Monday, July 4, 2011

honeymoon Krabi : Part 3

hai olss~ seperti yg dijanjikan, hari ni cerita honeymoon i dah masuk part 3...sorry la kalau ada yg dah boring ye hehehehe


kitorang plan nk pegi KRABI TOWN (40 mins from sheraton hotel) utk tengok2 apa yg ada kat sana...we all sewa motor selama 5 hari kat sana...serius kecut perut i naik motor, last i naik masa darjah 1 dulu **punye la lama** tiap kali naik je mesti i peluk hubby kuat2 sbb takot tercicir kat belakang hehehehe...FYI, kitorg dpt sewa motor ni serendah 300 baht per day, means 1500 for 5 days...sangat murah kn??? 300 baht ibarat rm30 la, nak murah kena pandai bodek tau :)

masa nk pegi krabi town tu hujan pulak tapi redah je la....tak stop2 kitorang ketawa atas motor sbb rasa lawak sgt naik motor dlm hujan...feeling ala-ala hindustan gitu...btw ni la PENGALAMAN YG PALING I TAK DAPAT LUPAKAN sampai bila2...baru i tahu camne susahnye mereka yg naik motor & i rasa sweet gitu dpt sama2 naik dgn hubby *baru kawin semua sweet kahkah*

tgk pic kat atas tu, cute x kitorang??? dah basah lencun baru sebok nk cari baju hujan hahaha...lps je beli & pakai, pandai pulak hujan tu nak stop *sabo je la* habis muka & kaki i hitam kotor sbb air kat jalan tu asyik terpercik je :(

petang pulak kitorang ke AO NANG BEACH...saja lepak2 & bercanda di tepi pantai *ewahh* dah kawen takde la nak kena control dah hihihihi...best tgk sunset sama2 tau (^_^)

ni AO NANG TOWN time dkt2 nk maghrib...kat sini u ols blh beli survenior, mkn2 & tuka duit....opsss hari tu kn, i tuka duit kat airport punye la mahal sampai 100baht = RM 11.25....tp bila i tuka kat sini, blh dpt serendah 100baht = RM 8.50 je (tapi kna pandai cari la coz ada tempat yg offer RM9.80)...

mcm2 yg ada kt ao nang market town ni...tp barang2 dia lbh kurang yg ada kat negara kita je sampai i blur nk beli apa...blh tahan mahal barang2 kat sini coz tempat tumpuan pelancong kn???


haaaaa dah ada kat sini wajib rasa pancake dia!!! sedap sangattt & takde kat negara kita pancake yg camni...my fav of coz la baNANA pancake...yummmy~~~



after that kitorang pegi MARKET dia pulak yg lbh kurang mcm pasar mlm kita...macam2 ada jual kat sana, bkn setakat makanan je...so kitorang pon tapau la pulut+bawang goreng yg dimakan dgn ayam (SUMPAH SEDAPPP pulut bawang goreng dia, my hubby pon suka)



*pic google je ni* haaaa ce teka ape ni??? ni la ulat goreng, lipas goreng, cengkerik goreng, etc etc...pegi market dia kena hati2 tau coz campur islam & bkn islam...kitorg akan beli kat tempat yg nmpk makcik pakai tudung je hehehe...


*terpaksa edit balik pic lama yg nampak aurat*

lps bersihkan badan, i dgn hubby dinner kat HOTEL WHITE ORCHID...makanan dia tak mahal sgt & sedappp...oh yer, kitorg mkn kat sini coz ada nmpk logo halal & surau...hehe

**********************

Related Post:
Honeymoon Krabi Part 1 [LINK]
Honeymoon Krabi Part 2 [LINK]

22 comments:

~mspija~ said...

peh! cicak goreng ade x? hahaha. besh la u g krabi.

zimie said...

sangat adventurous nana!!naik motor ape semua.beshhhh.hehe eww part lipas cengkering tu tibe2 nak rasa kembang tekak.boley tak.errrkk ;p

nida-razak said...

comei nana pakai helmet naik moto cam tu..hehe..pasal tukar duit tu, mmg len ek..kna cari btul2 la kan..n pancake tu..huu..nana buat i lapar tibe2..

aNis LeMoN aBu said...

haha. naik motor tu pandai guna pam minyak dia x? abg i gi hatyaai cerita pasal pam minyak moto memang klaka.

(hujan kasi chance u 2 orang pose pakai rain coat tu ;) )

Miss Sunshine said...

nana... bestnya dapat naik moto dalam hujan.... mesti pengalaman yang tak dapat dilupakan.... ulat goreng tu... kat sarawak pun ade.. tapi tak pernah try lah.. tak lalu kot...

LisaLisut said...

yey.thanks nana! i need this entry as a ref .hehehe.lg2 psl change currency tu.nt i bole advise KR :)

Hidayati Farhan said...

nana, buat je byk2 i x bosan. sukaaa, sbb maybe nk pegi krabi. bole jd guide. ahaha. comel lah u pkai raincoat

~ NANA ~ said...

pija: ada kot...hahaha

zimie: ish mmg advanture habis la...hihi

nida: comel kan??? kekekeke angkat bakul la pulak :P

anis: a'ah la lupe nk cerita psl petrol pump dia yg agak pelik...tp kt town ada yg baru mcm kat malaysia...hihi

missS: serius mmg xley dilupakan :P

lisa: haaaa nnti baik u survey2 dulu tempat nk tuka duit tu...tp plz la jgn tuka kt airport :P

yati: okey nnti i guide u...hihi

Cik Emie said...

bestnye nana :) suke feeling2 romantik gitu :P

aTy _faRed~ said...

ramai orang gi karabi..siyes sangat2 teringin nak gi sane.. [berangan tuk 1st anniversary nanti..] :)

miss puteri said...

hee... terus tak sbr nie..hehe.... pasti bukak balik entry u nie bila da dkt nak pi nty.hee

~Ayu BnSyg~ said...

Banana Choc!

UyaRayza said...

bestnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee hehehe..

Mrs Azhar said...

krabi best! =D ayu kt atas ni dok angau lg kt banana choc. haha.

Mia-Ina said...

tu dia mcm2x benda goreng ye nana..pelik2x lak dgr..mmg best naik motor lps nikah..sbb dh halal..nk p mana2x pn dh bebas sbb dh nikah...

cikFM said...

erk.... ingtkan kerepek goreng td.. huhuhuhu

Byzura Mj (By) said...

nak lagi info! hahaha nweek by pergi!

Lynn said...

sweet sgt...

Hunny Kitty said...

lampoo gantung2 tu kalao b2b beli tu banyak gunanya tuh!!

ai pun plan nak p krabi ni nnt....tapi nak sebey2 dok kat ao nang je....ai refer kat agoda.com.....

farahfatihah said...

alolo mmg sweet ni naik moto dalam hujan huhuhuhu

ari tu nak g krabi xjadi, now dah preggy tak tau bila lak leh g huhuh =(

~ NANA ~ said...

terasa nk pegi lagi...tapi takkan nk pegi tempat yg sama berulang kali kn?? kekeke

ciK LyndaWawa igUana said...

hahahahaha....