Thursday, July 21, 2011

majlis bertandang~

insyaAllah majlis bertandang kat batu pahat nanti akan diadakan pada 3 Sept 2011 (raya ke-5)....wahhhh i naik pelamin lagi sekali...yeayyyy sukanya!!! yup, jarak kenduri kat kemaman dgn kat johor lbh kurang 3 bulan coz saja nk pilih date yg ramai org cuti...hehe...

utk majlis kat sana nnti, segala tema, pelamin, goodies, etc2, family in laws yg uruskan...since tu majlis sebelah diorang so i follow & respect je kehendak in laws **takde ngada2 nak pilih itu ini ikot kehendak hati**...so theme yg my MIL pilih ialah PURPLE...mula2 dlm fon kn, ibu sebut warna KUNDANG, i mcm blur2 je taktau kundang tu apa....hahahaha...

weekend baru ni i dgn hubby balik johor, saja nk ziarah family kat sana...alang2 dh ada kat sana, ibu pon bawak pegi bridal butik yg dia dah book...baju purple yg ada kat butik tu ibu suruh i pilih sendiri ikot taste so i pilih design baju yg simple tp fully lace with beads...pelamin pulak sekali dgn package yg ibu dh book tu...pelamin petak berukir satu panel dgn kerusi cleopatra (tapi i lagi suka kerusi sofa sbnrnya hahahahaha takpe la kan)

design baju lebih kurang gitu kot tapi kain tu fully cover dgn lace...eventho kaler purple tak byk choices kat sana, tapi i rasa baju tu dah cukup cantek if nk compare dgn pic kat atas ni...kekekeke...

OP??? MUA??? itu i taktau...hahahaha...rasanya makeup dh satu package kot (means mak andam butik tu la kot yg mekapkan i nnti)...OP pulak tu tugas fahmy kot...hihihi

btw i rasa sgt terharu & kesian kat ibu coz dia susah2 belikan set bilik tdo yg baru utk kitorang...i tak kesah pon tdo pakai katil lama...so, bila furniture dh sampai kitorang pon sebok2 kemas bilik tu...gagah rupanya ibu ni angkat benda2 berat...hehe...i ni lembik sket...ampunnnnn~

set bilik tdo ni la yg ibu belikan...kitorang dh siap pon kemas bilik pengantin tu, tinggal nak rasmikan je lagi (^_^)


********************************************

ni bridal kat batu pahat tu

PESONA ANDAMAN MAR
No.35 Jalan Persiaran Flora Utama
Taman Flora 83000 Batu Pahat
Johor (depan CIMB bank)
TEL: 012-7990623
EMAIL: mar_elegance@yahoo.com
Facebook: Butik Pengantin Mar

23 comments:

Hidayati Farhan said...

wahh, bole feeling pengantin lagi nana. pakai inai lagi. hahaha. beshnyaa mak mertua belikan set bilik tido. ehehe, nak rasmi ape tu? jeng jeng. hahaha

ZiL said...

Nana.. samalah mcm zil.. semua zil serahkan pada belah mertua utk uruskan majlis bertandang.biar mereka yg pilih.. zil tak nak cerewet2 bab ni ngan diorang.. zil tak masuk campur langsung.. hanya pilih baju potong kek je zil yg pilih. bab bilik tidur tu, mak mertua tak dalah belikan katil baru, sebab katil hubby kat bilik dia memang dah baru coz mereka baru pindah ke rumah baru.. tp bila zil datang je kerumah tu, bilik pengantin semua dah siap hias... hihihi.. tak sabar pula nak tengok majlis bertandang nana...

cikFM said...

pakai inai betul2 kali ni nana.. hehe

~ NANA ~ said...

yati: jeng jeng jeng! hahaha notty yati nih!

zil: tu la...i mls nk banyak songeh nk demand itu ini...hihi...kata nk jd menantu yg disayangi kan? :P

cikFM: kekekeke tu la...hopefully inai lps ni menjadi :)

~ mizzAmy ~ said...

bagus lah nana nie. tak kisah baju semua. certain people mcm sgt risau kot2 baju, mekap semua tak cantik.

prinCess.prinCess said...

wah..nana dapat org bp ye?..sbb kite pun org bp..hihi

set katil tu same ngn set katil kite!!..*tetibe teruje!..haha

Andam tu, if cantik inform kite eh..sbb kite still cari mak andam..:)

R.R.Z said...

wahh..best la nana!
:)

hikss

Asz Miza said...

best dapat naik pelamin lagi sekali..:)

.:shura shushi:. said...

bestnye mak mertua baik hati!
hopefully mak metua ai pun baik hati..hihihi

Gadis said...

wah ...
x sabar plak nak tunggu nana punyer majlis bertandang..;-)

zimie said...

baiknya ibu mertua u tu.hihi dapat lak anak menantu yang baik.terima seadanya.i loike.hihi

anaztasias nora aira said...

nora pun serah kat mak mertua je senang kan dear hehehehe :)

ciK LyndaWawa igUana said...

huhu..takut nanti naik pelamin kali kedua...dah bawak budak dalam perot..huhu.tapi takpe..nana memang comel sentiasa....=]

Miss Sunshine said...

nana, kita masuk campur nanti dlm urusan bertandang.. haha, bz body kan bakal menantu ni... nasiblah mak mertua dapat menantu cmni... hihi..
bestlah nana , boleh feeling2 pengantin baru, naik pelamin lagi, dapat set bilik tido lagi... baik betul mak mertua nana kan... bertuah nana... ^_%

aTy _faRed~ said...

teringat dulu majlis bertandang..semua mertu ayang uruskan..walaupon ade yang ai tak suker..tapi nak jage hati terpakse ai turutkan..nasib baik tak teruk sngt..huhu

Mia-Ina said...

ha..kat batu pahat????? tempat mia mengejar tue nana..jgn lupe menjemput..ehehe...

amani.. said...

bestnye dapat mil mcm nana...beruntung nana tau..bgusla nana kte ni kdag2 kne ikt jgak ape yg dh diaturkan btw diorg pun mstila nk the best for both of u kan..

p/s: nmpk gaye rye first suami istri kat batu pahatla ye..

Gadis said...

cantik kaler purple..;-)

Renee Meow said...

wah msti suke dpt kawen lagi.. hehehe :)

Cik Emie said...

u kulit cerah pakai kaler ape pon cantik nana :) emi pon wedding belah emi n bertandang jauh gak beza huhu..xdecide pon lg bile..bole x? ekeke..

iedchan said...

wah..same jugak ngan belah laki i..wane purple jugak...:P

Atiqah Ahmad said...

purple warna tema majlis saya. heee~

bahIRAh said...

nana nnt jgn lupe buat review ea pasal andaman ni..tunang I pun oprg bt pahat.. actually hari tu ade pegi wedding yg gune andaman ni and memg cantik la make up die..bab pelamin I tak nmpak sgt sb time tu nk cepat..just jumpe pgantin dlm bilik je..