Tuesday, August 2, 2011

Saat Itu~

SAAT ITU
hatiku gundah gementar
menanti detik penyatuan kita
ku curi pandang wajahmu
ada ketenangan di situ
semakin ku yakin kaulah jodohku

SAAT ITU
bagai mimpi yg indah ku rasakan
duduk simpuh di singgahsana
dengan keharuman bunga-bunga segar
denyutan jantungku semakin kencang
hanya menanti waktu diijabkabulkan


SAAT ITU
semua tetamu menjadi saksi
abah sebagai wali dan kadi
menyerahkan aku dalam sendu
hanya sekali lafaz
aku sah menjadi isterimu
syurgaku kini adalah kamu

SAAT ITU
penyatuan antara dua hati
yang dahulunya terbatas
namun kini sudah bebas
aku serahkan seluruh jiwa ragaku
padamu....SUAMI

******************************************
mood nak berjiwang la pulak kan??? hihihi...btw i rasa seronok bila kenang semua tu...cukup indah, no words can describe how much i need him in my life....alhamdulillah segalanya dah selamat...

rasa syukur sgt2 coz majlis hari tu sket pon takde masalah...siyes takde!!! bkn i nak sorok kelemahan majlis i supaya org taktau, tapi mmg TAKDE!!! i masih mencari apa kekurangan majlis tp sampai skrg i tak jumpa....maybe ada, tp i taktau kot??? coz i takde lagi denga itu ini dari mulut org yg mengata kat belakang....yg kitorang denga hanya pujian & sgt puas hati dtg masa majlis hari tu...tu je so far yg kitorang denga....maybe majlis i hari tu tak formal and takde protokol bagai, tu yg smooth je (^_^)

okey la....utk buktikan yg perancangan manusia ni mesti ada kelemahan, i maybe blh cakap candy buffet tu ada masalah sket...masalah camne tu??? haaaa juz susunan balang/jar tu lain sket adik i susun, tak mcm yg i draw!!! hahaha tu je la kot masalah kecik yg ada...tp mcm terkilan sket la coz i tak dpt nk jumpa dgn semua sedara-mara yg dtg dari jauh....pengantin sebok bergambar & tetamu pon berduyun2 datang kat kitorang utk amek gambar...sedara-mara pulak lebih selesa lepak bawah canopy sambil mkn2...takpe la, balik kampung nanti insyaAllah i akan ziarah diorang...

alhamdulillah...syukur padaMU ya Allah atas segala nikmat, kesenangan, kebahagiaan, dan kegembiraan yg Engkau berikan buat kami sekeluarga....syukur sangat2!!!

24 comments:

malynd_anggun said...

oh!! meremang bulu roma i bace..hehe..tapi best la u!! mcam i bace utk asben i pulak rase..hehe

amy fahmi said...

:))
tak sabar nak rasa moment tu juga.
semoga nana n hubby bahagia kekal selamanya. :)

eyanne said...

wah! berjiwang huhu semoga bahagia selalu :)

Kisah Qaseh AzRin~ said...

lagi 9 bulan nk nikah..tp klu mbygkn time duk bsimpuh menanti SAAT ITU.. sekarang ni dah rase debaran nye...

Gadis said...

panadai bermadah juga yer cik nana...^_^

miey anna said...

Alhamdulillah nana..tuhan permudahkan semua urusan pernikahan kamu...terharu baca entri neh.....

Ya.. Allah..permudahkan lah sehingga tiba SAAT ITU..bagi saya..aminn ^_^

LisaLisut said...

yesss wedding u besttt.i yg tak pegi pn tgk tau besttt.wedding home yg besttt :D

Fariza said...

BESTNYA !!!
alhamdulillah semunya selesai kan

Miss Sunshine said...

Nana.. puitisnya kamu...
Seronok kan terkenang SAAT ITU..
Kite pulak tak sabar menanti SAAT ITU...

Cik Mira said...

nana jiwaaannngggsss!!!! i loike.
haih.. rasa nak kawen cepat2 nih. hehe
~semoga bahagia selalu

asha said...

nana:wahh..jiwangggggg nyer..hehehe..terus teringat kat hubby yang jauh dimata tapi dekat dihati.ehehehe

dOdOt_ShyG said...

sweetnye kamu nana.. rini suke sgt9!! xsbr nk tgu turn rini plak nie.. hehehe.. msti sgt indah kn saat cm gitu.. :)

Syima Syaz said...

huhu ni rasa mcm nak wish CEPATLAH SEPTEMBER... NAK KAWIN!!!

miszatie said...

haha klaka la bride to be sme yang kat atas nih..
eh u kow what meremang atie bace ur entri nih..hik..ni rse x sabar nih..
tp blaja lg sob3..T_T

ciK LyndaWawa igUana said...

wah..jiwang..huhuhu=]

.:shura shushi:. said...

s0nok tgok u eppy

anaztasias nora aira said...

i love ur wedding dear :)

Liyana Aziz said...

auchhh... akak kesayangan ni buat sajak ek??? sweet ok! eehehehehehhe

eh, it's ok la... even ada cacat cela sikit x pe, biasalah kak... jangan risau, wedding akak tetap hebat... eh eh, macam pergi je kan.. eehheeheh

veesakura said...

yes! wedding nana memang best even i tak dapat pergi pon. pandai jugak ya nana buat ayat jiwang. best3x! kene blaja nih.hehe

Adawiyah A.Halim said...

mini dais u ms nikah..menarik..tertarik..wooooo

ctmah said...

god jobs dear..like jiwang2.haha
time tu,segala perasaan ada..really miss that moment!

mizzura said...

pelamin nampak simple jer..nampak ala ala suci gitu...

aTy _faRed~ said...

cantiknyer pelamin nikah..!!!!

iedaurora said...

menunggu saat itu juga!