Monday, June 27, 2011

Honeymoon Krabi: Part 2

hai ols...ni sambungan entry part 1 hornymoon [LINK]....ok 2nd day kat krabi kitorg decide nk pegi buat island hopping -phi phi island (destinasi wajib pegi if ke krabi)...i difahamkan phi phi island ni ada TUJUH pulau kecik yg cantek2 kat situ...

oh yer, bab makanan kt sana jgn risau coz sgt byk restoran HALAL & i difahamkan penduduk di krabi adalah 75% islam...masjid merata2 ada & azan dengar sampai dlm hotel...yg nmpk mcm byk omputih tu adalah tourist :)

*edit pic zaman jahiliah dulu hahahaha*

tiba di ao nang (or ao phra nang) town...dr sheraton hotel dlm 20min jugak nk sampai sini tp jgn risau, tourist guide yg akn pick up kita nnti...i sgt2 beruntung coz jumpa tourist guide yg fasih ckp melayu sbb dia prnh keje kat KL selama 4 thn dulu...senang nk tny psl itu ini kat dia...


ao nang beach...bot ni yg we all naik utk ke phi phi island...package utk ke phi phi island ni kitorang amek yg 1400 baht utk 2 org, dlm RM140 laa...include lunch skali tau & makanan halal coz i amek package dari org islam punya...nama agent yg i amek tu BARRACUDAS [LINK]...berbaloi2 kan???
dlm bot...mengambil masa selama lbh kurang 30min utk sampai ke destinasi...jauh jugak weyhhh sampai i terlentok2 dlm bot tu...nsb baik bahu hubby ada utk dijadikan bantal kekekeke...perasan x muka kitorang dh stat merah2??? nk kena sunburn la tu~


first destination yg weols sampai...banana beach if x silap...ke apa ntah nama pantai ni coz tak brp clear mamat siam tu cakap pe...hihi...nice kn air pantai dia??? kat sini nak cuci mata dgn mat saleh pakai bikini boley la...ngeee~
ni monkey island if x silap...ke salah island da ni??? alamak camne la blh lupa hahahaha...mamat tu ckp sepatutnya akan nmpk monyet kat sini tp time kitorang sampai tu sekor monyet pon x nmpk batang hidung...blh pulak dia buat lawak yg monkey tu semua tdo coz penat pegi clubbing...kekekeke ape laaa~


tiba di maya bay....cantek sgt tempat ni...maya bay ni la port leonardo dicaprio berlakon dlm cerita the beach...

view di maya bay...ingt nk mandi tp panas sgt la...i x pakai sun block langsung tau...balik mlysia hangit muka...hihi

hubby yg amek feel kat pantai...hihi (love u sooo much)

lps maya bay, kitorang ke pulau ape ntah (sorry lupa) utk snorkeling...hubby yg dh ready nk terjun...i??  tukang amek gamba atas bot sudeyy :p


hubby ckp cantek sgt hidupan dlm laut ni...i bkn xnk join tp keadaan tak mengizinkn coz i x brp sihat hari tu...

**************************
nntikan part 3 pulak yer (^_^)

29 comments:

♥ Kasut Pink ♥ said...

nanti dah abes cite psl honeymoon cpt2 review kawen eh nana..

aNis LeMoN aBu said...

: aish asik lupa aje. cane review ni? *babab*

tapi cantik la nana tempat tu~ mau pegi. mau pegi. (review lupa2 pun blh buat terasa nak pergi tau~)

;)

~ NANA ~ said...

nk review psl kawen tp pic x dpt lg dr OP la dear :(

camera sendiri pulak pic x brp cantek

~ NANA ~ said...

anis: kekekeke siyes lupa...nyanyok betol :P

safiyyah osman said...

bestnya dia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)

Hidayati Farhan said...

nanaaa, putih dan gebu kulit anda okeh. patut la takut sunburn. ahaha. bile nana ckp byk mknan halal, rs ok la. sbb farhan dia ssh skek bab2 mkn neh.

Mrs Azhar said...

wahh xsbrnye nk pegi phi phi island tu.. eh murah plak u dpt pakej rm140 utk 2 pax

WillBemrs said...

sonok nye nana g sana...!!! so private kan..? :)

cikFM said...

bez nye nana.. cantik la tempat die kan..rase nk pegi jugakkk huhu

~ NANA ~ said...

pya: kamu lg best dh pregnant :)

yaty: ish gebu apanya hahaha...yup x risau psl mknan halal :)

azhar: murah sbb bkn seasonal time :)

willbemrs: yup sooo private...syok :P

cikfm: pegi la dear...best :)

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

BESTNYE HANEYMOON...HIHI..SU NI KURENG SKET PART PI PANTAI NI..SEBAB KULIT NI JENIS CEPAT SUNBURN..SUKE TMPAT SEJUK2 JE...HEEE

zimie said...

nanaaa sungguh seronok!! tsk i suke la pantai2 laut2 ni..tenang je rasa..nak jugak la nanti..hihik

oshinz said...

kalo nak tengok monyet, kat UKM ni banyak monyet sis. ehehe. geram kot tengok air laut die biru giler!!!

miey anna said...

wahh..nana! beshnye...x sbr nak tunggu turn plak..hehe ^_^

tiramisu said...

hoho! wajinb gi maya bay nanti... cantek gile!!!!

Miss Sunshine said...

SubhanAllah.. crystal clear water...! Suka sangat pantai macamni... tetiba rasa nak pergi jugak... ^_^

amani.. said...

dear...bestnye....cantik pantai2 kat sne kan..berangan pegi pulau maldives tak dapat pegi kat cni pun ok dh hehehe..

Gadis At Home said...

tahniah...selama ni Gadis cume silent reader...selamat pengantin baru yer...;-) semoga bahagia hingga akhir hayat...aminnn...

LittleSunshine said...

bestnya u all honeymoon kat sn..teringin pergi krabi..2nd honeymoon la,,,harapn je...hu3

Liyana Aziz said...

akak! sukanya yana dengan laut tu, cantik sangat! subhanallah... Ehemmm, sweet sangat ok! =)

Mia-Ina said...

geramnya tgk air laut..subahnallah biru cantiknya

nida-razak said...

nana..cantiknya air dia..gambar u ngn hubby tu nampak sangat cantik air tu..besnye...=)

miss hav0c said...

tengok nana yang seksi meksi pun dah cukup..takyah gi krabi hahahahaha

~ NANA ~ said...

hahaha...mala nk tgk nana sexy meh dtg umah la...kekeke :p

iedchan said...

wahhh..beshnyeeee...thankss kongsi..nnt i honeymun krabi jugak..beshnye leh kungsi guide nak jlan2 krabi...yeah..:P

eMaH SoMeL said...

siyes cantek pulau 2 tpi panash pulak..emah plan nk honeymoon tempat cjuk..hehe =p

CikHaniBhulat said...

wah..best nye g honeymoon....hani suka laut...sedap je mata memnadang..n snorkeling sgt seronok...

~ NANA ~ said...

mmg best tp sygnye i x dpt nk join snorkeling :(

veesakura said...

cantiknyer tempat die! jeles la i puan nana oi! hehe