Monday, June 6, 2011

Reveal My Door Gift

hai ols~ today i nak reveal my goodies since i dah blur tatau nak hapdate ape...i rase takpe kot reveal awal2 coz tak luak kot pasal benda ni hahahaha...tp kalo BAJU, opkos NO NO NO ye daling (stakat teaser tu boley la)~ lagipon i nak share idea dgn b2b out there so that u ols yg masih lg terfikir2 nak bagi ape, so this entry maybe boleh membantu u ols ( baik tak aii??? yukssss~)

entry ni sumpah takde rasa nak menunjuk or riak...sekadar perkongsian....mula-mula ingt nak share harga skali tapi tak jadilah....kekekeke *sharing is loving*

1) bekas telur , bunga telur/pahar



semua bekas telur kat atas ni saje my mom beli macam2 bentuk coz dia dah rambang mata masa beli kat SSF hari tu...hahaha so nasibla sape dpt....beli 200pcs je yg ni **tak mampu nak beli banyak2 coz agak mahal**

utk bunga pahar, i pilih bunga hydrangea dip...pilihan warna i mestilah GOLD+RED mengikut tema...wedding planner yg uruskan pasal ni....cantek kan dia buat??? bunga telo ni mula-mula my mom order 100pcs utk letak kat pelamin tp dpt 50pcs je coz dia cakap tak sempat nak buat...kitorg tak letak telur, letak sabun warna putih yg berbentuk telur sebagai ganti *wangi sket*...kekekeke


2) coklat / candy / food

canister glass ni utk isi 4 biji ferrero rocher...bekas ni pon beli kat SSF, utk letak kat meja VVIP (meja beradap pengantin)....ada 14 biji jer yg my mom beli...

candy dlm mini jar ni pulak i xtau nk bg sape sbnrnye....hahaha blh gitu??? hmmm maybe utk sape2 yg dtg luar dr terengganu kot....tp benda ni ada 60pcs jer...hihihi....jar ni i beli kat ikea masa turun KL hari tu

ni pulak jajan utk letak dlm goody bag, DIY je....ade london swiss roll, appolo cake, roka, mamee, cookies & gula2 traffic light(sukati je nk bagi nama ape)...ingat lagi tak pasal personalized tag tu??? haaa tag tu ai print sendiri je okey...hehe...if lupe, ni [link] dia...

ni pulak bahulu bunga yg my mom tempah kat bahulu classiq [LINK]...harga blh tanya kat vendor tu sendiri k coz harga mengikut kuantiti...ekceli ni sample yg kitorg mintak vendor tu hantar...sedap bahulu pandan dia...we all pilih ribbon tu kaler gold (mcm dlm pic) & kaler merah...yg ni my mom order lebih sket, 2500 pcs (in case kalo doorgift lain dah hbs)

candy cone ni pulak i DIY je...only 500++ pcs utk dibagikan kepada sesiapa yg sain guestbook...pat pat siku lipat, sape cepat dia dapat....

(pic credit to nenek google)
ni pulak popcorn...since pihak catering yg uruskan, so i tak dpt imagine lagi rupa dia camne tapi org tu cakap dalam plastik bentuk cone...harga pon taktau yg ni...utk popcorn ni, my mom hanya order 600 pcs utk diberikan kpd kanak2 especially anak2 yatim yg dijemput nnti (mak budak takbuley okey)

ni pulak royal butter cookies yg i kirim beli kat bakal mak mertua i...dia amek direct dari kilang kat johor, so murah sangat2...

ni pulak strawberry tea bag yg cover dia ai DIY jugak...kertas, tq tag & bunga tu ai amek yg dh sedia ada kat umah ni so kira sunk cost la tu....utk strawberry tea bag yg i import from cameron highland...

muffin ni pulak mak cik ai nak sponsor...so FREE!!! yeayyy Alhamdulillah~

(pic kerehdit tu goooogle)
my mom nak bagi coklat lebih kurang mcm pic kat atas tu utk doorgift akad nikah...tp kitorg punya ada 3 ketul coklat & bekas dia bentu love....my mom order kat kawan dia, coklat yg dia buat sangattttt sedap!!! 200 pcs only for solemnization ceremony :)

kuih siput & kacang dal bersira ni pulak mak cik jual ubat yg sponsor 300 packet (baru je sampai td, cpt2 i amek gamba n upload hihi)....my mom dah kenal dgn makcik ni almost 15 years, sejak kitorang pindah kat terengganu lagi...tak rugi kan buat baik dgn org??? hehehe alhamdulillah rezeki lagi :) maybe benda ni i nak letak kat area candy buffet kot...

3) ETC

ni ribbon pomander ball yg i DIY jugak (rajin kan?) siyes yg ni i taktau nak bagi sape coz i buat 10pcs je hahahahahaha...penat yuuuu~

ni pillow box hasil DIY i....dalam ni i letak handkerchief, utk bagi kat tetamu lelaki maybe...hmmm i ni suka je buat mcm2, but end up blur tatau nak bagi sape...kekekeke...cost dia tak sure coz i pakai kertas office my mom (haha jahat kan) & sapu tangan tu mmg da ade kat umah i...

glass coaster ni i borong kat oleole manis [LINK]...i masukkn dia dlm brown paper bag...ni utk kawan2 i (",)....harga blh refer kt oleole manis sendiri k :)

