Monday, July 11, 2011

time flies~

alhamdulillah dah sebulan usia perkahwinan kami...walaupon masih baru, tapi i rasa masa berlalu sangat cepat....saja nk imbau balik kenangan perkenalan dgn hubby dulu :)


TAHUN 2009

betol la cakap org, kalo dah jodoh tu takkan ke mana...kitorang sama2 blaja kat uniten bangi & sama2 amek cos mechanical engineering...hubby 2 tahun lbh tua dari i (tapi muka kitorang nmpk mcm sebaya kn??? kekekeke)....sepanjang kat uniten i langsung tak sedar yg fahmy ni wujud kat uniten, sumpah tak pernah nampak batang hidung dia pon walaupon i sgt rapat dgn housemate dia yg bernama marwan time tu...tp hubby ckp dia slalu je nmpk i makan kat food court dgn kawan2 (haaaa usha awek ek)...

i stat kenal dgn dia kat facebook la (dia dh pernah nampak i sblm ni)...ntah camne kitorang TERchatting time tu, sbb i ni tak suka chatting kat FB sbnrnya...time tu bulan 7 if tak silap, i tgh praktikal kat petronas kerteh & dia dah pon kerja kat KL...bulan 8 dia akan grad...dari chat kat FB, berjangkit chatting kat YM, merebak ke SMS & lps tu asyik bergayut je tiap2 mlm hehehe...

tiba la hari i hbs practical & kena balik uniten semula...hari i register masuk sem baru, hari tu la majlis konvo dia...dia nak jumpa tp i punya la segan sbb tak pernah lg face to face dgn dia...sampai je kat uniten i gagahkan diri utk mandi & bersiap walaupon i sgt penat drive dr kemaman ke KL...first kitorang dating dgn ibu & mak usu dia, yela baru je hbs graduation day...Tuhan je yg tahu camne malunye i time dlm kreta dia (diam seribu bahasa)....

lps dia hantar ibu & mak usu kat rumah kakak dia, kitorang pon keluar berdua utk mkn **muka i tebal menahan malu kot & muka fahmy pon nmpk merah2 mcm udang kena bakar hahahaha sory abg**

mlm tu dia trus sampaikan hasrat dia utk jadikan i isteri dia....yer ISTERI, bkn awek tau...i yg dh 2 tahun single time tu, masih berfikir panjang coz takot pisang berbuah dua kali...lps buat solat istiqarah, i tanpa ragu2 terima dia....wahhhh sgt singkat kn perkenalan kami??? kenal baru hampir sebulan & baru jumpa skali trus declare couple kekekeke....JODOH namanya tu :) 15.08.2009 hidup kami bermula sebagai sepasang kekasih ececeyyy~

pic ni time buka puasa kat seoul garden, baru je brp hari kot kitorang kapel...masing2 masih kurus kn??? hahaha...berat i cuma 49kg & fahmy lak 70++kg je time tu...eeeeii i tak suka betol dgn rambut nyonya i time tu (nyesal buat perm kecik2 camtu)...

fahmy sgt suka ajak i makan...hohohoho~

kat genting...time ni badan masing2 dh stat naik sket...fahmy lak baru sibuk dgn gym dia...


TAHUN 2010

tahun 2010 kami semakin matang mengharungi dugaan....dulu masa mula2 kitorang bercinta, sgt banyak la mulut2 org yg tak puas hati, yg dengki itu ini & yg buruk-burukkan kitorang kat blkng....satu je yg kitorang pk, if lelaki yg buat cerita mesti org tu suka kat i, if perempuan yg buat cerita mesti org tu suka kat fahmy....hahahaha takley belah kan kitorang punye prinsip??? angkat bakul masing2 gitu :P

03.07.2010 fahmy hantar family dia utk merisik i....simple, kitorang takde majlis bertunang yg ada pelamin, hantaran, pakai baju cantik2, etc etc....cukup hanya sesi perkenalan antara dua keluarga & sebentuk cicin yg disarung sebagai tanda (^_^)


TAHUN 2011

**yer, rambut i mmg cepat giler panjang, sbb tu i tak kesah kalo nk potong pon**
tahun 2011 kami merancang utk mendirikan masjid...sedang elok i dah habis study & stat bekerja masa 03 jan 2011...sekali lagi masa bulan march,2011 family fahmy dari batu pahat dtg ke kemaman utk menetapkan tarikh kawen kitorang....

alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi, 10.06.2011 kami selamat dinikahkan oleh abah i sendiri & 11.06.2011 kami disandingkan dlm suasana majlis yg sgt meriah...KENAL TAK SAMPAI 2 TAHUN PON...tak sangka preparation yg hanya dibuat dlm masa lbh kurang 3 bulan berjalan dgn sangattt lancar...dulu blog ni hanya blog peribadi tp bila dh tau nak kawen, habis blog ni ditransform jadi blog kawen gitu....hihihi


*latest pic, masing2 berat badan dah naik*
sebulan sudah...tak lain tak bukan kami mengharapkan agar sebulan menjadi setahun, setahun menjadi sedekad, sedekad akan terus berganda sehinnga ke syurga...insyaAllah...


