Monday, August 15, 2011

Ini Kisahku


maybe ramai yg dh tengok video tu kn??? rancangan "INI KISAHKU" menjemput wardina safiyyah utk menceritakan pengalaman dia berubah ke arah yg lebih baik...
sedih bila i hayati betol2 kisah dia...
tiba2 tanya kat diri "mampu ke aku berubah ke arah kebaikan?"
nk berubah jd baik mmg susah, SANGAT susah sbnrnya...
tapi kalo nk berubah jd jahat tu kemain senang lagi...
kita sebagai manusia terlalu "sayangkn" nikmat dunia...
hidayah & petunjuk pulak bkn semua org yg akan dapat...
alhamdulillah kalau Allah tunjukkn kita jln yg lurus sblm terlambat...


YA ALLAH...
berikanlah hambaMu ini kekuatan...
untuk menempuh segala tipu daya dunia...
pimpinlah daku ke jalan yg benar...
jalan org2 yg Engkau kasihi...
kasihilah daku dlm redhaMu...
agar aku menjadi hamba yg taat pada Mu...


sempena bulan ramadhan ni, sama2 la kita tingkatkan amal ibadat yer...hehe...opsss maksud i bukan kena tunggu bln ramadhan je kalo nk berubah, bila2 masa je dr skrg...tp apa salahnya amek berkat bulan ramadhan tahun ni lakukan perubahan yg baik sedikit demi sedikit kn??? hehe i cakap kat diri sendiri tu (^_^)

********************************************
nk interframe sket...hehe
i makin gemok lepas kawen...badan mengepam mcm belon...perasan x hidung kitorang sama??? hidung tak mancung...hahahaha
alhamdulillah...tahun pertama puasa sebagai seorang isteri walaupon digelar "weekend housewife"...hihi

22 comments:

ciK LyndaWawa igUana said...

takpe...semoga korang bahagia selalu ye...=]

malynd_anggun said...

sama2 muhasabah diri ye dear... walopon kite weekend wife, kita kena bersyukur di beri nikmat merasa puasa sbg isteri kn? alhamdulillah.. :)

kaklong said...

INSYALLAH...semoga diberkati..dan bahagia hga hujung nyawa..amin..;)

Syima Syaz said...

still cantik macam selalu.....=)

yUmIe said...

yup,nk berubah baik amat susah,tp nk berubah jahat tersgt le senang.sme2 kte berusaha berubah kpd kebaikan.insyaALLAH:)

Gadis said...

haah la..

nana dah berisi skit..

but still comei..=)

Cik Zimie said...

nana, touching kan tengok vid wardina ni.macam 'ya Allah.bestnya dia cepat dapat petunjuk'.kan dia cakap ada orang tu memang tertulis 'tak akan terima petunjuk sampai bila-bila' terkejutnya! harap2 me bukan one of them kan.sama2 la berubah ke lebih baik di bln ramadhan ini.amin :)

Hunny Kitty said...

assalamualaikum wahai weekend housewife..huhuhu

.:shura shushi:. said...

u still c0mey oOokk..i xdpt tgok video wardina tu lg..nape ntah internet nie..nnt i tg0k =)

♥ Kasut Pink ♥ said...

Berseri je muka korang suami isteri ni. Terserlah kebahgiaan korang.. :)

ctmah said...

Amin...
semoga u bahagia selalu dear

cik asam jeruk said...

wah bestnye.bila cikasamjeruk nak berasa..hehee InsyaAllah :)

asha said...

:)..yeah, kita serupa tahun pertma puasa sbgai isteri tapi pjj..huhuhu...

oshinz said...

do it slow and steady.. =)

amy fahmi said...

hehe. comel la nana. ade ke bab hidung. :p
insyaAllah nana. ada niat baik insyaallah dipermudahkan

Miss Sunshine said...

haah lah nana... same lah hidung korang.. hehe. nana, kita nak tengok video tu tapi lambat pulak loading.. huhu.. InsyaAlla, selalukan lah berdoa agar diberi kekuatan oleh Allah untuk berubah..

ainnazari said...

nana, I pn weekend housewife, mmg sedih tp nak buat mcm mana, mungkin ada hikmah-Nya..bila dok jauh still rindu mcm bercinta kan??? hehehe

rara pinkmafia said...

owh tak tgk ag vid ni.ni baru tgk.hmm aah lah.idung korg same =)

Cik Puan Mimi said...

video tu sedey sgt bila tengok.
alhamdulillah. wardina ni mendapat hidayah zaman muda lagi.

anyway, nana pon cantikk bertudung :) harap2 kita semua mendapat hidayah bulan puasa ni. jangan tersasar di jalan-Mu. InsyaAllah :)

Cik Emie said...

setuju, nk berubah jd baik rase susah sgt, harap2 kite2 dpt muhasabah diri dan hijrahkan diri kearah kebaikan :)

Cik Emie said...

setuju, nk berubah jd baik rase susah sgt, harap2 kite2 dpt muhasabah diri dan hijrahkan diri kearah kebaikan :)

Mimin said...

insafnya tgk video wardina dbulan ramadhan ni.