..!! mesti banyak gosip kan...[heheh]..
bridesmaid ai dulu pon sangat cerewet..!! piLIh kain nak mahal2...geram..!! hahaha..:)

~ NANA ~ said...

adik beradik i 9 org...ramai kan??? hehe tp tu la, mmg meriah sgt2 okey :)

Anonymous said...

" oh jangan tanya knp saiz badan kami berbeza-beza....kami mendapat nutrisi yg berbeza barangkali "

statement tu sgt kelakar okeh..haha

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

best oh ramai adik-beradik perempuan. mesti senang nak main masak-masak ngan solek2 masa kecik. kan? hehe.

remy ishak said...

tu diaaa menungging yuuuuuu hahahah

liyanaziz said...

al-fatihah..

kak nana, saiz memang sangat berbeza.. haahahahah..
tapi semua sama skin tone.. heeeeeeee

nida-razak said...

waa....ramainya adik perempuan u..best2..sume ley jd bridemaid...meriahnya..hehe.. =)

poyaty said...

bestnyaaa, ramai dayang. i nk cari flower girl pon sosah neh. huhuhu

xazryx said...

takziah untuk nenek .

Q said...

bridesmaid kena redha jer..hihih

takziah untuk family...

~ NANA ~ said...

alhamdulillah untung sgt :)

nur fatin amani said...

serious me dun likey bju bridesmaid...hahahha..
tp pape pon kitorg scrifice la sbb along punye big day..(" . ") ~REDHA2~

Orkedanza said...

jelesnye rmai adik beradik perempuan! komfem meriah...siyes jeles jeles jeles..hahaha