Tuesday, June 21, 2011

Honeymoon Krabi: Part 1

hai ols~ today i nk story about our honeymoon....sebenarnya kan, kitorang tak plan pon nk berhornymoon dlm waktu terdekat coz dh plan nk pegi somewhere yg jauh & sejuk early 2012 nnti...but 4 days before wedding tiba2 my hubby ckp nk pegi krabi & time tu jugak la kitorg sebok2 online book tiket, hotel semua...bila dh book, tergesa2 kna renew passport coz masing2 punya passport dh expired hihihi...so kitorang fly a day after the reception (tak sempat nk tolong kemaskan rumah)...

so dlm part one ni rasanya lebih elok i review pasal hotel yg kitorang stay...kitorang pilih SHERATON KRABI HOTEL utk stay 5D 4N...hotel ni terletak 20min dari bandar ao nang, kitorang saje pilih hotel yg jauh sket dr town coz nak privacy yg maksimum ehem2....highly recommended hotel ni sbb cantik & selesa...jom layan pic~

mula2 sampai kat lobby tu, kitorang dihidangkan dgn air serai sejuk & towel lembap, tgh2 letih tiba2 rasa fresh lps minum air tu n lap2 sket muka :) receptionist tu tegur i, tny baru kawen ke coz nmpk inai kat tangan *tiba2 i rse syok n hepi semacam time tu, xtau knp* pastu dia bwk ke bilik..

okey pic kat atas tu bilik kitorang...ekceli masa first masuk takde pon bunga2 & hand bouquet tu atas katil...kitorang dh siap sepahkan katil masa mula2 sampai **jeng jeng jeng** petang sket kuar pegi cari makanan, balik je terkejut masuk bilik ada surprise atas katil & i pon terfikir ni mesti sbb receptionist tu tahu kitorang dtg honeymoon kat krabi...hand bouquet tu i bwk blk smpai mlysia tau coz bunga dia tak layu2 walaupon dh 5 hari...

ni pulak view dr beranda....if pandang kiri dari sini, straight nmpk pantai...sejuk mata memandang yuuu~ ni la jugak tempat we all borak2 sambil minum teh (^_^)


lps maghrib pulak teman hubby pegi exercise....main ping pong dlu sblm masuk gym :P


since hotel ni provide gym FREE, so my hubby apa lagi mestila dia grab peluang ni...i ingt nk exercise atas trade mill tp takde kasut la pulak...huhuhu


sheraton ada private beach...blh naik kapal, kayak & surfing kat sini...my hubby nk main kayak tp i x bagi coz ombak mcm besar je time tu *risau*


free breakfast kat sheraton hotel selama 5 hari....jimat dh duit kat situ...hihi...tu 1st breakfast i kat krabi


ni pulak makanan pilihan i utk hari ke-2 breakfast...lbh kurang malaysia je kan? hihi...oh yer, jem yg kecik2 tu byk i bwk blk mlysia sbb sedapppp mcm2 perisa ada *jakun sikit* :P


breakfast pilihan hubby...pancake, waffle, yogurt, orange juice & coffee....eh2 asal i asyik tunjuk makanan je ni??? nmpk sgt kuat mkn....hahahaha


i loike the swimming pool~


ouchhh sgt suka part ni....minum2 dlm swimming pool yuuu~ nice kan?


swimming sambil menikmati keindahan alam~ padahal tak pandai berenang pon...i blh sampai kat tempat yg dlm ni pon atas bantuan hubby yg gendong i dlm air hahaha...almaklumlah, i ni kn x cukup inci :(



the sheraton beach...lepak2 sambil bergurau senda di sini, feeling omputih gitu...mentang2 dah kawen kan??? kekekekeke


********************************
nk update pasal wedding tp tak rajin lagi...hihi

33 comments:

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

HHHEEEE...SWEETNYE HONEYMOON NANA NI..SU HNEYMOON KT PENANG JE ARI TU...HIHI..PAS RAYA BARU NAK PI LANGKAWI PULAK

Renee Meow said...

arggghhh beshnyeaaaaa..... happy for u dear.. i pon da verangan2 nak honeymoon ni (lagi 8bulan T_T).. haha.. btw u all mmg perfect couple!! gorgeous princess+abg gagah. hehe ;)

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

nida-razak said...

oh nana....sweeeeetnya...xsabar plak nk honeymoon...hehehhe...

lovelyadibah said...

hehe..beauty and the beast.:P

Asz Miza said...

hehe..bestnyee nana dapat g honeymoon lama-lama dekat luar..happy for you! :)

malynd_anggun said...

nice babe!beshhnyyee!!!i jeles okehhhh..nak pi honeymoon jgk after wedding!!! tp xsempat kowt..huhuhu...

