Monday, June 20, 2011

Ku Merindu~

dh lebih seminggu tak update blog, rinduuuu nk menulis...lps kenduri kawen, trus pegi honeymoon, tu yg x sempat nk update pape...alhamdulillah, i dah sah menjadi isteri kpd seorang insan yg sgt i cintai, MOHD FAHMY...thanks abg for accepting me as who i am (^_^)

semalam hubby dh balik KL, masing2 kena stat kerja semula...i sedih sangat2 pagi tu nk lepaskan dia, rasa berat sgt hati ni...air mata mencurah2, tangan genggam erat, mcm takmo berpisah walaupon sblm kawen kitorg dh tahu yg life kitorg akan camni, hanya dpt jumpa seminggu sekali...

mlm tadi i x dpt tido...rasa lain sgt bila hubby takde kat sblh...i pusing sana pusing sini try lelapkan mata tapi tak dapat...i pandang sblh i, kosong~ tiba2 air mata mengalir lagi, ya Allah rindunya i kat hubby :(

seminggu duduk bersama, ada satu perkara yg i sgt terkilan...i takde peluang lagi nak masakkan utk hubby...ye la, lps kawen trus g honeymoon, takkn nk masak kat hotel pulak kn? hihi...lps blk dari honeymoon, ada sehari je masa kat rumah dgn hubby...nk masak, tapi tak sempat la pulak...hubby byk kali ckp teringin nk rasa masakan i...abang, this week ayg turun KL ayg bawakkn bekal utk abg yer (^_^)

ye ye, i tahu bkn i sorang je ada suami...tp siapa2 yg long distance mcm i ni mesti paham kn perasaan i camne??? dh la fahmy cuti sabtu & ahad, i pulak cuti jumaat & sabtu, mmg ada sedikit kesukaran di situ...

i rindu sgt2 nak solat jemaah dgn dia...skrg kena solat sorang2 balik...seronok dpt buat byk benda bersama :)

apa2 pon bgn tdo tadi i kembali semangat...baca sms hubby, lagi la i rasa semangat tu meningkat hehehe...kami mesti byk bersabar & kuat hadapi semua ni...kami kna ingt yg masih ramai lagi org senasib dgn kami & mungkin lagi hebat dugaannya dari kami...semoga Allah pelihara hubungan kami sampai bila2...amin~

i tahu kedudukan seorg isteri adalah di sisi suami...tp apakan daya, kalo i berhenti kerja & ikot hubby ke KL memang kitorang takboley nk survive lagi...makan pasir la jawabnya...takpe la, demi kebaikan bersama & kebahagiaan akan dtg, kami akan KUAT tempuhi semua dugaan ni...insyaAllah...doakan kitorang cepat2 boleh duduk serumah yer :P

35 comments:

tqahmisdar said...

kesian Nana.. semoga terus kuat! iyah! hehe.. =)

nida-razak said...

hukhuk..nana..sedihnya baca..sabar ye nana...insyaAllah, nanti ada rezeki korang duk sama...neway..selamat pengantin baru ye nana..semoga bahagia selalu.. =)

LisaLisut said...

ini namanye dugaan lps kawin..huhu..respect to LDR couples :)

wawa yusoff said...

nana dear, sabar banyak2 ye..
insyaallah nana and hubby akan dapat jugak duduk serumah..

Hunny Kitty said...

faham...cos ai pun selalu je tido sorang ...beli katil besar2 tapi..sorang2 je tiap2 hari..*sigh* ..tapi hati kene kental...!! jgn risau kita satu kapal...

cheq sue dieyha said...

sabar ye nana,
2 semua dugaan slps kawen,yg pntg kuatkn semangat yea.

selamat pengantin baru,smga berbahagia hingga ke anak cucu n dapat duduk serumah lpas ni ngn hubby ok!

asha said...

:)..kita pon sama nana, tapi nana beruntung seminggu sekali leh lagi jumpa.saya kena tunggu 6 bulan lagi means next year baru leh kami jumpa.huhuhu.tak per nana, kita kena kuatkan semangat yer.saya percaya awak kuat orangnyer kan:))

selamat pengantin baru dan berbahagia hingga ke akhir hayat:).amin

prinCess.prinCess said...

nana : kite pun maybe cm nana..long distance after kawen nnti..:(..

btw ..xsabar nak tgk gambar kawen nana..

owh..selamat pengantin baru ye..:)

kisahkawenkite.blogspot.com

~ NANA ~ said...

thanks korang...love u ols~

(^_^)

lovelyadibah said...

KALO DBA PUN MESTI NANGES!!!alamak tercaplock plak..nana..kena kuat!!!

