Thursday, July 28, 2011

Wedding Review: Baju Bridesmaid & Best Man

hai ols~ today nk review sket pasal baju dayang-dayang & pengawal i masa wedding hari tu...ingat lagi tak entry i sblm ni pasal baju bridesmaid??? if tak ingt, ni [LINK] dia....jom layan pic kat bawah ni...zasssss~

1) PENGAPIT
*sila abaikan pengantin & focus kat pengapit je okey hihihihi* ....utk pengapit, i bagi diorang pakai warna merah since theme wedding i hari tu GOLD + RED...utk pengapit perempuan, i belikan dia kain satin kosong & dia bebas nk buat style apa dgn baju tu...utk pengapit lelaki pulak, i belikan baju batik yg ready made je (nsb baik warna dia sama)....hehehe

2) BRIDESMAID (AKAD NIKAH)
for my solemnization, bridesmaid (my sibling) semua pakai baju cotton lace yg my mom beli kat mekah masa dia pegi haji hari tu...my mom saja pilih warna2 pastel since theme utk majlis malam tu dah WHITE + GREEN....ekceli i suruh semua adik2 i pakai shawl putih, tp ntah knp adik i no.2 tu degil pakai shawl hijau!!! hahahaha (psttt, i anak sulung tau)

3) BRIDESMAID (SANDING)
pic ni suruh fahmy kawen"satu" je tau...hahaha...ni la dia adik2 i yg kena paksa dgn my mom supaya pakai tudung!!! **mula2 tu ada pemberontakan sket2** kahkahkah~

for my reception pulak, i bagi adik2 i tu pakai baju cotton corak petak2 + chiffon...ekceli baju tu warna brown, tp ntah knp mcm nmpk sama color dgn baju gold i!!! huwaaaaaa....adakah pengantin nmpk tenggelam di situ??? hohohoho takpe la, nsb baik baju diorang ada corak kotak2 kan??? (^_^)

31 comments:

SweetyMui2 said...

cantik cantik cantik! :)

Renee Meow said...

ramai nye adik-bradik u...heeheh.. brape total? u anak ke brape dear?

~ NANA ~ said...

mui2: tq dear :)

renee: i ada 9 org adik beradik & sorg je lelaki yg bongsu...hihi

malynd_anggun said...

cantek!!!
best tgk u yg byk adik beradik!

Gadis said...

nice..
sweet je..

tapi pengantin ttp x tenggelam...^_^

Renee Meow said...

waa ramainyeee... meriah2.. hehe.. adik bongsu laki tu mesti paling manja.. hehehe.. :)

Miss Sunshine said...

Nana.... ramainya adik.. penat tak layan karenah diorang.. yang bongsu tu umur berapa?

yUmIe said...

nana, sume tu adik2 u ke??wahh meriah rmai adik beradik..i adik beradik 3org je.dh tu i sorg je pmpuan.adik2 2-2 laki.huhu..btw, all the bridesmaid nmpk ceria je..itu yg bgs..hihi

ZiL said...

nampak cantikla nana....

kaklong said...

kak long suka nana nyer pelamin masa nikah n bersanding....sweet sgt, lagi lak pngntin pun manis jer...heheheeh ;)

~ mizzAmy ~ said...

adik beradik nana ramai perempuan ekh? sweet je..

eMaH SoMeL said...

kiut miut adek2 nana..

+ Misz Anna D + said...

Pandai pemilihan yang Sis buat ;)

LisaLisut said...

ur wedding are so beautiful.home wedding i likeeeeeee

ciK LyndaWawa igUana said...

wah...cantik2....=]

Mia-Ina said...

nasib baju dayang2x at last pic ada kotak..klu x , x nmpk pengantin..dulu ms sblm kawin byk review psl warna..br fhm why disurug amik kontra warna pengantin & pengapit...rupa2xnya bg nice msk kamera...

UyaRayza said...

cntikkkkk hehehe..uya skang tgh kumpul2 warna jugk untuk dayang2 tp degil sket masing2 hehehe

miszatie said...

really nice la nana :).....
tiba2 atie terpikir kawan2 saya yang telah diberitahu utk jadi dayang2...:)

R.R.Z said...

bestnya! meriah dapur ni ramai gadis2~

lawa semua nya!

iedaurora said...

ramainye dayang! meriah..

Wanie said...

nampak comel je pakai seragam corak kotak2 tu..

aTy _faRed~ said...

asalkan tak over shadow perantin...bridesmaid memang jadi penyeri..!!! :)

ctmah said...

wah..majoriti girls ek..bertuahla mummy u dpt ramai menantu lelaki..btw suke color2 pastel tu.. :)

zimie said...

so sweet semuanya.bridesmaid yang warna2 pastel tu i like even more! ;)

Liyana Aziz said...

kak nana!!! comelnya semua dan cantik2 bajunya ok???

pssst, yana suka gambar adik beradik yang masa nikah dan kawen tu..

farah wahedda said...

wow amazing..cantiknyaaa

Asz Miza said...

i ske baju utk akad nikah tu...cute je..kaler pastel..:)

K.I.N.A said...

haha..1 je tau! comel!

miey anna said...

bukan 1 malaysia eh nana...haha..sweet jek!

シマ Syaz said...

cantik!!!!
kalau blh nak buat mcm ni tapi aritu takut budget tak cukup tapi last2 minit ni nyesal jugak sbb duit ok lagi...=(

iedchan said...

wahh..warna gold kan..cantikkk..:)))