Tuesday, June 28, 2011

Wedding Review : Tudung Kahwin

hai ols...i baru sebok2 nk review psl wedding i...bkn taknak review tp pic dr OP x dpt lg la...ni pon amek pic dr camera sendiri & cilok sket dr blog OP....hihi....btw today i nk review psl TUDUNG yg i pakai masa nikah, sanding & outdoor...


sorry pic x brp nk clear....tudung ni i rasa ramai yg dh tahu i beli dgn diyang azura kan??? ni [LINK] dia...tudung ni ala-ala tudung ct tp i pakai cara lain...ekceli kn, gaya tudung yg i pakai tu TIGA layer tau (nasib baik x panas)...1st layer i pakai inner neck, 2nd layer shawl satin & 3rd layer br apply tudung diyang tu...konon2 nk nmpk gojes, i pon tambah la pearl & manik2 kat tudung tu...cantik tak??? hihihi


utk sanding pulak u olss tau tak i DIY tudung tu 3 days before wedding !?! mmg kelam kabut jugak la coz time tu la nk gunting kain & time tu jugak la nk gunting lace...i DIY pakai kain satin & patch lace yg sama dgn baju tu **nsb baik ada lebih sket kain tu** haaa ingt lagi tak entry i sblm ni pasal tudung sanding ni [LINK]??? i tak jadi pakai tudung tu coz adik2 i cakap mcm indon & i pon x brp selesa dgn awning dia...tudung yg i DIY ni jauh lebih selesa walaupon i tak sempat nk hantar jahit tepi!!! haha kantoi disitu pakai tudung yg tak siap jahit...btw i suka style ni, inspired from tudung aida gadis melayu punya engagement (^_^)


utk majlis potong kek & outdoor i pilih tudung awning putih (ekceli i tak suka pakai tudung ada awning coz nmpk muka i mcm tua sket) hoittt nana, mengaku je la yg yuu tu mmg da tua okey!!! utk tudung ni i pilih yg plain je coz veil dah meriah n meletupss gitu :p

**************************
btw nanti i review pasal ketiga-tiga veil yg i DIY kat atas tu okey...yer, semua veil i DIY je (^_^)

44 comments:

"cikkin" said...

nana..DIY je?? hoh..patutnye "semua veil i DIY..YEAYY!! "
bangga ook pandai DIY veil..jeles i..huhu..sumepon cantik..=)

psst..nana nak tempah veil potong kek tu..nk pakai sesaje..hahahaha..=p

ZiL said...

Cantik Nana.. rugi zil kahwin dulu.. kalau tak leh pinjam.. hihihi... ajarlah cam mana nak DIY..

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

nana cantiknye....suka tgok

Hidayati Farhan said...

nanaaaa, nnt nk mintak nana aja lah cemana nak pakai tudung gadis melayu tu. bole buat video tutorial x? haha

fitria said...

cantik nana... nk bljr jugak.. hehe

Hunny Kitty said...

meletopsssss

Miss Sunshine said...

Mak aiii.. cantiknya tudung2 nana...
DIY lagi... suke tengok.. nana pun suweeet je.. ^_^

hidayah hiddensity said...

nak tutorial tudung camtu nana..bley! :-)

yUmIe said...

u made a good decision for ur tudung utk bersanding tu..more better compare dgn yg 1st u choose tu..huhu.xksh le xsmpt jht tepi pn,tp ttp meletops ok!..hihi

e k i n ♥ y u s r i said...

sume cntiklah nana...

~ NANA ~ said...

cikkin: bangga la jugak tp penattttt :) eh2 nk pakai lg ke? pakai utk anniversary nnti la...kekekeke

zil: hihihk...meh sini meh nak ajarkan :)

sue: tq :)

yati: insyaAllah if ADA MASA i buat tutorial okey :)

fitria, hunny kitty, miss S : thanks dear :)

hidayah: insyaAllah nnti i buat k if berkesempatan :)

yumie: yeke? waaaa thanks :) tp yg mula2 tu mmg nmpk mcm indon & makcik sket kn? hihihi

ekin: tq dear :)

PussyCat said...

cantik!pndai nye nana!

