Tuesday, June 7, 2011

TEASER: wedding attires

1) AKAD NIKAH - 10.06.11

baju ni biasa-biasa je...design dia standard mcm baju kawen kat butik/bridal...i tempah ikut contoh dlm majalah pengantin...hihi...materials: lace, wedding satin, chiffon


2) SANDING - 11.06.11

ok i rasa ni je part yg paling "glamor" kat baju sanding i nanti coz baju ni biasa-biasa je design nye....eventho simple, but this one i love most :) materials: lace, dutches satin


3) POTONG KEK & OUTDOOR - 11.06.11

for me baju ni SANGATTT special coz patches & beads tu i yg buat & jahit sendiri okey...i design & tempah baju ni KOSONG without lace,beads,etc etc...almost 2 weeks i siapkn benda ni coz malam je ada masa nk buat...material: chiffon, net, wedding satin

33 comments:

asha said...

^___^..cantek.

anies muy hermosa said...

less is more...
pandai ler jahit sendiri...
klu anies ler mau hancusss n x kawen ler...

♥ Kasut Pink ♥ said...

tak sabar nak tgk nana pakai nnt :)

Hunny Kitty said...

u pandai jahit manik ek??? nnt nak suh tlg jahitkan manik leh ke?

cikFM said...

wah mesti cantik kan.. tak sabar nak tengok whole view.. :)

~ mizzAmy ~ said...

ekhh dear. yg last tu nak puji skit, sgt2 cantik ok ur beads. ada talent nie. seriously cantik.

nida-razak said...

sume cantik2..especially yg last tu..pandai nana beads, ley amek tempahan ni..hehe..

ZiL said...

Nana sangat rajin dalam bab2 mcm ni.. tak sabar nak tengok nana nanti... mesti cantikkan...

Asz Miza said...

Yang last tu Cantek..lagi2 DIY sendiri..memang nana talented dlm bab2 beadings..:)

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

like!!!!!

veesakura said...

nana, rajinnyerr! sume pon lawa dear. baju potong kek and akad nikah tu, macam dah menambat hatiku. ngeeeee

e k i n ♥ y u s r i said...

nk tgk

~ NANA ~ said...

thanks korang....simple2 je baju i :P

aNis LeMoN aBu said...

bajunya cantik. orgnya modest.

double thumbs up!!

K.I.N.A said...

kina paling suka yang patching & beading last tu..tlg buatkan utk baju nikah kina boleh..hikhik..:P

~ NANA ~ said...

anis: thanks for the compliment *malu*

kina: boleh je...meh la hantar kat umah i...sediakan bahan2 je :)

Renee Meow said...

cant wait to see it..!! mesti chantek deariee... esp yg last one tuee... pandai u DIY.. nak tempah voley? hehee ;p

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

hana yoriee said...

waahh..giller kentang DIY baju..tp serius mmg cantek baju yg last tu! =) berbaloi2..hehe

UyaRayza said...

wahhhhhhhhhh canteknyeeeeee...bgusnye jht sendiriiii..nk jht sendiri tp x ade bakat mcm mane hehehe

Hidayati Farhan said...

terernya nana. nk tgk lagi dan lagi. hujung mggu ni kan. huhaaa, debaran makin kencang x? hehe

aTy _faRed~ said...

rajinnye jahit beads sendiri..sampai dua minggu...waaahhh... [kagum giler]

amy fahmi said...

nana, cantik u buat tu. leh buka tempahan la ni. :p

WillBemrs said...

3-3 mesti sgt gojes kan nana... fav kaler ke white...? :) 1 week to go dear..!

Liyana Aziz said...

wah, jahit sendiri!hebat! eheheheh

x sabatr tunggu kak nana pakai those baju.. upload tau nanti, jangan lupa...

safiyyah osman said...

xsabar nak tgk bju last y nana buat sdri tue...good luck syg!xlama dah..

hidayah hiddensity said...

omg!! ingat designer mana punye beadwork. its u!! cantik sgt dear! baju last paling cantik.

eidA said...

xsabar nk tgk..especially yg last skali tu...;)

dah xlama dah..mesti nan dah xsabar n...ahakss

Miss Sunshine said...

Nana.. rajinnye jahit baju sendiri... Baju tu cantik sangat.. Kalau nana pakai, mesti lagi cantik... Tak sabar nak tengok... ^_^

Adawiyah A.Halim said...

wow...cntik la bj potong kek tu...sweet sgt..

intan said...

cantik! tiga-tiga i suke..tak sabr nak tgk u pakai full!

miey anna said...

okeh..jatuh chenta n x sabar nak tengok semua baju tu..pliss..pliss tunjuk ajar ku sifu..hikhik..suke!

Nurul Farhanah~ said...

tak sabarnya nak tgk..yg last tu paling laawa

Cik Mira said...

tak sabaq nak tengok yg nombot 3 tuh. hehe mesti sangat cantek!!