*************************************************************************

oh yer....ekcelikan, kitorg x specific pon goodies ni nak bagi kat siapa mengikut darjat or what ever...except for VIP & VVIP la which are our big families & for fahmy's side mmg kitorg bagi special sket dlm 5 items setiap paperbag....so semua doorgift ni ada kuantiti yg berbeza, terpulang kpd my bridesmaid nk bagi yg mana satu...insyaAllah setiap org akan dpt lebih dari 1 item...if dpt 1 item je drpd byk2 ni, means stok dah habis la tu....blh request nak yg mana satu if tak malu kehkehkeh....first come first serve basis....lalalalala~

31 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

byknye nana...
huhuhuhuhu

bestnye

amy fahmi said...

banyaknyeeeeee nana...
i request u post leh tak? hihi.. slamat pengantin baru in advance.. :)

cikFM said...

banyaknye nana... beznye kalau dapat 1.. huhu..

♥ Kasut Pink ♥ said...

Gile byk nana... bestnye..

LisaLisut said...

wow.banyak gile! hahaha. terbeliak biji mata i.ngahaha.i tgh tunggang terbalik ni dgn doorgifts.tatau nk bg apa since mak i duk kejap2 nk telur kejap2 xnk.geram btul.haha.siapa yg xtetap pendirian skrg ni i pn tatau.hehe.entry u ni membantu i.tenggssss ;p

amani.. said...

dear...byknye.....ske2...
guest pun pulang dgn perut kenyang sambil tersenyum riang..hehe..

~ NANA ~ said...

ekin: tu la byk sgt my mom beli..hihi

amy: meh alamak nak poskan....kekeke...

cikFM: dtg la kalo nak :)

kasut pink: rambang mata dear...kejap nk bagi tu, kjap nk bagi ni :P

lisa: hahaha mak-mak mmg camtu....i punya ni jadi byk sbb my mom la skjap nak bagi yg tu, sekejap berkenan dgn yg ni...hihihi macam2

~ NANA ~ said...

amani: u dtg kn nnti? hihi

zimie said...

ya ampunnn.nana banyak sunggguh!!terkebil² dah mato ni tengok.hahaha serius best banyak doorgift.takla bosan tamu nak pilih mana berkenan di hati.ngeh2

malynd_anggun said...

manyak nye!! nak sikit! ehehe..entry yg sgt membantu..sbb masih ting tong lg nk bg ape for solemnization nite..thanks and congratulations dear...xlame daa!! heheh

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

nana.....nak satu...!! nak satu....!!
sukala sume door gift nana...!!
doorgift yg cani....confirm org akan simpan....hehe

Miss Sunshine said...

Nana!!!!! Banyak nye doorgift... Teruja sangat ni.. cantik2 pulak tu...
Nak semua doorgift boleh tak? hehehe.. ^_^

miss puteri said...

hehe. comel2 semua. jadik saya nak semua!hee... yey! da dkt nie2

hidayah hiddensity said...

banyak nyer.. setiap orang dapat kategori lain2 ker?? kategori b2b yang mana?? kuikuikui =p

nida-razak said...

nana..banyaknya..nak satu setiap tu..hehe

intan said...

wow! banyaknye choice. hehehe. takpasan plak i x follow u rupenye, patutnya jrg dpt update dari u, supersad..huhu

Adawiyah A.Halim said...

nana...pengsan tgk doorgift u...bnyk glr..xapa..bnyk2..nnti murah rezeki tau..

Syima Syaz said...

nana...kita bagi makanan je.100% makanan dalam goody bag.
tapi semua tu made by pegantin termasuk tq tag...

bkn nak save sgt tapi... takde idea!

ZiL said...

Nana, banyaknya... ruginya tak dpt dtg.. nak satu.....

kitakesitu said...

byknya nana..huuhu..pastiny budget pn byk tu kan...ada gak usya ssf stuff...hee

eidA said...

byknya pilihan...haha..I xnk pilih, nk semua leh ker..hee

LittleSunshine said...

scroll2 bila nk abis ni..hehhehe..byk gila doorgift..xpelah kahwin hanya sekali seumur hidup,,xpe berabih lebih,,,hhehehhe..tp jgn membazir la..ok la tu guna kertas opis mama & sapu tgn yg sedia ade,,hehhehe

Liyana Aziz said...

wah, manyaknyaaaa... yana suka butter cookies... simpan untuk yana kak... pos kat shah alam ek.. agagagag

NOUR said...

yaAllah...byk nye nana oiiii....
murah rezeki kan...Alhamdulillah...
selamat pengantin baru in advance....
really proud of u!

Asz Miza said...

Nana!!banyaknyeee...nak satu bole? rugi la x dpt dtg kenduri nana..tsk tsk..T-T

~ NANA ~ said...

hihi...jemput dtg yer korang :)

~ mizzAmy ~ said...

sangat meriah ok. banyak betul.

veesakura said...

nana, banyaknyer!! meriah2 plak tu. nak mintak poskan jugak la.hehehehe

dOdOt_ShyG said...

giler byk doorgift u nana..
so sweet!!! sumenye i berkenan u..
hahaha.. btw xsbr i nk tgu u nikah time besday i.. ekkekekeke... 10/06
kn?? hehehe.. congratz nana!!! :)

aTy _faRed~ said...

waaahhhh...banyaknyer...!!!! hurrmm..agaknye ai dapat mane satu nanti ek..;)

noor hashimah said...

Hai...nk tnye royal cookies tu mother u beli kat mane ea?