zimie said...

ya ampun.DIY sendiri ye veil tu nana??ok2 sila tunjuk ajar ye!hehe ehhh nana tak jadi eh pakai tudung Indon tu?teringat entry tu.tapi okla yang tudung u pakai ni memang santek!!memang voguee sgt nana!! ;)

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

sangat cantek! =)

eMaH SoMeL said...

nana nmpak sweet sgt tudung akad nikah 2..god job dear =)

eMaH SoMeL said...
This comment has been removed by the author.
Adawiyah A.Halim said...

skaa...skaa..semua nye nmpk cantik =)

nida-razak said...

wah nana..tudung sanding tu u diy sendiri?cantiiiikkk...please give tutorial..huhuh...

UyaRayza said...

nana u r good n creative...buatkn tudung uya ble heheheheh

~ mizzAmy ~ said...

nana siap buat tudung sendiri? waahh... kagum2. memang creative lah nana nie. hikss..

Gadis At Home said...

mane ader tua pakai tudung awning tu cik nana...

nampak cantik tau...sweet..

syAzAnA said...

huwaaaa. sangat cantilah kak nana!
^^

aNis LeMoN aBu said...

peh. 2 thumbs up!

kalau ADA MASA? haip. kena adakan masa la~ kesian tau kat i yang baru nak blaja nih~ ekekek.

farah aminuddin said...

nana cantik! veil cantik, tudung cantik!

oshinz said...

mak aih.. 3 lapis?!!! haisyo nasib baik pengantin tak pengsan kepanasan. hehehe. tapi cantik ah yang first tu. sukeeeee..

Mia-Ina said...

3 lapis nana?fuh, kepanasan mia...pakai baju pengantin pun dh pns..huhu...wah2x bestnya DIY tue

Atiqah Ahmad said...

suka tudung nana time nikah n reception. i pun tak suka tudung awning. heee~

tapi nnt nak tempah jer coz mmg tak kreatif nak DIY sendiri.

♥ Kasut Pink ♥ said...

Bestnye nana boleh DIY tudung sendirik, sile bg tunjuk ajar ye..hehe

amani.. said...

ya Allah dear sume gorjes2 gle..tak tau nk describe cmne..ok nnt my wedding leh amik inspirasi dari u bole kan bole kan..hehehe..
menunggu dgn pnuh ksabaran ur entry about the veil..hehehe..

~ NANA ~ said...

kekekeke...alahai malu la pulak atas pujian2 semua...gorgeous la sgt kn? :P

Wanie said...

cantik la tudung nikah ni..
yg pakai pun cantik gak..:)
mahal tak upah?

veil diy ye?pandainye..jimat duit kat situ kan..hehe

eyanne said...

semua cantik!

veesakura said...

nana, like everybody said, suma lawa!! mmg wise decision u tukar tudung sanding tu. cantik! and i paling suka tudung nikah u. nak pinjam, tapi dah tak sempat.hehehe

safiyyah osman said...

bestnya..sbb nana pandai jahit2 nie..:)...diy untuk kepuasan hati kan..:)

aKu YaNg AdEQ'z said...

cantiknyeeee...tempah bleh?huhu...:)

.:shura shushi:. said...

cantik nana!!

i pulak tak suker tudung ader awning..nmpk muka i yg bulat nie..hihihi

aTy _faRed~ said...

u look so different biler pakai tudung..!!! tapi siyes masih sangat cantik..!!!palimg suker viel nikah u.. n viel cute majlis potong kek u tu...:)

Reen Tart Nenas said...

chantek tudung nyer :)

mizzura said...

ohemji..suka sangat tudung nikah tu kay...i nak inspired boleh..?

misssazusarin said...

cntk lah tudung nikah u =)

ciK LyndaWawa igUana said...

manis menunggu..sweetnye die..=]

mas said...

salam..nana,baju sanding nana buat sewa x...? boleh ke klau saya nak sewa dgn yg lelaki skali.?saya dtg ambil pun xpe..cantik sgt2 dan berkenan sgt2..

mas said...

saya yg nak sewa tu...mas 01350131973..

mas said...

mas 0135011973