KAMI BERBEZA
dia lelaki, saya perempuan
dia tinggi, saya rendah
dia rajin bersukan, saya kuat tdo
dia memilih bab2 mkn, saya mkn je semua yg halal
dia kdg2 manja, saya kdg2 sgt garang
dia rajin bekerja, saya suka curi tulang
dia diam bila marah, saya suka membebel
dia tak pandai kemas rumah, saya suka menghias
dia kelakar, saya romantik
dia suka BMW, saya suka Volkswagen

KERANA PERBEZAAN ITU
kami belajar antara satu sama lain
kami mudah serasi
kami tak pernah bosan
kami sangat gembira
kami memerlukan antara satu sama lain
kami sentiasa memahami
kami saling mengenali
kami saling melengkapi
dan kami bahagia

amin....insyaAllah~

**********************************

mak oiii...entry mcm karangan la pulak...ada ke org nk baca ni??? kehkehkeh~

45 comments:

Lyana MK said...

sweeettt!!!! i likeee!!

"cikkin" said...

cikkin suke bace..yeayy!! hehe..tahniah..comel laa korang ni..moga kekallbahagia smpai bile2 ye nana..=)

miey anna said...

sukenyee....comey habis lah..hehe ^_^

Hidayati Farhan said...

nanaaaa *melting*

sweet sgt lahhhh. sukeeee

Hunny Kitty said...

.....dan sebab tu la Allah menjadikan kita berbza2

zimie said...

i baca.hihi comelssssssss.moga kekal hingga ke akhir hayat.aminnnn :)

Miss Sunshine said...

alahai nana... suweeetnya dia... dah sebulan kan nana, sekejap je masa berlalu... kalau ada jodoh, baru jumpa pun blh terus kahwin, tapi kalau takde jodoh, bercinta lama mana pun tak kahwin jugak kan... Kita doakan kebahagiaan buat nana selama-lamanya... ^_^ AMIN!

amy fahmi said...

nana nana nana!! sweeetnye korang..
i doakan u dah fahmy kekal hingga akhirnya...:))

~ NANA ~ said...

thanks atas doa korang semua :)

cheq sue dieyha said...

mesti la ada orang nak baca,terharu tbe2 baca luahan ikhlas dr seorang yg br bgelar isteri.x kesah la mcm karangan ke ape..apapun janji nana berbahagia hingga ke akhir hayat.amin..

aurikelsan said...

like jugak...sweet je baca..huhuhu

♥ Kasut Pink ♥ said...

Ini sweet sgt nana.. Make sure fahmy kena baca tau :)

prinCess.prinCess said...

nana..cntikla rambut perm cm2..:)


owhh..husben u org bp eh...:)

semoga bahagia ke akhir hayat..:)

nida-razak said...

nana...comeinye..tu la namanya jodoh kan...ai baca smpai habis tau..sonok baca.. =) semoga nana n husband bahagia smpai syurga..amin... =)

Gadis said...

sweet sungguh...
mmg romantik both of u...;-)

kiter doakan semoga oanjang umo ,murah rezeki, n hubungan kekal hingga akhir hayat... aminnnn... ;-)

bersih said...

so sweet.. fahmy dulu kurus, xmain gym ke? skang nampak berisi berotot2 gitu

Encik Khairi said...

series sweet gile your story. I wish I had...

Well, i think bila asam garam rumah tangga nnt menggigit hati, you boleh turn on pc dan kembali baca post ni. insyaAllah membantu.

tahniah, congrats. first time here dowh... :)

LisaLisut said...

sng je kisah u kan.2009 then dh kawin pun 2011.hehe.

i yg cinta stat 2008 ni 2011 br nk kawin.hehe.sweet one i like.

miss puteri said...

ok. saya suka tengok awak gembira dan bahagia. terus saya pun tak sabar nak kahwin sekrang juga..hehe..

sweet dear!. tahniah.!

likelikelike

Anonymous said...

awwww sweetnye both of u

semoga bahagia selalu yer :)

first time singgah sini dah suka ur blog! hehe

etty said...

na, yg bab kami berbeza tu, mcm byk tersama pulak. lagi lagi bab saya garang. hahaahaha...

i pun doakan semoga hubungan kita bersama suami masing2 kekal hingga ke syurga...amin...

