Thursday, July 7, 2011

Wedding Review : My Wedding Cake

hai ols~ walaupon pic dr OP tak dapat2 lagi, tp i tetap nk review about my wedding cake...ni pic dari camera i, so pic tak brp nak lawa la....hehehe takpe la, janji review awal2 coz takot nnti da basi pulak :P

ni la wedding cake i...i yg nak design dia camni tp kalo tak silap, hari tu i request ribbon tu warna gold (hihi takpe la, small matter, red ribbon pon nmpk cantik)... 3 tier cake decorates with fresh flowers...utk kek ni, i pilih tema white+red....i pilih putih sbb nk padankan dgn dress potong kek & red roses pulak mmg tema majlis...ini bkn dummy tau, semua cake betol...yg bawah skali kek tu perisa hazelnut, yg tengah coklat & yg atas skali strawberry....omaigoddddd ketiga-tiga perisa tu sangattttt sedap okey!!! tak tipu...

acara potong kek ni agak lewat, dlm pukul 3.30pm baru sibok2 nk potong...since 2pm lagi i dgn hubby nk tuka baju tapi ada je yg nak jumpa & amek gamba dgn kitorang...so kenala layan tetamu dulu kn??? sian diorang dtg nk tgk pengantin yg chumill ni kekekekeke **ouchhh perasan**

ekceli i nak 5 tier, tapi wedding planner i cakap ssh nak bawak dari KL & kalo buat majlis kat rumah, kek 3 tingkat pon dah cukup cantik...alhamdulillah i puas hati dgn kek ni & credit to my WP, Precious Moments Collection(PMC) atas kek yg cantik ni....i taktau la nk cakap cake ni simple ke, gorgeous ke, cute ke, superb ke, sweet ke, awesome ke, menarik ke, or apa2 je la yang sewaktu dengannya, yg penting i love my wedding cake soooo much!!!

sory la, pic yg lebih2 kurang je coz ni je yg ada...layan je la okey...ngeeeee~

41 comments:

~ mizzAmy ~ said...

3 tiers tuh dah cukup tinggi dah nana. hahahaha... tapi nice lah. siap letak rose merah, memang cantik!!

e k i n ♥ y u s r i said...

siyes cantiklah nana

LisaLisut said...

cntik la.dh la u kata sedap.so mmg berbaloi dr dummy 10tgkt.haha

UyaRayza said...

nana cantik la hehe..berbaloi baloi ok..siap fresh flowers tue hehehe..

~ NANA ~ said...

amy: i gedik sket sampai nk 5 tingkat...kekeke

ekin: hihi tq

lisa: sgt2 berbaloi...hehe

uya: hihi tq :)

Lynn said...

cantik wedding cake tu...
romantik.. ;-)

SweetyMui2 said...

waaa cantik! merah putih :)

♥ Kasut Pink ♥ said...

nana, heart sgt ur wedding cake.

kaklong said...

kalo kak long dpt mkn kek tu, kesian sebab cantik sgt..pastu fresh lak tu...adoi...tkt kak long nak makan...nnt dah potong kesian kek yg secantik tu....heheheh....tiber kak long ni kan...pe2 pun TETAP CANTIK...kak long suka sgt...

prinCess.prinCess said...

CANTIKNYA KEK..:).

elle's laaa~ said...

cantik wedding cake u.. bunge rose tu yg mengagumkan ;))

nida-razak said...

cantik..geram tgk..hehe

~ NANA ~ said...

thanks u olsss :)

PussyCat said...

canteksss!

Mia-Ina said...

cantik kek tu nana..+ tgk fresh flower kat kek...pergh :-)

Miss Sunshine said...

nana.. bestnya dapat kek yang cantik dan sedap... terliur ni.. Nana, nak request something ni.. boleh tak nak tengik gambar fokus sikit kat veil masa potong kek ni... nampak cantik sangat.. Boleh lah... Plizz...

Fariza said...

CNTIK DAN MENYELERAKAN. ;))

Cik Puan Mimi said...

cantik nana..lapar kek pulak tengok kek nana.hehhe

Hidayati Farhan said...

nana, bunga bole makan x? ahahah. cantekk sgt kek u

Hunny Kitty said...

hari meREview kek nih !!!.. lomentik sungguh rupa kek ituuu........

Khairiyah aka Kerry said...

wahhh cantik bunga bunga tuu!!!

noridaramli said...

kek yg sungguh sexy...nmpk sexy

Cik Mira said...

kek tuh nampak simple, yummy n romantik!!! hehe sukaa... kombinasi merah putih tuh.

Renee Meow said...

so gorgeous..!! :D

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

.:shura shushi:. said...

nana!!cantiknye..serius

tqahmisdar said...

kek pujaan hatiku! hehe..

Syaza Kelyza said...

cantiknye cake dye ^^.

Hana said...

nana...tantik nyer wedding cake.rose gitu! very nice..:)

NOUR said...

wah wah wah!!! kek nana sgt cantik!!!
tggi nye kek dia...~ wow~

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

kek lawa giloss!!!

oshinz said...

cantik nana pakai tudung. ayu je...

Liyana Aziz said...

merah putih, cocok lohhh... hehehehhehehe...

ada lagi x keknya??? grrrr... mesti dah x de kan??? baru nak ngecek...

Dawia.Honeyputri ❤ said...

Kek yang romantis sebab ada bunga ;)

nice sgt !

Bila Ku Kata Cinta... said...

suke....cam geram jek nak makan kan?

ZiL said...

Nana.. cantiknya kek.. mcm zil hari tu last minute tempat yg zil tempah tu tak leh nak buatkan sebab akak tu kena chicken pop.. jadi tempah yg seadanya je...

amy fahmi said...

cantik laa nana. ur WP tu sangat best! review laa nana. hihi

Syima Syaz said...

heart!! heart!!!

macam mana ni? si dia tak bg jawapan lagi utk wedding cake....!!

ElyaElmo said...

x smpai hati nak makan....frame kan letak kat meja kt umha:P

Amni said...

ya allah, cantik giler kak... suka sangat tengok.. dah la semua betul kan? sedapnya laaa....

zimie said...

aa nana.cantikkk kek u.bukan takat cantik, tengok pun sedap.meleleh saliva i ni.hahah teringat kek u, i pun order from hana kek red velvet.boley lak gitu.hahah nyummm

ciK LyndaWawa igUana said...

comel nana berbaju putih ni......