Wednesday, July 6, 2011

Honeymoon Krabi: Final Part

hari ke-4 di krabi kitorang naik motor ke PHUNAKA RIDE...phunaka tu gajah sbnrnya dlm bahasa thai...yg ni kitorang x amek pakej so cari sendiri je tempat nak naik gajah yg berkenan di hati...ada pakej yg ditawarkan kat sana lebih kurang 1400 baht/person utk naik gajah + ke crystal lake + emerald pool & tiger cave temple...
utk naik gajah yg selama lebih kurang sejam ni, kitorang dikenakan bayaran sebanyak 700 baht/ person...means RM70/sorang...agak mahal jugak semata-mata nk naik gajah ni...takpela, janji enjoy :) i demam sket masa hari ke-4 ni, tak berapa nak ada mood..

mula2 geli sgt nk pijak gajah tu coz kulit dia kering & ada bulu2 tajam sket...hihi...lps naik gajah ni, kitorang dijemput mkn nenas madu & air mineral kat pondok dia...

bila dah sampai, pandai pulak gajah tu kencing & melabur saham!!! hahaha apepunyepengotor la gajah ni...ewwww  sgt la tak sopan kn? hihi



lps naik gajah kitorang ke krabi town utk ke waterfall...nama waterfall ni huai to waterfall, terceruk sket tempat ni...agak scary masa otw naik motor ke sana...sebenarnya kitorang cari tiger cave tample tapi sampai ceruk mana tah jumpa waterfall ni..huhu~


btw jgn lupa beli makanan kat atas tu...serunding, sambal, perencah tomyam & karipap dia awesome sedapppp...yg bekas bulat kaler kuning tu favourite i, mkn dgn nasi or roti sgt sedap okey...harga dia RM 10 = 3 balang, murah je kan??? nyesal beli 6 balang je hari tu...huhuhu...perencah tomyam tu pulak x try lg :P

oh ye, kat sana sgt byk butik2 designer yg blh buatkan wedding dress or night dress...harga yg ditawarkn serendah RM300 inluding materials okey...blh siap dlm masa 3 hari je...so bawak duit lebih sket utk tempah baju kat sana...hehe

********************

Related Post:

1) honeymoon Krabi part 1 [LINK]
2) honeymoon Krabi part 2 [LINK]
3) honeymoon Krabi part 3 [LINK]

27 comments:

Fariza said...

syoknya !!!
ni yg x sabar nk g krabi. hik3.
;))

~ mizzAmy ~ said...

bestnya naik gajah...

LisaLisut said...

kalau ade masa i nk try naik gajah jugak la.hahaha.i know psl upah jahit baju tu thru blog zaza b4 this.hehe,thanks for the info again.

♥ Kasut Pink ♥ said...

Murahnye tempah baju sane..Materialnye ok x nana?

takpelah melabur sikit duit utk naik gajah tu kan sbb pasni x tau bile dpt merasa lg..

Hidayati Farhan said...

nana, air kencing gajah da mcm air terjun. hahaha

ni x sabaq nak gi krabi nehh

Dawia.Honeyputri ❤ said...

Teringin nya nak naik gajah..


tumpang heppi.. ^^

~ NANA ~ said...

fariza: mmg syok...hihi

amy: besttt tp geli...hihi

lisa: jgn lepaskan peluang naik gajah! hehe...owh i xtau blog zaza apa...hihi

kasut pink: material dia elok sgt2...i da tgk :)

yati: hahahaha tau xpe...kalo kumpul tu, mau lebih dr satu baldi :P

dawia: ada peluang nnti naik la :)

Miss Sunshine said...

nana.. tak takut ke naik gajah tu...? macam gayat je... syoknya honeymoon.. mane ole2 utk kita ni.. hihi..

Miss Sunshine said...

nana.. tak takut ke naik gajah tu...? macam gayat je... syoknya honeymoon.. mane ole2 utk kita ni.. hihi..

Cik Puan Mimi said...

waa.murahnye tempah bju kt sana nana~

naseb dah kawen.klau blum nk jugak ke sana.hehehee

UyaRayza said...

wahhhhhhhhhhhhh bestnyeeeee heheh..uya pn pnah naik gajah skali time kecik2...bulu die tajam eheheh..dh la jarang2 hehehehe

K.I.N.A said...

bestnyeEEEEEEEE..ehhehe

Nadya Zahid said...

Lisa, slame ni i gi..xpernah terpk nak naik gajah..tp ni end of this month nak gi dgn hubby..so nak naik gajah la rasenye..best ke?

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

ishh..gajah ni xsopan tau ..huhuu

Cik Mira said...

bestnyerrrr.....

zimie said...

aww naik gajah plak dier.hihi bestnyeeeee!! bile la i dpt merasa?lalala

cikFM said...

haha boleh plak snap hasil pelaburan gajah tu erk..

safiyyah osman said...

taik gajah besaq dak?ahahahahahaaa...best la..


nana:: jgn makan nenas,tapai tembikai..or benda yang tajam2...ok..kot2 ada rezeki kan..jauhkan mkn benda2 tjam okeh!:)

good luck!

shida said...

nak naik gajah jugak!!!!
:P
semoga tiap2 hari tu honeymoon bg nana n husband...:)

farahfatihah said...

wahh mmg gagah reddah naik moto je yer g tempat2 tu...bagus tul =)

Liyana Aziz said...

kak nana!!! kenapa amek gambar poo tu... kikikikikiki

next time kalau pergi bawak yana! kita naik gajah sesama... bhahahahhaha

syaza kelyza said...

bestnye pegi honeymoon . sweet :D

miss puteri said...

suke... byk info. tq dear!!

miss hav0c said...

gila byk air kencing gajah hahaha

Lynn said...

best tol tgk nana hneymoon kat sane...sweet sgt both of u..

Mia-Ina said...

bestnya baca entry nie....x nah pula naik gajah....perencah tomyam mmg wjb kena bw balik p sana ..

ciK LyndaWawa igUana said...

wah..naik gajah...best!!!!!