Miss Sunshine said...

rindunya kite kat pengantin baru ni... Nana, sabar ye... nanti kita kahwin pun macam nana jugak.. long distance relationship... KL Kemaman tu dah kira dekat lah jugak kan... Ape2 pun kita doakan nana sabar banyak2, dipermudahkan urusan nanti ye..
Jangan nangis tau... nanti kita nangis jugak.. huhu

eMaH SoMeL said...

nana..i paham..kita senasib..sob3..but jgn cedih2 k..ada hikmah jgk LDR ni..buat hubby kt rindu & romantik mcm time couple :)

aNis LeMoN aBu said...

hey hey. welcome to the married ppl club & LDR cpl club! ;)

xpe la nana, seminggu sekali ok lagi. daripada sekali sebulan ke.. ada orang tu 2minggu berturut jumpa pastu 2minggu xjumpa pun boleh jadi juga.

nak kata nanti lama2 biasa, mungkin ye mungkin x kot. anggap je alah bisa tegal biasa. tapi alah membeli menang memakai dah salah konsep ye :)

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

SU BRENTI KERJA MINGGU DEPAN..DAH TAK TAHAN DUK BERJAUHAN JUGAK..MALAM2 TAK LEH TIDO...ERMMM..RASA LAIN..HANYA ORG MCM KITA YG PAHAM KAN..BERJAUHAN CAM NI

ZiL said...

nana, lama zil tunggu nana update.. ciannya.. samalah dengan zil.. zil dulu seminggu lepas kahwin terus je pisah.. nak wat cam mana2..lom ada rezeki nak tinggal bersama.. sabar ya nana.. ada rezeki nanti dapatlah tinggal bersama2.. sama spt zil ni.. bersabar dan terus berdoa agar dapat tinggal bersama nanti... tp zil tiap minggu jumpa hubby... bila nak update gambar kahwin?????

Hidayati Farhan said...

nana, saya pun akan mengalami nasib cam nana la pasni. kena la hadapi ek x dpt duduk same dgn pasangan.

go nana go. kite boleh!! ehehe

nk cite honeymoonnnn

Asz Miza said...

Nana! rindu giler dengan nana nye entry tau tak..everyday dok tunggu..anyway..selamat pengantin baru! hehe..jangan sedih2 ok..miza pn maybe akan jadi cm nana sebab future hubby kena transfer pergi Ipoh next month..T-T

Btw, Nana nak turun KL dis week ke? Jemput datang kenduri miza 26hb kalau free ye! :D.. Kalau nak details nanti mail miza kat asz_neko@yahoo.com tau.

Miza doakan nana tabah dan insyaallah satu hari nanti nana bole follow hubby duk KL..:)

cikFM said...

sebak plak bace nana.. tabahkan diri yek..

~ NANA ~ said...

korang.....thanks sgt2 :)

bestnye baca comments & kata2 smngt dr korang...

ramai rupanya yg senasib dgn i...yg lagi hebat dugaan tu pon ada...

sama2 kita tabah k :)

intan said...

hai dear, bertabah lah ye.. i doakan u yang terbaik yer..

miss puteri said...

bakal berldr jugak dear.. pasti ada hikmahnya, nanti pasti nana akan berada disisi cik abang selalu ye... jgn sedih2 tau! sabar ye. nty hujung minggu jumpa! yey!

eidA said...

sedihnya baca kisah u..hu..I pon lepas kawen camni la..sedih kan..

All the best to u..semoga bahagia slaloo..;)

ctmah said...

semakin jauh semakin rindu..huhu..sabar dear..pelan2 cr keje kat KL yek

iena_mieyna ^^ said...

selamat pengantin baru akak ... =) neway , wlaupun jauh2 , tp ada benefits jugak kan? sweet je...msti slalu rindu2 and bila jmpa , rasa mcm zman couple plak..hehe...btw , may God bless u n ur hubby! ;)

LyA SaFaR said...

nana congrate...x mo cedey2 ye...xpe t ley jumpe lg...kalau lya dpt keje di johor pun...lya terpaksa jauh ngn hubby sabah-johor..uwaaa...pe pun nana kena kuat k...

"cikkin" said...

tak mo sedey2 ye nana..ade hikmahnye tu..=)

~ mizzAmy ~ said...

nana, jgn sedih2 ok. insya-Allah, nanti mesti akan bersama juga kan? kena banyak bersabar. ;)

malynd_anggun said...

dear, sgt ternanti2 ur updates..heheh..finally u updates jgk..hmmm..after kawen, maybe i akan join kapal u jgk..huhu..sila tabahkan hati ye~

zimie said...

nana bes strong hokehhh!!!kalau zimie pon mesti nages.take care dear ;)

..L.Y.A.N.A.. said...

nana b strong!dugaan 2..biar jauh dekat d hati :) tabah ye

Liyana Aziz said...

kak nana... rindu laaa kat kak nana... jangan sedih2 tau, akak kena kuat... ok? trust me, kalau jauh2 lagi best, rasa macam baru bercinta.. hikhikhik... kan kan??? tamau sedih2, x suka laaa...

.:shura shushi:. said...

nana!! sian u..

i paham ape u rase *ceh!*
:)

aTy _faRed~ said...

dear nana...tak per..banyakkan sabar yer... mula2 duduk jauh tak per..cinta n rindu tu masih dan akan bertambah kuat dihati..

p/s :: tak dapat datang majLis nana..sebab kad kawen nana sampai lepas majlis nana..!!! sangat sadis..!!! geram ngan pos malaysia taw..sebab terlepas majlis nana..minta maaf banyak yer dear...

Mia-Ina said...

apa yg nana rasa..kak mia pun rs sekarang ni..bertahan lg..tu pun 2 bualn sekali br dpt jumpa suami nana..sabar ye nana....mmg mennagis rindu ms mula2x kawin..ni dh msk 6 bulan pun, rs rindu gak..

R.R.Z said...

1st BW kat sini and terus suka.Congrats dik, awk cantik~


jgn sedih2 ye..