Linda Yusoff said...

So sweettttttttttt nana.
semoga berbahagia ke akhir nyawa.

pssst : i pon dgn tunangtak sampai 2thn kenal.within that kami tunang & kawen.Insyaallah.

Fariza said...

sweetnya !!!
semoga berbahagia ke akhir hayat.

Cik Mary said...

so sweet! auuww...

sweetlavender86 said...

oh suami nana same uniten eh.hehe.akak pun kawen ngn senior.jmpe pun hsbnd kwn dgn kwn akak,pastu kenal dlm frenster.bile nk jmpe malu2.hahaha..husbnd akak habis blaja awal.siap suh akak habis kn study cepat2 sbb nk kawen.haha.skan alhamdulilah dah 2 thun kawen.anak nk msuk dua.semoga nana n hsbnd pun kekal bahgia smpai akhir hayat n di beri zuriat yg comel2.hhehe.enjoy ur new life dear!

Liyana Aziz said...

kiranya masih fresh kan hubungan kak dengan abg fahmy??? auchhhh!!! sweet sangat, tak melamar as kekasih tapi as wife... heeheheheheheheh...

semoga berbahagia ke akhirnya kak... =)

safiyyah osman said...

kawan lama2 pon last2 buang masa ja kan...semoga bahagia hingga syurga babe.

aTy _faRed~ said...

waahhh..sonoknyer bace...sweet jer bunyik nyer ek..:)
lain sikit biler buat rambut curly..:)

Cik Puan Mimi said...

alor2.sweetnye nana~~
nana!! mimi pon skrg da gain weight.arghh.x suke.ape2 pon.
semoga berbahagia hingga ke syurga

Syaza Kelyza said...

sweeet sangat ^^. semoga kekal bahagia sampai bila2 :D

imz said...

alaaa...heavennya story..suka baca...hehe..semoga terus bahagia...

anaztasias nora aira said...

bahagianya !!! saya suka !!

aKu YaNg AdEQ'z said...

Sweet nyeeee....kalo dh jodoh sekejap je...segalanye dpmudahkan...adeqz doakn nana n fahmy bbahgia ddunia n diakhirat...

cikFM said...

i bace.. sweet.. suke bace kisah2 org.. kalau dah jodoh tak kemana kan? semoga bahagia hingga kesyurga

dOdOt_ShyG said...

so sweettttt nana!!! suke sgt entry u.. pape pn i doakan u sntiase bhgia hgga akhir hyt.. dan semoga ALLAH berkati perjalanan idop u hgga akhir hyt.. dn semoga kekal bhgia hgga akhir hyt.. aminnn.. peace nana!!

http://dodotshyg.blogspot.com/

Cik Mira said...

alalalalaa.... sweet la Nana nih.
~semoga hepi2 selalu.. bahagia selalu
^___^

Bila Ku Kata Cinta... said...

sweet memories kan??..kan..?? dee kenal hubby kat tagged...hehe...mcm ape jek

Zaren said...

nk menyibuk skali kt page kak nana. ngehee (ingat x lg kite? uhu)

suwitnye bace. I wish for a sweet story like this someday. hehe..

yg magicnye.. kenal kejap je bru, terus ckp nk bwat isteri. pess... like, sooo suwitt!! and bold.. and honest... and.. and..er..*lost of words*

anyway, have a happy life together. life is short, so make it wonderful and blessed ok? ;)

ciK LyndaWawa igUana said...

wow....i like! very sweet....dulu kurus sebab masih single...sekarang dua2 dah chubby..bahagiala tu.....semoga sampai akhir hayat...=]

Cik Shiqa said...

nana.. alalalala sangat suke la entry ni. trus terkenang saat2 bertemu n bertunang dgn en.Dot.. jiwang.haha

nana~ semoga bahagia hingga ke anak cucu

Cik Emie said...

ala emi bru bace entry neh..xbasi lg nk komen hehe..suwit muwit btol lah korg nih :) semoga bahagia dunia akhirat ye nana :)

~ mizzAmy ~ said...

ohhh maiii.... sangat sweet. amy doakan korang berbahagia selamanya. amin...

Wanie said...

semoga berkekalan hingga akhir hayat :)

oshinz said...

ouuccchhhh.. pengsan!!! hehehehe. semoga berkekalan sampai syurga beb!

hidayah hiddensity said...

omg soooo sweet dear.doakan y terbaik for nana n pasangan sampai syurga :-)