Monday, August 8, 2011

my D.I.Y : Wedding Dress

hye ols~ today i nk show off sket hasil DIY kat my wedding dress yg tak seberapa tu...hihihi...

tadaaaa~ ni la outcome dia bila dah siap...takde la cantik mana pon, tp i sukaaaa & puas hati dgn hasil tgn sendiri...opsss, bkn i yg jahit dress ni tau, i juz DIY beads & fabric flower tu je...i x reti la nk jahit pakai mesin...hohoho~

ni baju yg siap dijahit oleh tailor...kosong je kn??? so, bermulalah project DIY i utk mencantikkn lagi baju ni...i pakai materials satin silk + heavy chiffon utk dress ni...design pulak mmg i design sendiri ikot kehendak i...

*sila abaikan muka adik i yg gedix tu*
jeng jeng jeng~ ni la hasil dia bila dh siap...ni beads kat bahagian atas dress...meriah x uols??? hihi...

ni pulak kat lengan dia...utk fabric flower tu, i pakai kain net sbb sng nk potong & tak berbulu...nak jahit pon senang...

ni pulak kat bahagian bawah dada...penuh dgn manik2 i jahit sbb nk nmpkkan effect glam gitu!!! btw utk wedding gown ni i pilih all white...dress ni la i pakai time potong kek & outdoor...

pic dr OP x dpt lg....so ni pic yg i cilok dr blog my OP...x brp clear sgt kn tang baju tu??? nnti la kalo dh dpt pic dr OP, i replace pic ni dgn pic yg clear sket yer...i pakai dress ni skali dgn veil yg i DIY tu...hehehe...comey & sweet x??? kuikuikui~ (^_^)

*******************************************
i dlm proses nk sewakan baju ni...hehe

37 comments:

Gadis said...

mmg cantik nana DIY gown tu..

kretip jugak yer..^_^

cantik,nice n sweet...

Gadis suke tgk...=)

Qaseh Nurani said...

sgtla cntik...!!!!awesome..;)

LisaLisut said...

u lah ex b2b yg cooolll okayyyy. pandai jahit pandai itu pandai ini.heheheh.likesssssssssss

Miss Sunshine said...

Cantik sangat... nampak suci je putih tu.. DIY pun mengancam habis... Nana memang pandai menjahit ye. bagus2.. ambik tempahan tak.. hehe ^_^

cikFM said...

cantik nana... nk pinjam tangan... :D

malynd_anggun said...

kreatip u!
curlasss!! :)

Cik Mira said...

memang cantek, comel, sweet!!!!
sukaaaaa...

Linda Yusoff said...

nana. siyes cantik meletopppppp

amy fahmi said...

nana..rajinnye u. i plan nak juga diy bead kat collar baju. i gune chiffon silk. tp i takut la kalau jahit bead nanti baju tu nampak jatuh pulak. macam mn eh? ehe

rose said...

cantik!!

jeles tol ngn nana..tgn berseni!

bg aura kamu tu skit..hehe

Schaz said...

INTERNATIONAL!

zimie said...

kreatif nye yang sgt nana!!! diy beads n fabric flowers.i haritu try la konon2 jahit beads.baru jahit sikit, tangan da lenguh2 kejung.camne?erghhh

cantik yang picca last tu.memang ada munge2 dekat veil u tu.LIKE4x:)

Cik Puan Mimi said...

rajin nye nana~
mimi dlu x sempat nk diy ape pon baju
maklum la.kerja jauh.rumah balik jarang2.wuuu~
tapi nice work nana. klau improve lagi dah boleh amek upah jahit manik ni.hehe

veesakura said...

nana, nak tempah jahit beads n 3d flower kat baju raya boley? cun la! hehehe

SweetyMui2 said...

alahaiii..cantik! *_*

.:shura shushi:. said...

u jahit sndiri!!jimat..jimat :)

Adawiyah A.Halim said...

suka!!!..cntik k..pearl+3d flower tu mmg naik la..

Fariza said...

cntik.
cmana nk buat flowe dr net itu.
ajarkan

chenta nana said...

ala... ajar la camne nak jahit 3d flowers tu... hehehe.. sangat cantik..
btw salam kenal dari nana jugak... :)

-chenta nana-

Mizz Ryn said...

hye kak nana .. slame ni ryn juz jd silent reader akak jer .. ryn pun br je nk terjebak dlm blog ni .. anyway ur wedding mmg superb dear ..

ciK LyndaWawa igUana said...

memang cantik dress tu..sewa ke bli sendiri?

miey anna said...

nana......sangat2 la comell okey..nak buat jugak..huhu

PussyCat said...

super nice nana! :)

amani.. said...

cantik sgt....pinjam tgn bole..nk kreatip mcm nana jgak..:)

Atiqah Ahmad said...

rajin nye nana DIY. bagus betul.

ilikediy said...

cantik sgt...Suke ;)) i'm a newbie in blogging.Tgh berjinak2 ngan arena DIY ni

Mia-Ina said...

nice wedding gown.,.,jd kenangan tue

mizzura said...

omg...sempat nana nak buat semua detailing tu...cemburu dengan masa anda..haha..zura...kalo nak buat...adoiiii...berbulan la nak siap...cantikk n kreatif!

Hunny Kitty said...

jeles...ai tak pandai jahit manik! huhuhuh

iedaurora said...

putih bersih sukenye! pandai ur menjahit kemas je..

ctmah said...

wahhh!!really awesome!u mmg tgn berseni la nana

rara pinkmafia said...

cantek nya...

Liyana Aziz said...

kak nana! pandainya kak nana jahit! cantik! mesti kena teliti kan??? superb!

Syima Syaz said...

nana, sungguh seni tangan nana.i nak buat benda biasa2 pun tak jadi, ape ntah lagi jahit manik2 gini...

baju ni pun sesuai untuk sanding kan?

Cik Emie said...

i suke! pling suke pearl tu..like like like..bole sewa x hihiks

Anonymous said...

hi sis.. ur dree is awesome..!! leh ajr una x,cmne nk wat bunga 3d 2.? n,cmna nk lekat kat kain.? n,also klou wat veil ndri,cmne nk pkai kat kpala,ea.? plzz email me,step2 nk wat bunga 3d,n manik jni ape yg sis guna utk ur dres.? plzz... my wedding is about 3 weeks to go..n,my akad nikah dress,bru antr kat tukang jhit,i egt nk jhit mnik sndri.. una_ixora88@yahoo.com.. waiting 4 ur help,sis..thnx..

sharz syaz said...

nana!! cantik sangat baju tue...boleh jadi inspirasi nih!! =))