Monday, May 23, 2011

List for my OP

AKAD NIKAH (10.06.11)

1)BRIDE & GROOM:
both attires, both kasut, tudung, make-up, veil, hand bouquet, inai, cincin & gelang

2)PROPS/DECO:
whole view of mini dais, hantaran for both side, bilik, goodies, catering/khemah (food)

3) ACTION/POSE:
pengantin tengah bersiap; time akad nikah; time sarung cincin & pakaikn gelang; cium dahi; sweet pose; romantic pose; cute pose; outdoor shoots; candid pic; pose with family, bridesmaid & fren

*****************************************

SANDING (11.06.11 - 12pm until 2pm)

1) BRIDE & GROOM:
both attires, both kasut, tudung, make-up, veil, hand bouquet, inai, cincin & gelang

2)PROPS/DECO:
whole view of pelamin, bilik, doorgift, arch way, bunga pahar, backdrop, kompang & nasyid group, table centerpiece

3)STATION/AREA:
whole view of canopy, rumah, buffet area, meja makan tetamu, meja VIP, meja beradap, candy buffet area, guestbook area(reception table), photo booth station(gazebo)

4)ACTION/POSE:
pengantin tengah bersiap; sweet pose; romantic pose; cute pose; daring pose *opss*; candid pic; pose with family, bridesmaid & fren

*****************************************

ACARA POTONG KEK (3pm until 5pm)

1)BRIDE & GROOM:
both attires, both kasut, tudung, make-up, veil, hand bouquet, etc etc

2)PROPS/DECO:
whole view of cakes & table decorations

3)ACTION/POSE:
pengantin tengah make-up, time potong kek, time suap kek, romantic & sweet pose, candid pose

*****************************************

OUTDOOR- CHERATING & PANTAI KEMASIK (5pm until 7pm)

1)PROPS:
kipas lace & payung

2)ACTION/POSE:
romantic, cute, funny,sweet, daring & candid pose...also with bridesmaid



semua ni tak tapis lagi...u ols rase ok tak??? or ada yg perlu tambah / remove??? OP semestinya dah tahu tugas diorang kan??? list ni maybe dpt bagi 'idea tambahan' kat OP...ekceli takot jugak if diorang kata ngada2 siap bg list details camni...hahahaha...tp sebagai customer kita ada hak jugak nk pic kita tu camne kn??? hihihi

19 comments:

the girl next door said...

Dear,
h0pe smua b`jalan lancar =]

Hunny Kitty said...

dah tak lama dah nih....good luck!

amy fahmi said...

yeay!! nanti nak tiru.. hihi

Hidayati Farhan said...

aaaa, thanx nana, mudahkan keje B2B lain dgn mengopy je disini. hehehe

all d best nana

~ NANA ~ said...

hihi thanks korang :)

♥ Kasut Pink ♥ said...

Tingat ms amik pre wed aritu, i dah siap2 print cth pose yg i cari kat internet. Seriyes byk membantu. At least takde la teragak2 nak pose camne kan..

yana aka heart^bee said...

takde salah pun.. at least bg reminder kat dorang if in case ade yang tertinggal ape yang patut d buat..

but kalau OP awak yg da pro, no worries sbb mst dorang da tau tugas dorang.. anyway just standby n bg jek.. hak sbg customer dorang.

nida-razak said...

yana..bagus..boley copy..hehe...em,untk pose, cuba google pose yg nana berkenan..

~ NANA ~ said...

kasut pink: haaaa u bg i idea utk print pose2 yg i nak! tq :)

yana: mula2 mcm risau gak tkot OP ckp ngada2 budak ni...hihi...tp bila pk balik, x salah pon kan? :)

nida: tu la, sedang meng'google' ni...hihi

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

wah.. dah ready nak buat daring pose ke dear???!!!

dOdOt_ShyG said...

nana.... date u nikah same date my besday la..
hehehe.. congrats nana!! :)

Liyana Aziz said...

yana rasa ok kot kak... kalau pro memang no worries la... x pe, at least depa alert dengan keja depa... =)

mizzura said...

wahhhhh..kagum2..detail giler...haritukan..waktu tunang tak pikir list kena snap..tapi OP tu mmg pandi giler amik n bg arahan..ada jugak request 1 jer..nak snap gambar kasi nampak baju tu kain labuh giler..

err..lagi satu..maybe kalo berkenan..gambar kita tengah pegang langsir jenguk luar...nice jugak tau..

|Singapore : Backpacker|

|Singapore : Tiger Airways|

Arief Arf said...

tangkap je gambar2 banyak2 sampai camera rosak terus.wahahahahah X)

UyaRayza said...

bgusnyeee heheheh..siap ade jadual lg

Miss Sunshine said...

bagusnya list ni.. very detail.. nak tiru boleh tak? hihi.. ^_^

~ NANA ~ said...

oshinz: da ready tp xtau la menjadi ke tak...kekekeke

dodot: nnti blh la celebrate sama2..hihi

yana: tu la, nk bg diorg alert je :P

mizzura: i yakin dgn OP i tp i juz nak pic yg 'romantik luarbiasa' utk private collection...hahaha boley gitu? :P

arief: hahahaha kalo rosak habis la takde gamba nnti

uya: hehe saje buat :P

miss S: boley2 :)

eidA said...

dah xlamer lg dah 2...yeaay..hee

ur list boleh jd kegunaan utk b2b lain gak..

Asz Miza said...

Gud luck nana!