Friday, August 5, 2011

Wedding Review: Bilik Pengantin (Bridal Room)

time nk review psl bilik pengantin, takde pulak fully pic from OP....penat godek satu2 gamba...huhuhu...so kna review part by part la yg ada dlm bilik ni....masa kawen hari tu, semua pakai set bilik tdo lama je yg ada dlm bilik tetamu nie, takde beli pape yg baru pon (penjimatan berganda)...

ni la deco kat katil pengantin, hias dgn fresh flowers & back drop je...tema warna nya mestila gold...yup, i mmg nk sumthing yg simple, cantik, modern & elegant for the deco...tp elegant kah deco ini??? hahahahaha entah la labu....yg penting i suka, sedap mata i memandang & syok je tido atas katil tu *opsss*

ekceli deco bilik i tu inspirasi dr koleksi ELYZA'S punye bilik pengantin....alhamdulillah impian i tercapai jugak nk deco bilik yg nmpk moden camni....hehe

ni pulak lilin yg i beli kat ikea & i hias sket2 je dgn ribbon...lilin ni i letak kat dressing table...xde fully pic utk deco kat area dressing table...hohoho~

utk kat area ni pulak, hanya posy flower yg jadi penyeri...oh yer, utk hiasan dlm bilik ni, i pilih combination red roses + pink roses + white carnation & kalo blh i nk jadikan bilik ni ala2 hotel gitu...sape lagi yg hias bilik pengantin ni kalo bkn wedding planner i, Precious Moments Collection...hihi

asal i nmpk muncik ek dlm pic ni??? ilusi optik je kot (nk sedapkn hati sendiri)....btw ingt lagi x entry sblm ni pasal cadar pengantin??? [LINK] haaaa ni la cadar pilihan hati my mom hari tu....i suka dgn cadar ni coz kain dia best utk tdo & takde effect shining yg melampau...ngeeee~

26 comments:

Hana said...

simple+cantik :)

Hidayati Farhan said...

nana, kite pon nk buat simple2 je bilik tu. klau serabut payah nak punggah ke tepi mlm tu. opsss. hahaha. kite suka fresh flower tu. ade lagi x? hahaha

♥ Kasut Pink ♥ said...

Suka sebab simple.. cantik.

Hunny Kitty said...

mmg dah macam dalam hotel pun...hehehehe

LisaLisut said...

cntik la nana.cantik sesangat :)
bilik u besar.so bole la ade kerusi dua n meja tu.huhu.i pye bilik kt rumah mak i tak besar.huhu.xdpt feeling hotel kooo :P

Fariza said...

betul2.
simple dan cntik.
suka3.
fariza nk lompat ats katil ni bleh.
hehehehehe
kiddin'.

malynd_anggun said...

best! bilik beso..
i punye kecik sesangat..muat katil and meja solek je..hahah..
anyway, marvelousss ur deco bilik pengantin! :)

~ NANA ~ said...

thanks korang :)

cikFM said...

yeah penjimatan berganda... xpayah beli perabot baru kan..

yUmIe said...

cantik2..simple mcm bilik i jgk..hihi.simple lg best nk tdo kn??sejuk je mata memandang:)

kaklong said...

wah...memang cantik!, dan nampak kita pun selesa kan tak serabut ngn byk sgt bunga..

tp bagi kak long part paling best bilik tu mesti mcm bilik pengantin...tu WAJIB..aauuuwwww! ;)

Miss Sunshine said...

nana.. betul lah... nampak macam dal hotel lah.... simple but elegant...
Sekarang ni, kita pun tengah cari cadar pengantin yang diidamkan... huhu... katanya habis stok... Waaa..

Einaz Shah Rizal Thomas said...

salam .
haiy .
ni 1st time einaz singah belog ni .
selmat menjalani puasa yang k5 ;D

Gadis said...

cantik kaler gold..

nampak exclusive..^_^

amy fahmi said...

hehe. tema i pu hotel. :p
bile i tgk u nye gambar kan..rupenye kan..idea kite samela. hehe. i tgh mencari 2 kerusi la ni nak letak kat tingkap. hehe.

oshinz said...

simple!!!!! suka lah. tak serabut..

Cik Emie said...

i suke :) simple+elegant hehe..i nati nk diy simple2 jek..moleh amek idea u ni hihi..moleh kah?

amalina baharuddin said...

simple .. cntik sgt :)
nk cmni gk lh ..

teha said...

suke tgk bilik pengantin.. hehe

hidayah hiddensity said...

cantik ar nana, simple tapi glam juga sbb kaler gold!

ciK LyndaWawa igUana said...

memang cantik walaupun simple..=]

ciK LyndaWawa igUana said...

memang cantik walaupun simple..=]

Mia-Ina said...

simple but nice :-)

zimie said...

ofcoz i ingat cadar tu.yang ala-ala mak tu kan?hehe cantik la gold tu serius!! sejak mak i suruh i amik tema gold ni, i terikut2 suka warna camni.baru la nmpk eksklusif dan ala2 raja gitu.hihi

farah wahedda said...

waaaahhhh cantik2 belaka

aTy _faRed~ said...

yang simple tu selalu nyer lebih menarik.. cantik warne gold..!! :)