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

krabi? nice! =)

"cikkin" said...

sweet sgt..!! moga bahagia selalu nana..=)

♥ Kasut Pink ♥ said...

best, best..alamak, otomatik jd x sabar.. u punye psl la ni nana... ahaks =P

~ NANA ~ said...

kekekeke...b2b semua sabar k...nnti sampai la tu ur turn :)

~ mizzAmy ~ said...

seriously, krabi is one of my fav place. insya-Allah ada rezeki, mungkin bkn time honeymoon, tapi one fine day akan ke situ jugak. btw, seronokkkkk nya diaa... =P

miss puteri said...

Owh noooo sy tak sbr!heee..

ZiL said...

Bestnya.. teringin nak gi krabi.. tp hubby lak tak da cuti..

Cik Emie said...

whoa!!! best gile nana :) lucky u dear..nati review byk2 tau..mmg perfect match lah u ol..love love :)

zimie said...

ok best sesangat!!! tengok u dan abg gagah happy together2.krabi pulak tu.my fav plan-to-honeymoon place ;p

Atiqah Ahmad said...

bestnyeee~

i pun cam plan nak gi krabi. tapi kena plan budget dulu. heee~

~Ayu BnSyg~ said...

Sama la ngan Ayu. G Krabi gak honeymoon hr tu. Mam banana choc x? Hehehe

~ NANA ~ said...

amy: pegi la...nice place utk tenangkn fikiran :) tp i truk kna sunburn...ngeee~

put: x lama dh tu dear :)

zil: ciannye...nnti ada masa pegi la k :)

emie: tq dear :)

zimie: nnti da kawen u pegi la honeymoon kat sana jugak...hihi

atiqah: krabi x byk sgt nk kena spend duit rasanya :)

ayu: mam mam...sedapppp :)

.:shura shushi:. said...

Bestnye!!bestnye!!!bestnye!!!!bestnye!!!!

Hunny Kitty said...

bestnya terus pegi jejauh...ai ni belom ada masa lagik nak p sana sini...busy sangat2 ngan family event....*sigh*

amy fahmi said...

bestnyeeeee. buat i tak sabar nak berhoneymoon juge. heeee

Miss Sunshine said...

BEST!!!! tu je yang boleh kata.... tengok gambar pun dah teruja... nana yang pergi mesti excited lebih kan... hehe ^_^

Liyana Aziz said...

ehemmmm.. kak nana... sweet sangat hokeyh! cepat update part 2! hehehhehehe

Ms. Fiena said...

pergh part yg siap sepah2 kan katil tu xleh belah kan. hahaha.

mmg i pn plan nk g honeymoon right after kenduri. xyah kemas umah. haha

~ NANA ~ said...

hehehehe :P

Cik Puan Mimi said...

nana, best ek krabi? mimi teringin nk pegi bandung after aussie. sbb nk shopping..krabi shopping best x?

ciK LyndaWawa igUana said...

selamat berhoney moon dear...hehehe=]

R-YuzSha said...

Wow... Nice place.... Kalau kawin nanti, tak pk lg nk g mane... Ehehehe... Selamat pengantin baru...

Nadya Zahid said...

hehehe..bestnye......sweet je..aiyooo last min booking ke?sure mahal gile dah kan?

Hidayati Farhan said...

nana, jeng2 tu ape? kahkahkah. beshnya nana. da xyah peningkan wedding lagi.

auww, abg body kental2. kem salam. ahaha.

*hugss u nana*

hanie said...

wah syok nye..nk g honeymoon kt sini gak la nti..hihihi

Mia-Ina said...

so swet honeymoon di sana...kak mia suke tengok

Byzura Mj (By) said...

wah dah pergi Krabi!! I pun pergi on July ni!! Boleh tweet2? I nak tanya mana2 tempat ok ke?? leh?